Home
Reizen
Contact
Volg ons
GO UP
Image Alt

Trekkerreizen

Grossglockner, 2019

Grossglockner 2019

Op naar de top

 

Dit jaar vlogen we van Schiphol naar München. Alles verliep super vlot totdat we een flinke rij kregen in München om ons busje op te halen. Hierdoor kwamen we wat later aan bij Eicher waar de lunchtafel al klaar stond en we welkom werden geheten door Dhr. Eicher zelf. De geschiedenis, die middels een interessante diapresentatie werd weergegeven, was interessant. Het is een bewogen merk die zijn tijd ver vooruit was. Daarna de collectie van dichtbij bewonderen en natuurlijk behoorlijk veel vragen stellen aan Dhr. Eicher.

In de omgeving wordt nog een bijzonder museum bezocht met een leuke collectie trekkers, een oude smederij en een enorm diorama. Tegen de middag komen we aan bij Brück waar de trekkers finishen voor de tijdrit. Hier staan diverse bijzondere modellen opgesteld en we hebben alle tijd om ze te bekijken, de eigenaren te spreken en de gezelligheid in de feesttent mee te pakken. Daarna moeten we de Hochalpstrasse op om ons hotel te bereiken dat bijna op de top van de pas ligt. Het uitzicht is geweldig! Het weer zit mee en het is genieten.

 

Zaterdag is het vroeg op, genieten van vers gebakken broodjes. We parkeren onze auto’s bij de finish vanwaar we een mooi uitzicht hebben op de bergen en even later op de honderden trekkers die de berg op komen. Sommigen vol gas, anderen puffend of met hulp van andere rijders. Het is een groot feest en als oldtimerliefhebber is dit geweldig om naar te kijken. Schitterende oldtimers met op de achtergrond besneeuwde bergen… wat wil je nog meer?

Aan de top worden ze met veel enthousiasme binnengehaald en opgesteld. Nog meer trekkers dan gisteren en we komen ogen tekort. Sommigen gaan zelfs op de knieën voor de mooiste foto’s.

Wanneer de trekkers weer terug het dal in rijden, gaan wij de andere kant op om de Hochalpstrasse volledig af te rijden en te genieten van de omgeving. Even later pakken we de stoeltjeslift en gondel voor een geweldig uitzicht.

De laatste dag bezoeken we Salzburg onder leiding van een Nederlandse gids en tegen de avond vliegen we weer terug naar Schiphol. Het waren 4 mooie dagen met een gezellige groep. Veel mooie oldtimers gezien, mooie verhalen gehoord en op naar Grossglockner 2020 waar we voor het eerst een reis voor rijders gaan organiseren! En natuurlijk ook weer voor de oldtimerliefhebbers die mee willen om te genieten van schitterende trekkers in een mooie omgeving.

Eline, Trekker Reizen

Deze blog is geschreven door Eline Ter Haar. Reisleiding van deze reis: Arend-Jan Blomsma en Eline Ter Haar.