Home
Reizen
Contact
Volg ons
GO UP

Oostenrijk 2024

Prijs €950 6 dagen
Scroll naar beneden

Oostenrijk 2024

€950 per persoon

Oostenrijk 2024

6-daagse oldtimerreis in Oostenrijk: Met je oldtimer de Hochalpstrasse (Grossglockner) op of mee als toeschouwer/mederijder.

 • 450 oldtimers naar de hoogste top!
 • geniet van schitterend uitzicht, gezelligheid en heel veel bijzondere trekkers
 • dagelijks diverse toertochten en excursies
 • geheel verzorgde reis
 • vervoer van je oldtimer kan ook geregeld worden

Algemene informatie en boeking

Ieder jaar vindt het TraktorWM plaats in en rond het plaatsje Brück an der Grossglockner. Vele trekkerliefhebbers strijken hier neer, maken tochten en hebben een gezellige tijd met elkaar.

Al enkele jaren organiseren we voor de OTMV een mooie reis hier naar toe. Je kunt op diverse manieren deelnemen aan dit evenement met je eigen oldtimer.

 • Oldtimer moet minimaal 30 jaar oud zijn
 • Moet kentekenplaat hebben
 • Mag geen Unimog zijn
 • Moet technisch in orde zijn (o.a. geen stuurspeling en remmen moeten aan beide kanten even goed werken)
 • Trekkers met een snelheid op kenteken 26 km/uur of meer, moeten gekeurd worden (kan ter plekke, kosten ca € 70)
 • Transport voor trekker kun je zelf verzorgen of mee op de vrachtwagen die door Trekker Reizen wordt geregeld (vaak halen de chauffeurs de trekker bij je thuis op wanneer ze in de buurt zijn, is echter geen garantie!)
 • Personenvervoer naar Oostenrijk vanaf Enschede door Trekker Reizen of zelf met auto (en aanhanger) rijden

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Als deze zich voordoen, zoeken we een passend alternatief. Op al onze reizen gelden onze algemene voorwaarden die u op deze site vindt. Daarnaast zijn de wettelijke voorschriften waaraan het voertuig moet voldoen, zie https://www.traktorwm.at/de/ 

 

Eisen Oldtimer 

Er zijn enkele eisen waaraan je moet voldoen om deel te kunnen nemen. Deze zijn o.a.

 • Trekker moet kenteken hebben en minimaal 30 jaar oud (Unimog mag niet deelnemen)
 • Groene kaart (moet verzekerd zijn)
 • Technisch in goede conditie (niet teveel stuurspeling, remmen uiteraard goed werkend aan beide kanten)
 • Trekkers met 26 km/uur op kenteken moeten daar worden gekeurd
 • Je moet een geldig rijbewijs hebben
Prijzen & inschrijving

Deelnemer met eigen vervoer trekker € 950 pp

Transport normaal formaat oldtimer € 1000 (inclusief de verhoging van de Duitse belasting in januari 2024. Gaat dit niet door, wordt het waarschijnlijk € 100 minder). Grote trekkers op aanvraag. Prijs is berekend op 4 oldtimers per vrachtwagen.

Reiziger zonder trekker € 830 pp

Personenvervoer vanaf Enschede € 300 pp

Startgeld, aandenken, entreegelden, excursies, 5 overnachtingen in goed hotel in 1-persoonskamer, maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), tolgelden etc inbegrepen zoals in bovenstaand programma.

De bedden in ons hotel hebben aparte matrassen en zijn niet uit elkaar te halen. Wil je een kamer delen, laat het ons weten.

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De inschrijving opent naar verwachting eind januari.

Klik hier om je in te schrijven voor deze bijzondere oldtimertochten.

 

 

 

 

 • Vertrek Locatie
  Enschede
 • Vertrek Datum
  18 september
 • Terugkomst Datum
  23 september
1
Woensdag 18 september (D)
Vroeg vertrek vanaf Enschede naar Oostenrijk. Tegen de avond aankomst bij hotel in Bruck an der Grossglockner en gezamenlijk diner. 
2
Donderdag 19 september (O,L,D)
Vroeg in de ochtend komen de trekkers aan. Afladen, ontbijten en starten! We maken een mooie tocht naar de Kesselfal waar we de bus en kabelbaan nemen naar de bekende Hochgebirgsstauseen. Daar maken een korte wandeling over de stuwdam en genieten van een schitterend uitzicht. Terug aangekomen bij de trekkers rijden we weer richting hotel voor een heerlijk diner.
3
Vrijdag 20 september (O,D)
Vandaag rijden we langs de Zeller See om naar een geweldige berghut te rijden. Smalle weggetjes met leuke hellingen en geweldige uitzichten! We gebruiken daar de lunch en rijden daarna naar de tolpoorten van de Hochalpstrasse waar we de trekkers parkeren (tenzij je je trekker bij het hotel wilt laten) en met de auto verder gaan de Hochalpstrasse op naar de bekende berg Grossglockner. Je kunt nu genieten van de schitterende route die je morgen deels aflegt met je trekker! Tegen de avond komen we aan in het hotel voor diner en sluiten ons daarna aan bij de vele trekkerliefhebbers die zich hebben verzameld op het dorpsplein waar uiteraard de Tiroler muziek, lederhosen en bier niet mogen ontbreken.
4
Zaterdag 21 september (O,L,D)
Om 6 uur aan het ontbijt. Je rijdt vanochtend met je trekker of met ons naar het startpunt. Om half 8 gaat de eerste van start en met gelijke tussenpozen mag de volgende beginnen. Dit is puur genieten van het spektakel waar 500 mooie oldtimers de Hochalpstrasse op rijden met ieder hun eigen geluid, rook en versiering. Dit is een spektakel wat niet te beschrijven is! Op ca 2400 m is dan de finish waar je wordt opgewacht door vele bezoekers en mederijders. Het is zelfs mogelijk nog hoger te gaan! Op de parkeerplaats bewonderen de rijders elkaars trekkers en rond half 10 wordt de weg weer vrijgegeven en gaan de eerste trekkers naar beneden terwijl de laatsten nog bezig zijn de berg te beklimmen. Wij zorgen voor verse broodjes bovenop de berg.    Vanmiddag is een vrije middag. Bij mooi weer kunnen we  doorrijden richting Heiligenblut en/of de Grossglockner (20km) voor nog meer haarspeldbochten, hellingen en mooie uitzichten. Aan het eind van de middag diner in het hotel en aansluitend prijsuitreiking in de feesttent (toegang voor rijders inbegrepen).  
5
Zondag 22 september (O,D)
Eerst rustig ontbijten en daarna starten we de trekkers om naar het restaurant te rijden om te  Frühshoppen met live muziek. Van daaruit rijden we naar ‘onze’ berghut om afscheid te nemen van de omgeving. Drinken wat en rijden terug naar de vrachtwagen waar we de trekkers opladen en zelf nog gaan genieten van een heerlijk diner.
6
Maandag 23 september (O)
De chauffeurs vertrekken al vroeg met de trekkers richting Nederland en ook wij vertrekken na het ontbijt waar we tegen de avond weer aankomen bij de opstapplaats. Een bijzondere oldtimerreis met je eigen oldtimer zit er dan helaas weer op.

Reis Locatie

Oostenrijk