Home
Reizen
Contact
Volg ons
GO UP

Oostenrijk 2024

Prijs 6 dagen
Scroll naar beneden

Oostenrijk 2024

per persoon

Deelnemen met eigen trekker is niet meer mogelijk. Alle startbewijzen zijn vergeven. Om mee te gaan als bezoeker om van dit spektakel gecombineerd met mooie uitstapjes te genieten, kunt u op de wachtlijst worden geplaatst. 

 

Oostenrijk 2024, 18 t/m 23 september 2024 

6-daagse volledig verzorgde oldtimerreis naar Oostenrijk om te genieten van:

 • 450 oldtimers die de Hochalpenstrasse beklimmen
 • schitterende uitzichten op de bergen
 • gezelligheid en heel veel bijzondere trekkers
 • dagelijks diverse toertochten en excursies
 • Vertrek vanaf Enschede waar de auto veilig geparkeerd kan worden

Algemene informatie en boeking

Ieder jaar vindt het TraktorWM plaats in en rond het plaatsje Brück an der Grossglockner. Vele trekkerliefhebbers strijken hier neer, maken tochten en hebben een gezellige tijd met elkaar. Heel veel verschillende merken van 30 jaar en ouder rijden rond en gaan op zaterdag de ultieme uitdaging aan de Hochalpenstrasse te beklimmen.

Al jaren organiseren we i.s.m. de OTMV een mooie reis naar Oostenrijk.

Het rijden met je eigen oldtimer is al volgeboekt! Maar je kunt nog wel mee als bezoeker.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Als deze zich voordoen, zoeken we een passend alternatief. Op al onze reizen gelden onze algemene voorwaarden die u op deze site vindt. Daarnaast zijn de wettelijke voorschriften waaraan het voertuig moet voldoen, zie https://www.traktorwm.at/de/ 

Prijzen & inschrijving

Reiziger € 830 pp (met eigen personenvervoer naar Oostenrijk, hotel en maaltijden volgens programma)

Personenvervoer vanaf Enschede € 300 pp (je rijdt mee in een personenbusje/wagen, maaltijden onderweg voor eigen rekening).

VOL: Deelnemer met eigen vervoer trekker € 950 pp (deelname, eigen personenvervoer naar Oostenrijk, hotel en maaltijden volgens programma)

VOL: Transport normaal formaat oldtimer € 1000 (inclusief de verhoging van de Duitse belasting in januari 2024). Grote trekkers op aanvraag. Prijs is berekend op 4 oldtimers per vrachtwagen.

VOL: Startgeld, aandenken, entreegelden, excursies, 5 overnachtingen in goed hotel in 1-persoonskamer, maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), tolgelden etc inbegrepen zoals in bovenstaand programma.

De bedden in ons hotel hebben aparte matrassen maar zijn niet uit elkaar te halen. Wil je een kamer delen, laat het ons weten.

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De inschrijving is medio februari geopend en binnen 2 weken waren alle startbewijzen vergeven.

Klik hier om je in te schrijven voor deze bijzondere oldtimertocht.

 

 

 

 

 • Vertrek Locatie
  Enschede
 • Vertrek Datum
  18 september
 • Terugkomst Datum
  23 september
1
Woensdag 18 september (D)
Vroeg vertrek vanaf Enschede naar Oostenrijk. Tegen de avond aankomst bij hotel in Bruck an der Grossglockner en gezamenlijk diner. 
2
Donderdag 19 september (O,L,D)
Vroeg in de ochtend komen de trekkers aan. Afladen, ontbijten en starten! We maken een mooie tocht naar de Kesselfal waar we de bus en kabelbaan nemen naar de bekende Hochgebirgsstauseen. Daar maken een korte wandeling over de stuwdam en genieten van een schitterend uitzicht. Terug aangekomen bij de trekkers rijden we weer richting hotel voor een heerlijk diner.
3
Vrijdag 20 september (O,D)
Vandaag rijden we langs de Zeller See om via smalle weggetjes en een geweldig uitzicht naar een bergrestaurant te rijden voor de lunch. Daarna  rijden we naar de tolpoorten van de Hochalpenstrasse waar de inschrijving is en de trekkers voor de nacht bewaakt geparkeerd kunnen worden. Shuttlebussen brengen je terug naar het hotel in Brück. Na het diner is een dorpsfeest voor de 'Trekkerfreunde' in Brück.
4
Zaterdag 21 september (O, broodjes bij finish, D)
Om 6 uur is het ontbijt. Daarna vertrek naar de start voor de geweldige tocht over de Hochalpenstrasse. Om half 8 gaat de eerste van start en met gelijke tussenpozen mag de volgende beginnen. Dit is puur genieten van het spektakel waar de mooie oldtimers de Hochalpenstrasse op rijden. Op ca 2400 m is de finish waar je wordt opgewacht door vele bezoekers en mederijders. Daar bewonderen de rijders elkaars trekkers en worden ervaringen uitgewisseld.   Vanmiddag is een vrije middag. Bij mooi weer kunnen we  doorrijden richting Heiligenblut en/of de Grossglockner (20km) voor nog meer haarspeldbochten, hellingen en mooie uitzichten. Aan het eind van de middag diner in het hotel en aansluitend prijsuitreiking in de feesttent (toegang voor rijders inbegrepen).  
5
Zondag 22 september (O,D)
Eerst rustig ontbijten en daarna starten we de trekkers om naar het restaurant te rijden waar het  Frühshoppen met live muziek plaatsvindt. Van daaruit rijden we naar ‘onze’ berghut om afscheid te nemen van de omgeving. Drinken wat en rijden terug naar de vrachtwagen waar we de trekkers opladen en zelf nog gaan genieten van een heerlijk diner.
6
Maandag 23 september (O)
De chauffeurs vertrekken al vroeg met de trekkers richting Nederland en ook wij vertrekken na het ontbijt waar we tegen de avond weer aankomen bij de opstapplaats. Een bijzondere oldtimerreis met je eigen oldtimer zit er dan helaas weer op.

Reis Locatie

Oostenrijk