Home
Reizen
Contact
Volg ons
GO UP

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen en antwoorden vindt u hieronder. Heeft u een andere vraag, neem dan gerust contact met ons op via e-mail of bel (053) 461 61 15.

REIZEN OP INDELING, LEEFTIJD, VERLENGING

Ik reis alleen, hoe gaat de indeling?
Wanneer u alleen reist kunt u op het boekingformulier aangeven dat met een ander de kamer wilt delen. U krijgt dan een kamer met 2 gescheiden bedden.
Wij delen alleen mannen bij mannen in en vrouwen bij vrouwen.
Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met overeenkomstige leeftijd, interesses etc. Mocht het niet lukken om een indeling te maken, dan nemen we contact met u op. U wordt dus nooit verrast met de toeslag voor een 1-persoonskamer als u op indeling hebt geboekt.

Wat is de leeftijd van de reizigers?
De leeftijd loopt zeer uiteen van 16 t/m 80 jaar. Een voorwaarde is dat uw gezondheid het moet toelaten om de druk bezette dagen aan te kunnen. Mocht u een lichamelijke beperking hebben, laat het ons dan tijdig weten zodat we de reis voor u zo optimaal mogelijk kunnen laten verlopen. Omdat we altijd meerdere reisleiders hebben kunnen we meer service bieden en dat doen we graag!

Is het mogelijk een reis te verlengen?
Ja, dit is in veel gevallen mogelijk. U kunt kiezen om eerder aan te reizen of langer in het land te blijven. Dit regelen wij graag voor uw. Uw verlenging is ten alle tijde voor eigen risico en rekening.

VERZEKERINGEN
Voor iedere reis bent u verplicht een reisverzekering te hebben met de juiste dekking. Een annuleringsverzekering is niet verplicht. Wij kunnen voor u de verzekeringen regelen en brengen dit onder bij Allianz. Mocht er sprake zijn van schade of annuleren, dan kunnen wij dit voor u afhandelen (alleen wanneer u bij ons de polis heeft afgesloten), echter is het aan de verzekeringsmaatschappij of de schade/annulering gegrond is en of ze overgaan tot uitkering. Hierop hebben wij geen inspraak en kunnen wij ook niet aansprakelijk worden gesteld voor de uitkomst van de uitspraak van Allianz.

Hoe werkt de annuleringsverzekering?
Wanneer u onverhoopt niet mee kunt gaan en uw reis moet annuleren, zijn hieraan kosten verbonden. U kunt zich, door het nemen van een annuleringsverzekering, hiervoor verzekeren. Het is aan de verzekeringsmaatschappij of zij u deze kosten vergoeden. Informeer hier goed naar. Heeft u een eigen doorlopende annuleringsverzekering, kijk dan goed of de reissom niet hoger is dan het maximum waarvoor u bent verzekerd. Is dit het geval, dan kan het raadzaam zijn u bij te verzekeren.

Hoe werkt de zaakwaarnemer bij een annuleringsverzekering?
Een zaakwaarnemer is iemand die uw taken overneemt tijdens uw reis. Het kan gebeuren dat de zaakwaarnemer iets overkomt waardoor deze niet meer in staat is uw werkzaamheden uit te voeren. Hiervoor kunt u zich verzekeren middels een annuleringsverzekering met zaakwaarnemer. Mocht uw zaakwaarnemer uitvallen, dan bepaalt de verzekeringsmaatschappij of het een gegronde reden heeft en of ze overgaat tot uitbetaling van de annuleringskosten.

Garantie annuleringsverzekering of gewone annuleringsverzekering?
Een garantie annuleringsverzekering houdt in dat wanneer u de reis moet afbreken u de totale reissom vergoed krijgt ongeacht het aantal dagen dat u al heeft genoten van de reis. Hiervoor wordt een meerprijs berekend welke wordt genoemd in het boekingformulier. Ook hier bepaalt de verzekeringsmaatschappij of de reden tot annulering gegrond is en of ze overgaat tot uitbetaling van de annuleringskosten.

Wat is een reisverzekering?
Een reisverzekering vergoed veel medische kosten in het buitenland en zorgt voor een vroegtijdige terugreis mocht dit noodzakelijk zijn. Het kan zijn dat uw eigen verzekering niet alle kosten in het buitenland vergoedt.
Iedereen die met ons reist is verplicht een reisverzekering te hebben met de juiste dekking. Ook moet u uw polisgegevens meenemen tijdens de reis. Heeft u bij ons uw reis- en/of annuleringsverzekering geboekt, dan zorgen wij hiervoor en houden uw polis bij ons.

Hoe hoog zijn de annuleringskosten?
Dit varieert. Hoe eerder wordt geannuleerd, des te lager zijn de kosten. De exacte annuleringskosten vindt u in onze algemene voorwaarden.

WERELDREIZEN
Eens per jaar maken we een zogenaamde ‘wereldreis’. Dit is een reis van circa 2 tot 3 weken buiten Europa. Wat krijgt u bij deze reizen?

 

  • vooraf een informatiebijeenkomst om elkaar beter te leren kennen
  • een uitgebreid boekwerk met informatie over het land, de agrarische sector, het detailprogramma, informatie over de te bezoeken bedrijven/parken/steden/etc
  • begeleiding van: een Nederlandse deskundige & persoonlijke reisleid(st)er, evt. een vakredacteur en een locale agrarische gids/reisleider.