Home
Reizen
Contact
Volg ons
GO UP
Image Alt

Trekkerreizen

Voorreis Texas 2022

Texas voorreis 2022

Donderdag 6 januari 2022

Eindelijk is het zover en gaan we naar Texas! Al een paar jaar stond deze voorbereidingsreis op het programma en nu zou het bijna weer niet doorgaan. Gelukkig kon het, met het nodige papierwerk en een negatieve test, nog net. Arend Jan en Lotte zullen zoveel mogelijk foto’s maken zodat je toch zoveel mogelijk mee kunt reizen door het bijzondere Texas.

Op Schiphol is het rustig. Weinig reizigers en ook weinig vliegtuigen aan de gates. We genieten nog even van een heerlijk bakkie koffie en gaan dan aan boord. Met mondkapje. We kletsen wat bij, kijken een filmpje, genieten van de maaltijden en voor we het weten wordt de landing ingezet. Houston, he we come!

Zou je verwachten dat de douane langer zou duren dan normaal, vliegen we daardoor heen. Met de shuttle naar de autoverhuur, papieren regelen en dan kan onze reis beginnen. Eerst maar eens even rusten in het hotel. En morgen meer foto’s!

vliegroute naar Texas

Vrijdag 7 januari 

In de omgeving van Waco/Stephenville zijn veel Nederlanders neergestreken, in een gebied met voornamelijk melkveebedrijven. We gaan langs bij een dealer van voermengwagens, trekkers en actief in machinebouw voor omliggende veebedrijven.

Zaterdag 8 januari 

Landbouwmuseum Lubbock, waar de historie van landbouw in Texas mooi word weergegeven en een aardige collectie aan oldtimers te vinden is.

We rijden rond in de omgeving van Lubbock om de de laatste werkzaamheden van de katoenteelt mee te krijgen. In de weidse omgeving van Lubbock wordt katoen geteeld zover het oog reikt.

Ongeveer een maand geleden is de oogst afgerond, en de laatste balen worden momenteel naar de gin vervoerd om verwerkt te worden.

Hier en daar staan er nog cotton strippers op het veld.

 

Zondag 9 januari

We starten de dag in Palo Duro Canyon. Uit het oneindig vlakke landschap doemt onverwacht een kloof op, de Palo Duro. De een na grootste canyon van de USA is een mooie afwisseling op het verder vrij vlakke Texas

Van hier rijden we door naar een  melkveebedrijf met ca 3500 koeien, het gemiddelde hier in de Panhandle (het gemiddelde bedrijf in Texas heeft zo’n 300 koeien).

 

Blog door Arend Jan Blomsma en Lotte Kooiker