Home
Reizen
Contact
Volg ons
GO UP
Image Alt

Trekkerreizen

Oldtimertreffen Kröv, 2016 & 2018

Oldtimerreizen Kröv aan de Moezel

Tweedaagse OTMV-reis naar Reiff en Kröv, augustus 2018

Na de mooie ervaring in 2016 hebben we in 2018 er een 2-daagse van gemaakt waarbij we de eerste dag in de ochtend het geweldige loonbedrijf Reiff in Luxemburg bezochten. Hier zie je super moderne Fendt trekkers en werktuigen van diverse merken rijden. Alles keurig opgesteld. Als echte Fendt liefhebber heeft Dhr. Reiff een indrukwekkende collectie oldtimers die we uitgebreid hebben bezocht.

Daarna reden we verder naar Kröv waar het olttimertreffen net van start was gegaan. Het mooie weer, geweldige sfeer en bijzondere trekkers met de Moezel op de achtergrond hebben geen verdere woorden nodig.

De zondag hebben we genoten van het ontsteken van de gloeikoppen waarna we in de middag weer huiswaarts zijn gegaan. Het waren twee mooie dagen met een heel gezellige groep. Op naar Kröv 2020!

De foto’s zie je in de diapresentatie onderaan de berichten en klik voor een filmpje: Trekker Reizen Krov 2018.

 

Dagtocht OTMV naar Kröv – augustus 2016

Zaterdag 20 augustus was een lange dag voor de deelnemers aan de dagtocht naar het Kröver Oldtimertreffen aan de Moezel. Vanuit Venlo is het 240 km rijden en het Nederlandse rijtijdenbesluit helpt niet echt om er een vlotte reis van te maken. Toch was het voor de 23 deelnemers aan de reis een mooie dag. Het Kröver Oldtimertreffen is een tweejaarlijks evenement en dit jaar was het de 15e editie. In de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot een gebeuren met een heel eigen sfeer. Dat begint natuurlijk al met de prachtige ligging van het terrein aan de oevers van de Moezel, tussen de wijngaarden. Daarnaast is het niet alleen een statische uitstalling van oude trekkers, maar maken de trekkers aan het eind van de zaterdag een rondrit door het fraaie oude stadje. Dit alles leidde ertoe dat het evenement een 800 deelnemende trekkers telt. Daarmee zit het evenement aan zijn max, er is zelfs een wachtlijst. Het terrein is namelijk niet zo groot dat het meer deelnemers kan opnemen. De deelnemers komen uit heel Duitsland, maar ook uit Luxemburg, België, Zwitserland en we zagen talrijke Nederlanders met hun trekker voorbij komen. Die logeren veelal met hun tent, caravan of woonwagen aan de oevers van de Moezel. De smalle strook die daarvoor beschikbaar is strekt zich uit over ongeveer drie kilometer.

   

Met 800 trekkers is het festival niet het allergrootst, maar dat betekent niet dat er geen bijzondere trekkers te zien waren. Dat was zeker wel het geval. De Duitse trekkerhistorie kent veel verschillende merken die inmiddels niet meer bestaan. Veel daarvan waren vertegenwoordigd, zoals Fahr, Hanomag, Kramer, Zettelmeyer, M.A.N., Porsche, Allgaier, Lanz, Bautz en Wesseler.

      

 

Echte bijzonderheden waren vier Sülchgau trekkers uit het begin van de vijftiger jaren. Er was een van de weinige nog overgebleven MWM Motorpferde, er stond een Sutter, drie Citroën motortrekkers en een van Opel, een fraaie oude Lindner uit 1949, met Warchalowski  motor. Pronkstuk op het Treffen was een Porsche P312 plantagetrekker van net na WO II, waarvan er destijds ongeveer 300 naar Brazilië werden geëxporteerd om daar in de koffieplantages het werk te vergemakkelijken. Deze trekker leidde het defilé, dat onder een lekker zonnetje plaats vond, nadat er ’s morgens nog een spatje regen was gevallen. Het maakte het evenement tot een geslaagd uitstapje, zo was het algemene gevoel bij de deelnemers.

Deze blog is geschreven door Arend-Jan Blomsma en Lotte Kooiker.