Home
Reizen
Contact
Volg ons
GO UP

Zweden 2024

Prijs €2450 11
Scroll naar beneden

Zweden 2024

€2450 per persoon

Deze reis is volgeboekt. Je kunt je nog opgeven waarbij je op de wachtlijst wordt gezet. Mocht iemand onverhoopt niet meer mee kunnen, nemen we contact met je op.

11-daagse rondreis door schitterend Zweden, 10-20 mei

Een land 14 keer groter dan Nederland, met doorgaans wat kleinere landbouwbedrijven en steden. De vele meertjes, bossen en gezellige gekleurde boerderijen en huizen maken Zweden zo bijzonder.

Tijdens deze rondreis bezoeken we onder andere:

  • diverse boerderijen (akkerbouw, veeteelt, tuinbouw, mechanisatie, rendieren etc),
  • werktuigfabriek voor land- en bosbouw en een vliegtuigbouwer
  • melkmachinefabrikant DeLaval inclusief bezoek aan hun boerderij
  • de steden Kopenhagen, Stockholm, Göteborg
Algemene informatie en boeking

Volledig verzorgde busreis inclusief overnachtingen in goede hotels/motels/hutten, maaltijden volgens programma, excursies/entreegelden/tol/boot en vervoer. De reissom bedraagt € 2450 pp op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. Abonnees van TREKKER en lezers van de nieuwsbrief TrekkerReizen ontvangen € 50 korting en mogen 1 introducé meenemen voor abonneeprijs. Toeslag voor eigen kamer bedraagt € 1150. 

U kunt zich telefonisch opgeven voor deze reis op maandag t/m zaterdag 10 – 20 uur tel +31 (0) 6 22 94 20 94 of klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan. Na binnenkomst van uw aanmelding krijgt u van ons per e-mail een bevestiging. U kunt ook een geheel vrijblijvende optie nemen. Deze is 2 weken geldig. U kunt dan rustig beslissen of u mee kunt/wilt.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Als deze zich voordoen, zoeken we een passend alternatief.

 

 

 

  • Vertrek Datum
    10 mei 2024
  • Terugkomst Datum
    20 mei 2024
1
Vrijdag 10 mei (lunchpakket, diner)
Vanochtend verzamelen we bij Enschede waar een ieder de auto veilig kan parkeren. De koffie en krentenwegge staan klaar en rond 10 uur vertrekken we richting Hamburg met onderweg een lunchpakket en een bedrijfsbezoek. Overnachting en diner omgeving Hamburg.
2
Zaterdag 11 mei (ontbijt, lunch, diner)
In Hamburg krijgen we een rondleiding bij Airbus waar de vliegtuigen worden geassembleerd. Daarna rijden we verder richting Kolding in Denemarken met onderweg een bedrijfsbezoek.
3
Zondag 12 mei (ontbijt, lunchpakket, diner)
In de ochtend maken we een wandeling door de hoofdstad van Denemarken langs het paleis en natuurlijk het bekende beeld van de 'Kleine Zeemeermin' in Kopenhagen. 's Middags rijden we over de schitterende Sontbrug naar Zweden met onderweg een lunchpakket. Ons eerste bezoek in Zweden is aan een ciderfabriek. Overnachting in Arhus of Kristanstad.
4
Maandag 13 mei (ontbijt, lunch, diner)
Vandaag bezoeken we een groenteteler die de meest moderne technieken toepast en zich heeft gespecialiseerd in de wortelteelt. In de middag krijgen we en rondleiding bij Rottne, marktleider in bosbouwmachines. Onderweg is het volop genieten van de schitterende omgeving. We overnachten in Grånna aan het Vättern meer.
5
Dinsdag 14 mei (ontbijt, lunch, diner)
We volgen de mooie weg langs het Vättern meer en gaan daarna landinwaarts waar we hopelijk Väderstad (aanvraag loopt nog) kunnen bezoeken. Aan het eind van de middag te arriveren in het kustplaatsje Nyköping. Na het inchecken in het hotel gaan we naar een micro bierbrouwerij voor een rondleiding, proeverij en diner.
6
Woensdag 15 mei (ontbijt, lunch, diner)
Een heel bijzonder bezoek is wel aan DeLaval waar we een uitgebreide rondleiding krijgen en zelf gaan zien hoe onder andere de melkrobots worden gemaakt. In de middag bezoeken we de proefboerderij van DeLaval waarna we doorrijden naar Stockholm waar een gids ons de mooiste plekjes laat zien en meer vertelt over de hoofdstad. Overnachting in Stockholm.
7
Donderdag 16 mei (ontbijt, lunch, diner)
Vandaag bezoeken we een biologisch bedrijf met 400 stuks vleesvee. Zomers gaan ze de wei in en 's winters staan ze op stal. Vanmiddag wordt het genieten in het Munktell museum. Overnachting in Karlstad.
8
Vrijdag 17 mei (ontbijt, lunch, diner)
Bosbouw is een belangrijke tak van de Zweedse landbouw. We gaan bij een bosbouwer op bezoek in het bosbouwgebied Värmland en krijgen daar uitleg hoe zij hun bedrijf runnen. Daarna stappen we aan boord voor een rondvaart over een van de vele meren. Overnachting in Karlstad.
9
Zaterdag 18 mei (ontbijt, lunch, diner)
Vandaag gaan we o.a. een typisch Zweedse boerderij bezoeken waar rendieren worden gehouden. We krijgen uitleg hoe en waarvoor deze dieren worden gehouden. Aan het eind van de middag arriveren we aan de Bohuslän kust waar we een wandeling maken langs de schitterende kustlijn. Overnachting in Gullmarsstrand.
10
Zondag 19 mei (ontbijt, diner aan boord)
Na het ontbijt rijden we richting Gotenburg. Vanmiddag bezoeken we deze mooie stad met een gids en rijden vervolgens naar de haven om aan boord te gaan van de nachtboot. In 14 uur vaart de boot naar Kiel in Duitsland. Overnachting aan boord.
11
Maandag 20 mei (ontbijt, lunch)
Vanaf Kiel is het ongeveer 450 km naar Enschede/Oldenzaal. Onderweg stoppen we voor een heerlijke lunch waarna we verwachten rond een uur of 4 weer terug te zijn op het opstappunt waarmee deze bijzondere rondreis er helaas alweer op zit.

Reis Locatie

Zweden