Home
Reizen
Contact
Volg ons
GO UP

USA Montana 2023

Prijs €4350 12 dagen
Scroll naar beneden

USA Montana 2023

€4350 per persoon

Corona vaccinaties zijn niet meer verplicht 

 

Montana 2023

12-daagse reis naar Amerika

Met bezoek aan:

 • grote akkerbouwbedrijven (o.a. aardappels, graan, zaaikoolzaad, rotatiegewassen)
 • melk- en vleesveebedrijven, Hutterites
 • natuurpark Glacier en Yellowstone

Deze reis gaat door de staten Utah, Idaho, Montana en Wyoming. Van de hoge Rocky Mountains tot de uitgestrekte prairies waar u de mooiste akkers vindt met diverse gewassen. Met een beetje geluk wordt er op diverse plaatsen nog volop geoogst en kan het zo voorkomen dat we de eerste verse sneeuw zien vallen in de bergen. 

Naast aandacht voor de landbouw bezoeken we de mooiste natuurparken. In een korte tijd krijgt u een goede indruk van een mooi stukje Amerika wat vorig jaar is beschreven in het zomernummer van ‘Trekker’.

Algemene informatie en boeking

Voor deze reis heeft u een geldig paspoort/reispas nodig. Vertrek vanaf Dusseldorf Airport. Op de terugweg kan in Amsterdam worden uitgestapt.

De reis is volledig verzorgd en inclusief alle maaltijden (behalve op de luchthavens), alle excursies, vervoer in Amerika, vluchten, visum (deze regelen wij voor u), luchthavenbelastingen en overnachtingen.  De reisleiding zorgt voor de vertaling zodat u niets hoeft te missen. De prijs voor deze rondreis bedraagt € 4350 per persoon op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. Abonnees van Trekker en/of lezers van de nieuwsbrief van Trekker Reizen krijgen €100 korting (deze is nog niet verrekend in genoemde prijs). Toeslag voor een eigen kamer € 675. Maximaal aantal plaatsen: 16 (exclusief 2 begeleiders)

U kunt zich telefonisch opgeven voor deze reis op maandag t/m zaterdag 10 – 21 uur tel +31 (0) 53 461 61 15 of mail info@trekkerreizen.nl o.v.v. “Montana 2023” of klik hier om naar het boekingsformulier te gaan 

 

Voorafgaand aan de reis ontvangt u een digitaal reisboek met hierin nuttige informatie over de reis, informatie over de gebieden die we gaan bezoeken en wie uw reisgenoten zijn.

 

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Als deze zich voordoen, zoeken we een passend alternatief.

 

 • Vertrek Locatie
  Amsterdam, Schiphol
 • Vertrek Datum
  27 augustus
 • Terugkomst Datum
  7 september
1
Zondag 27 augustus
We vliegen vanaf Dusseldorf naar Salt Lake City. Nadat we de douane door zijn, halen we de auto’s op en rijden we naar ons hotel en kunnen we bijkomen van de vlucht en wennen aan het tijdsverschil. Ons hotel bevindt zich net buiten Salt Lake City.
2
Maandag 28 augustus
Veel bedrijven hebben hun teelt in meerdere staten zodat ze jaarrond vers kunnen aanleveren. Ten Noorden van Salt Lake City is een groot aardappelgebied waar we bedrijven bezoeken en waar de grote teeltspreiding zal worden uitgelegd. Aan het eind van de middag rijden we richting Pocatello voor diner en overnachting.
3
Dinsdag 29 augustus
De afstanden zijn in dit deel van Amerika groot. Vandaag leggen we een flinke afstand af waarbij onderweg een grote verandering van landschap en agrarische activiteiten te zien is. We maken onderweg een paar stops en bezoeken een bedrijf alvorens we bij ons hotel in Helena arriveren.  
4
Woensdag 30 augustus
Vroeg op want we willen zoveel mogelijk tijd doorbrengen in het Glacier National Park met geweldige bergen, gletsjers, meren en vergezichten. Dit park ligt tegen de Canadese grens en heeft nog een ongerepte natuur. Wandelschoenen aan en genieten! Diner en overnachting in omgeving van het park.
5
Donderdag 31 augustus en vrijdag 1 september
We bevinden ons in de graanschuur van Amerika (zie ook voor een mooi verslag het zomernummer Trekker 2022). We bezoeken diverse bedrijven in deze regio en hopen natuurlijk dat de oogst volop gaande is. Ook zullen dealers worden bezocht. Vrijdag overnachten we in de mooie regio van Havre.
6
Zaterdag 2 en zondag 3 september
Havre is bekend vanwege de enorme knietrekker Big Bud. We proberen deze gigant in het echt te gaan bekijken of beter nog, aan het werk te zien, maar kunnen dat niet garanderen! De grote graanvelden maken gaandeweg plaats voor extensievere veeteelt. Op de prairies graast vooral mestvee wat later wordt afgemest in feedlots. We bezoeken een aantal bedrijven en genieten van weer een compleet ander landschap. Zaterdag overnachten we in Great Falls en zondag in Bozeman.  
7
Maandag 4 en dinsdag 5 september
Een van de meest bijzondere parken is toch echt wel Yellowstone. In dit vulkanische gebied vind je de wereldberoemde geiser 'Old Faithful' die op gezette tijden een enorme fontein warm water uitspuwt. In dit enorme park kom je ogen tekort: pruttelende modderpoelen, kleurrijke geiserbaden, enorme kalkformaties, watervallen, meren en niet te vergeten een breed scala aan wilde dieren als bizons, elanden, wolven, vogels etc.. We hebben 1,5 dag om van dit park te genieten en je zult merken dat je dan nog lang niet alles hebt gezien. De overnachting is middenin de natuur op een boerderij in luxe tenten met goede bedden. Even heel wat anders. We gooien zelf een steak op de barbecue en genieten van een koel drankje,  schitterende zonsondergang en mooie verhalen! Dinsdag overnachten we in Alpine die we bereiken via het Grand Teton Park.
8
Woensdag 6 september
Vanuit Alpine rijden we door een afwisselend gebied richting Salt Lake City met onderweg nog een bedrijfsbezoek. Aan het eind van de middag leveren we de auto's in en gaan naar de luchthaven om in te checken voor onze avondvlucht die vannacht rechtstreeks naar Amsterdam vliegt. Maaltijd op luchthaven is voor eigen rekening.   Overnachting, maaltijden en drinken in het vliegtuig (KLM)
9
Donderdag 7 september
Rond half 3 landen we op de Luchthaven Schiphol. Deze intensieve rondreis zit er dan helaas alweer op.  

Reis Locatie

USA