Home
Reizen
Contact
Volg ons
GO UP

Texas 2022

Prijs €3400 11 dagen
Scroll naar beneden

Texas 2022

€3400 per persoon

De ‘Lone Star state’, zoals Texas wordt genoemd, is de een na grootste staat van Amerika.

Texas staat bekend om de grootschalige landbouwbedrijven, Texas Longhorn koeien, en de Western stijl met bijpassende hoeden.

Het gebied dat we bezoeken is voornamelijk west Texas, dat zijn de High Plains en de Panhandle, waar voornamelijk grootschalige veeteelt en akkerbouw is.

Tijdens de reis bezoeken we een divers scala aan bedrijven, zien we de katoenoogst rondom Lubbock en bezoeken we Palo Duro Canyon en het Space Center in Houston. 

 

 

Algemene informatie en boeking

Voor deze reis heeft u een geldig paspoort/reispas nodig. Daarnaast moet je gevaccineerd zijn tegen Corona (2 inentingen)

Er zijn geen andere inentingen noodzakelijk.  

De reis is volledig verzorgd en inclusief overnachtingen, alle maaltijden (behalve op de luchthavens), alle excursies, vervoer in Amerika, vluchten, luchthavenbelastingen, entreegelden en visum. 

De reisleiding zorgt voor de vertaling zodat u niets hoeft te missen. De prijs voor de Texas 2022 reis bedraagt € 3400 per persoon op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. Toeslag voor een eigen kamer € 450.

 

U kunt zich telefonisch opgeven voor deze reis op maandag t/m zaterdag 10 – 21 uur tel +31 (0) 53 461 61 15 of klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan. Na binnenkomst van uw  aanmelding krijgt u van ons per e-mail een bevestiging.

Voorafgaand aan de reis ontvangt u een reisboek met hierin nuttige informatie over de reis, de bedrijven, de parken en steden die we gaan bezoeken.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Als deze zich voordoen, zoeken we een passend alternatief.

In het geval de reis vanwege Corona niet kan plaatsvinden, proberen we de reis te verplaatsen.  In dit geval kunnen tickets worden omgeboekt onder de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.

 

 

  • Vertrek Datum
    10 november 2022
  • Terugkomst Datum
    20 november 2022
1
Donderdag 10 november
 We vliegen vanaf Schiphol (of Dusseldorf) naar Houston, Texas.  Na aankomst in Houston rijden we richting Waco, waar we kunnen bijkomen van de lange vlucht en aan het tijdsverschil kunnen wennen.     
2
Vrijdag 11 november
In de omgeving van Stephenville en Comanche zijn veel Nederlanders neergestreken. We bezoeken hier een handelaar in trekkers en mengwagens en kijken op een van de melkveebedrijven waar zijn machines lopen.  Vanmiddag bezoeken we een boerderij met pecan bomen en meloenen. De pecans worden rond deze tijd van het jaar geoogst, dus we hopen hier een kijkje te kunnen nemen!  Overnachting in omgeving van Comanche       
3
Zaterdag 12 november
Zaterdagochtend rijden we naar Lubbock, een rit van ongeveer 4 uur waar je je ogen uitkijkt. In Lubbock bezoeken we het landbouwmuseum in de stad, waar we een en ander te weten komen over de geschiedenis van de landbouw in Texas en er een mooie collectie aan oldtimers staat.  Rondom Lubbock bezoeken we een katoenteler en bekijken de oogstwerkzaamheden. Aansluitend gaan we naar de gin, waar de katoen verwerkt wordt. Diner en overnachting in Lubbock.    
4
Zondag 13 november
Vlakbij Amarillo bezoeken we het Palo Duro Canyon state park, een enorme kloof met een karakteristiek landschap. We rijden door het park en gaan hier een stuk wandelen om van de mooie natuur te genieten. Vanmiddag bezoeken we een Belgische melkveehouder.  Diner en overnachting in Amarillo of omgeving.     
5
Maandag 14 november
We starten vandaag in de omgeving van Pampa en bezoeken hier een bedrijf dat jongvee opfokt voor omliggende melkveebedrijven. Aansluitend bezoeken we in de omgeving een mesterij (onder voorbehoud) Overnachting in Amarillo  
6
Dinsdag 15 november
Dalhart is een van de weinige regio’s in Texas waar aardappels geteeld worden. We bezoeken een aardappelteler en een tweede (akkerbouw)bedrijf in deze regio. Overnachting Amarillo 
7
Woensdag 16 november
Woensdag gaan we terug richting Lubbock. Onderweg stoppen we bij een loonwerker en in omgeving Lubbock bezoeken we een pinda teler en -verwerker.  Hier in de regio groeien alle pinda soorten, welke meestal al in oktober geoogst zijn. Ze worden hier in de fabriek verwerkt tot onder andere pindakaas.  Diner en overnachting in Lubbock.    
8
Donderdag 17 november
 Vanaf Lubbock rijden we naar Comanche en bezoeken hier een melkveebedrijf van een van oorsprong Nederlandse familie met zo’n 5000 koeien. Ze bottelen een deel van de melk in hun eigen verwerkingslocatie en verkopen het door heel Texas in verschillende smaken. Overnachting in omgeving Comanche.     
9
Vrijdag 18 november
 Vandaag rijden we terug richting Houston (circa 4 uur) en bezoeken hier vanmiddag het Houston Space Center. Dit is het officieel bezoekerscentrum van het Johnson Space Center, NASA’s centrum voor bemande ruimtevaart.  We bezoeken het museum en gaan op de Tram Tour door het Johnson Space Center, waar we onder andere het trainingscentrum, het voormalige Apollo Mission Control Centre en de Saturn V raket zien.  Overnachting in Houston.     
10
Zaterdag 19 november
 Vanochtend bezoeken we een rijstteler-en verwerker. Hierna rijden we naar de luchthaven en vanmiddag vliegen we terug naar Amsterdam.
11
Zondag 20 november
Vanochtend komen we aan op Schiphol en zijn we aan einde van de reis. 

Reis Locatie

United States