Home
Reizen
Contact
Volg ons
GO UP

Oostenrijk 2023

Prijs €695 6 dagen
Scroll naar beneden

Oostenrijk 2023

€695 per persoon

Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar

Oostenrijk 2023

6-daagse oldtimerreis in Oostenrijk: Met je oldtimer de Hochalpstrasse (Grossglockner) op of mee als toeschouwer/mederijder.

 • 450 oldtimers naar de hoogste top!
 • geniet van schitterend uitzicht, gezelligheid en heel veel bijzondere trekkers
 • dagelijks diverse toertochten en excursies
 • geheel verzorgde reis
 • vervoer van je oldtimer kan ook geregeld worden!

Uw aanmelding moet uiterlijk 6 februari 2023 bij ons binnen zijn! Download het aanmeldingsformulier. Wil 

Algemene informatie en boeking

Ieder jaar vindt het TraktorWM plaats in en rond het plaatsje Brück an der Grossglockner. Vele trekkerliefhebbers strijken hier neer, maken tochten en hebben een gezellige tijd met elkaar.

Al enkele jaren organiseren we voor de OTMV een mooie reis hier naar toe. Je kunt op diverse manieren deelnemen aan dit evenement:

 • als rijder waarbij je je eigen trekker naar Oostenrijk rijdt of laat vervoeren of
 • als bezoeker

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Als deze zich voordoen, zoeken we een passend alternatief. Op al onze reizen gelden onze algemene voorwaarden die u op deze site vindt. 

 

 

 • Vertrek Locatie
  Enschede
 • Vertrek Datum
  13 september
 • Terugkomst Datum
  18 september
1
Woensdag 13 september (D)
 Vroeg vertrek vanaf een centraal punt in Nederland naar Oostenrijk. Tegen de avond aankomst en afladen van de trekkers die bij ons hotel geparkeerd kunnen worden. Gezamenlijk diner. 
2
Donderdag 14 september (O,L,D)
  Na een uitgebreid ontbijt maken we een tocht langs de burcht, diverse meren om vervolgens aan te komen bij de Kesselfal waar we de bus en kabelbaan nemen naar de bekende Hochgebirgsstauseen. Daar maken een korte wandeling over de stuwdam en genieten van een schitterend uitzicht. Terug aangekomen bij de trekkers rijden we weer richting hotel voor een heerlijk diner.
3
Vrijdag 15 september (O,D)
Vandaag rijden we langs de Zeller See om naar een geweldige berghut te rijden. Smalle weggetjes met leuke hellingen en geweldige uitzichten! We gebruiken daar de lunch en rijden daarna naar de tolpoorten van de Hochalpstrasse waar we de trekkers parkeren (tenzij je je trekker bij het hotel wilt laten) en met de auto verder gaan de Hochalpstrasse op naar de bekende berg Grossglockner. Je kunt nu genieten van de schitterende route die je morgen deels aflegt met je trekker! Tegen de avond komen we aan in het hotel voor diner en sluiten ons daarna aan bij de vele trekkerliefhebbers die zich hebben verzameld op het dorpsplein waar uiteraard de Tiroler muziek, lederhosen en bier niet mogen ontbreken.
4
Zaterdag 16 september (O,L,D)
Om 6 uur aan het ontbijt. Je rijdt vanochtend met je trekker of met ons naar het startpunt. Om half 8 gaat de eerste rijder van start en wordt met gelijke tussenpozen gestart. Dit is puur genieten van het spektakel waar 500 mooie oldtimers de Hochalpstrasse op rijden met ieder hun eigen geluid, rook en versiering. Dit is een spektakel wat niet te beschrijven is! Op ca 2400 m is dan de finish waar je wordt opgewacht door vele bezoekers en mederijders. Het is zelfs mogelijk nog hoger te gaan! Op de parkeerplaats bewonderen de rijders elkaars trekkers en rond half 10 wordt de weg weer vrijgegeven en gaan de eerste trekkers naar beneden terwijl de laatsten nog bezig zijn de berg te beklimmen. Wij zorgen voor een goed lunchpakket bovenop de berg.  Vanmiddag is een vrije middag. Bij mooi weer kunnen we in onderling overleg nog een rit maken of voor wie wil kan een mooie kroegentocht houden of vanuit de top doorrijden richting Heiligenblut voor nog meer haarspeldbochten, hellingen en mooie uitzichten. Aan het eind van de middag is de prijsuitreiking waar we dit jaar onze kampioenen van 2022 aanmoedigen dat ze hun titels hebben weten te behouden. Na het diner in het hotel storten we ons in de typisch Tiroler gezelligheid.    
5
Zondag 17 september (O,L,D)
IMG_3592 Eerst rustig ontbijten en daarna starten we de trekkers weer om naar het restaurant te rijden om te  Frühshoppen met live muziek. Van daaruit rijden we naar ‘onze’ berghut om afscheid te nemen van de omgeving. Drinken wat en rijden terug naar de vrachtwagen waar we de trekkers opladen en zelf nog gaan genieten van een heerlijk diner.
6
Maandag 18 september (O)
De chauffeurs vertrekken al vroeg met de trekkers richting Nederland en ook wij vertrekken na het ontbijt waar we tegen de avond weer aankomen bij de opstapplaats. Een bijzondere oldtimerreis met je eigen oldtimer zit er dan helaas weer op.
7
Eisen oldtimer
Er zijn enkele eisen waaraan je moet voldoen om deel te kunnen nemen. Deze zijn o.a.
 • Trekker moet kenteken hebben en minimaal 30 jaar oud (Unimog mag niet deelnemen)
 • Groene kaart (moet verzekerd zijn)
 • Technisch in goede conditie (niet teveel stuurspeling, remmen uiteraard goed werkend)
 • Trekkers boven 25 km/uur op kenteken moeten daar worden gekeurd 
 • Je moet een geldig rijbewijs hebben

Reis Locatie

Oostenrijk