Home
Reizen
Contact
Volg ons
GO UP

Oldtimerreis Amerika

Prijs €3200 11 dagen
Scroll naar beneden

Oldtimerreis Amerika

€3200 per persoon

Oldtimerreis door de Midwest: Illinois, Iowa, Minnesota, Wisconsin 

Algemene informatie & boeking

Voor alles wordt gezorgd, dus inclusief vluchten, visum, alle maaltijden, hotelovernachtingen, entreegelden, vervoer. Voor eigen rekening zijn persoonlijke uitgaven. De reissom bedraagt €3200 p.p. op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. Toeslag voor een eigen kamer bedraagt € 450.

 Aanmelden kan via onderstaande knop, via mail o.v.v. OTMV-reis Nederland naar reizen@otmv.nl of bel naar Trekker Reizen, tel 053 – 461 61 15 (ma-za 10-21 uur). 

De OTMV-reizen worden uitgevoerd en begeleid door Trekker Reizen.

Het programma is met de grootste zorg samengesteld en onder voorbehoud van wijzigingen.

 

  • Vertrek Datum
    16 augustus 2022
  • Terugkomst Datum
    26 augustus 2022
1
Dinsdag 16 augustus 2022
Vertrek vanaf Schiphol of Dusseldorf naar Chicago met overnachting in de omgeving van Chicago
2
Woensdag 17 augustus 2022
We starten de dag met een museumbezoek en verzamelaar op weg naar Moline In Moline gaan we kort naar het John Deere Pavillion. Aansluitend bezoeken we een Caterpillar verzamelaar en/of het Caterpillar museum en bezoekerscentrum.   Overnachting Davenport.
3
Donderdag 18 augustus
Donderdagochtend bezoeken we een verzamelaar en/of fabriek. We maken een stop bij het bekende Iowa Truck shop 80 en het bijbehorende trucking museum. In Colfax nemen we een kijkje bij een grote sloper en handelaar in oude trekkers, combines en onderdelen. 25 hectare staat barstensvol. Overnachting Waterloo.
4
Vrijdag 19 augustus
Vanochtend beginnen we bij het John Deere Tractor & Engine museum in Waterloo. Vanmiddag en vanavond gaan we naar de oldtimershow bij Waterloo om te genieten van oude trekkers en (stoom)machines, motoren etc. Er is een trekker parade, onderdelenmarkt, tractor pulling, live muziek en meer.  Overnachting Waterloo 
5
Zaterdag 20 augustus
We rijden van Waterloo naar Anoka, Minnesota (ca 4 uur) voor een bezoek aan de Nowthen Treshing show, een grote oldtimershow met onder andere dors- en hakseldemo’s , trekker optocht, vlooienmarkt, tractor pull en live muziek. Overnachting in omgeving Anoka.
6
Zondag 21 augustus
De liefhebbers kunnen vandaag nog een dag naar de Nowthen Treshing show in Anoka. Alternatief is een bezoek aan de Mall of America in Minneapolis
7
maandag 22 augustus
Vandaag starten we met een bezoek aan een verzamelaar van Oliver, White en Cockshutt trekkers en onderdelen. Hij heeft meer dan 100 trekkers in zijn collectie. Vanmiddag bezoeken we een Nederlands melkveebedrijf met kaasmakerij en hopen hier in de omgeving ook een Amish boerderij te kunnen bezichtigen. Overnachting omgeving Brillion.
8
Dinsdag 23 augustus
Dinsdag bezoeken we een tweetal verzamelaars op route van Wisconsin naar Milwaulkee. Als eerst het Kellers Retired Tractor museum, een John Deere verzamelaar met ongeveer 600 oldtimers en veel unieke modellen. Wilke's Classic Tractors, verzamelaar en handelaar, heeft circa 250 trekkers, machines en onderdelen staan. Veel unieke modellen van onder andere John Deere, International, Allis-Chalmers, Cockshutt, Farmall, Ford, Massey-Ferguson, Massey-Harris, McCormick-Deering, Minneapolis-Moline, Oliver, and White. Overnachting omgeving Milwaukee
9
Woensdag 24 augustus
Vanochtend bezoeken we het Harley Davidson Museum in Milwaukee Aansluitend gaan we naar Racine. Hier staat het Case IH Experience Center, waar veel trekkers uit de geschiedenis van Case IH te bewonderen zijn. Vanuit hier bezoeken we, als het mogelijk is, ook de fabriek waar de Magnum geproduceerd wordt Overnachting Chicago omgeving.
10
Donderdag 25 augustus
In Chicago bekijken we een van de uitkijktorens de immense stad en het reusachtige Lake Michigan. Terugvlucht naar Amsterdam/Dusseldorf
11
Vrijdag 26 augustus
Aankomst op de luchthaven

Reis Locatie

Verenigde Staten