Home
Reizen
Contact
Volg ons
GO UP

Oekraïne

Prijs €1850 6 dagen
Scroll naar beneden

Oekraïne

€1850 per persoon

Deze reis is ivm het Corona virus verplaatst naar 2021. Exacte data volgen op een later tijdstip. 

 

De voormalige graanschuur van de Sovjet Unie heeft 42 miljoen hectare aan  landbouwgrond, en de rijke zwarte grond, chernozem, is een van de meest vruchtbare ter wereld. Granen en oliehoudende zaden  zijn de voornaamste landbouwproducten

Op deze reis door het Oost-Europese land bezoeken we  onder andere akkerbouwbedrijven (waaronder een Nederlander), melk- & vleesvee  en gaan we kort door de stad Kiev.

Algemene informatie en boeking

Voor deze reis heeft u een geldig paspoort/reispas nodig. Er zijn geen inentingen noodzakelijk.

De reis is volledig verzorgd en inclusief alle maaltijden (behalve op de luchthavens en/of wanneer dit is vermeld), excursies volgens bovengenoemd programma, vervoer in Oekraïne, vluchten, luchthavenbelastingen, overnachtingen, entreegelden. Vanuit Trekker Reizen gaat een reisleider mee en in Oekraïne hebben we een locale gids en eigen chauffeur

De prijs voor de rondreis door Oekraïne bedraagt € 1850  per persoon op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. Toeslag voor een eigen kamer € 175.

U kunt zich telefonisch opgeven voor deze reis op maandag t/m zaterdag 10 – 21 uur, tel +31 (0) 53 461 61 15 of mail  o.v.v. “Oekraïne”. U kunt ook op onderstaande button klikken en het formulier invullen, ook als u een geheel vrijblijvende optie wilt.

Het minimum aantal deelnemers is 10.

 

 

  • Vertrek Locatie
    Amsterdam, Schiphol
  • Vertrek Datum
    5 juli
  • Terugkomst Datum
    10 juli
1
Zondag 5 juli
Vlucht van Amsterdam naar Kiev. Na het inchecken gaan we naar de Nederlandse ambassade, die ons gaan vertellen over de landbouw in Oekraïne en de samenwerking tussen Nederland en Oekraïne op dit gebied. Diner en overnachting in Kiev
2
Maandag 6 juli
Ochtendbezoek aan een patatfabriek met een capaciteit van 60.000 ton aardappels per jaar; geleverd door 30 boeren. Vanmiddag worden we verwacht bij een akkerbouwbedrijf met 2600 ha met onder andere  tarwe, mais, zonnebloemen, koolzaad en aardappelen. Ze hebben een eigen graansilo en zijn leveren hun aardappels aan de fabriek van vanochtend. We rijden terug naar Kiev voor diner en overnachting.
3
Dinsdag 7 juli
Vertrek  naar de regio Cherkasy, waar we een melkfabriek bezoeken. Er worden verschillende zuivelproducten en kaas verwerkt; oa melkpoeder voor McDonalds milkshakes en ijs. Aansluitend bezoeken we een gemengd bedrijf met 2600 ha. Ze verbouwen oa. wintertarwe, suikerbiet, soja &  erwten. De melkveetak telt 1000 koeien. Verder doen ze onderhoud en verkoop voor verschillende merken landbouwmachines. Diner en overnachting in Uman.
4
Woensdag 8 juli
Na het ontbijt komen we samen met de Ukrainian Agrarian Council, die zo'n 550 agrarische leden vertegenwoordigt over het land. Vanmiddag gaan we naar een Nederlander met 16000 ha aan gewassen en groenten onder geen of minimale grondbewerking. Ook heeft hij melkvee en een trainingscentrum voor melkveehouderij. Hierna stoppen we bij een  stoeterij die zich specialiseert in het fokken en trainen van West-Europese paardenrassen, waaronder Nederlandse rassen. Diner en overnachting in Uman
5
Donderdag 9 juli
Vanochtend bezoeken we een mechanisatiebedrijf  welke machines en reserveonderdelen uit voornamelijk Europa importeert. Op de terugweg richting Kiev gaan we naar een onderzoekscentrum voor gewassen, gewasbescherming en vermeerdering. Diner en overnachting Kiev.
6
Vrijdag 10 juli
Vanochtend maken we een stadstour langs de hoogtepunten van Kiev, zoals de Sint Sophia kathedraal en het plein & het Pechersk Lavra klooster.  Aan het eind van de ochtend vertrekken we naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam.  

Reis Locatie

Oekraïne