Home
Reizen
Contact
Volg ons
GO UP

Finland 2023

Prijs €3850 10 dagen
Scroll naar beneden

Finland 2023

€3850 per persoon

Finland 2023

10-daagse rondreis door Finland: van Helsinki tot Rovaniemi (Lapland)

Met:

 • bezoek aan land-, tuin- en bosbouwbedrijven
 • rondleiding bij Valtra, AGCO Power, Ponsse, Sampo Ronsenlew
 • snowscootersafari, Sampo ijsbreker rondvaart, skiën/langlaufen
 • vluchten naar Helsinki en terug vanaf Rovaniemi, vervoer per touringcar
 • bezoek aan ijshotel, rendierfarm en korte stadstour in o.a. Helsinki

Algemene informatie en boeking

Finland is in de winter een gewilde bestemming vanwege de schitterde natuur, mogelijkheid tot diverse winterse activiteiten en natuurlijk de grote kans om het noorderlicht te zien. De temperaturen in januari liggen gemiddeld rond de -3 in het zuiden tot -9 graden in Lapland. Ruim voor vertrek ontvangt u meer informatie over de reis, de medereizigers, de bedrijven en tips welke kleding het best meegenomen kan worden. Vanaf Schiphol gaat ervaren reisleiding van Trekker Reizen mee en in Finland gaat een Fins-Engels sprekende gids mee. Wij zorgen voor de vertaling zodat u niets hoeft te missen. 

Voor deze reis hebt u een geldig reisdocument nodig. Tevens zijn er, op het moment van schrijven, geen vaccinaties tegen Covid verplicht om Finland in te mogen. 

De reissom bedraagt € 3850* pp op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. Abonnees krijgen €100 pp korting. De toeslag voor een eigen kamer bedraagt € 720. Dit is inclusief alle vluchten, luchthavenbelastingen, alle maaltijden (behalve op de luchthavens of wanneer dit in het programma is vermeld), vervoer in Finland, locale Finse gids, reisleiding vanaf Schiphol, entreegelden en excursies volgens bovenstaand programma. 

De tocht met de ijsbreker is uiteraard bij de prijs inbegrepen. Mocht u extreem last hebben van zeeziekte of deze tocht vanwege andere redenen niet kunnen doen, ontvang u € 250 retour. Snowscootersafari is op basis van 2 personen per scooter. Wilt u alleen rijden, laat het ons weten zodat we kunnen informeren naar de meerprijs en de reservering kunnen maken.

Voor eigen rekening zijn persoonlijke uitgaven, reis- en/of annuleringsverzekering (deze kunnen wij voor je regelen bij Allianz als je dat wenst). Vergeet niet een wintersportdekking erbij te nemen i.v.m. de snowscootersafari en eventueel skiën/langlaufen. 

U kunt zich telefonisch opgeven voor deze reis op maandag t/m zaterdag 10 – 21 uur tel +31 (0) 53 461 61 15 of mail info@trekkerreizen.nl o.v.v. “Finland” of klik hier om naar het boekingsformulier te gaan 

Voorafgaand aan de reis ontvangt u een reisboek met hierin nuttige informatie over de reis, de bedrijven & steden die we gaan bezoeken, praktische tips voor de excursies en wie uw reisgenoten zijn.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Als deze zich voordoen, zoeken we een passend alternatief.

 

Boeken is niet meer mogelijk. 

In het geval de reis vanwege Corona niet kan plaatsvinden, proberen we de reis te verplaatsen.  In dit geval kunnen tickets worden omgeboekt onder de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij. Op al onze reizen gelden Algemene voorwaarden die u op deze site vindt. 

 

 

 • Vertrek Locatie
  Amsterdam, Schiphol
 • Vertrek Datum
  21 januari
 • Terugkomst Datum
  30 januari
1
Zaterdag 21 januari
 Vanochtend ontmoeten we elkaar op Schiphol en vliegen we naar Helsinki, de hoofdstad van Finland. Daar aangekomen maken we kennis met onze buschauffeur en Finse gids die ons de hoogtepunten van Helsinki laten zien voordat het alweer donker wordt. In de winter zijn de dagen kort in Finland, vooral als we meer richting Lapland gaan. Diner en overnachting in Helsinki.
2
Zondag 22 januari
 We verlaten de grootste stad van Finland en gaan op bezoek bij een melkveebedrijf met robots en een biogas installatie. In de middag bezoeken we een biologisch akkerbouwbedrijf met 365 ha waarop tarwe, haver en gras wordt verbouwd. Daarnaast hebben ze 620 ha bosbouw. We krijgen een uitgebreide uitleg wat er zoal bij komt kijken om een goed productiebos te onderhouden en waarom het Finse hout zo hard is. We lunchen op de boerderij en de Finse en Nederlandse gidsen zorgen ervoor dat alle uitleg en vragen worden vertaald zodat je een goed beeld krijgt van het boeren in Finland onder koude condities. We overnachten in Porvoo. Een typisch houten stadje waar jaarlijks veel toeristen op af komen. 
3
Maandag 23 januari
Vandaag is een wat langere reisdag door het winterse landschap. Onderweg brengen we een bezoek aan een boerderij en in de middag krijgen we een rondleiding bij Iittala glasfabriek. Je ziet hoe het beroemde glas met de hand wordt geblazen. Overnachting in Hämeenlinna.
4
Dinsdag 24 januari
 In de ochtend bezoeken we Sampo Rosenlew. In de imposante gebouwen worden al meer dan 100 jaar combines en bosbouwmachines geproduceerd. Sampo is vooral bekend van de kleinere combines die vaak voor plots worden gebruikt, maar hun grootste modellen hebben 300 pk en een opslagcapaciteit van 10.000 liter. Aansluitend hopen we dat we een kijkje kunnen nemen bij AGCO Power (aanvraag loopt momenteel nog), voorheen SISU Diesel. Hypermoderne robots bouwen diverse type motoren van ca. 70 - 500 pk met 3 - 7 cilinders door elkaar. Deze motoren worden naast landbouw ook ingezet in de bosbouw, industrie, marine en voor generatoren. Een indrukwekkend gezicht om de robots van bovenaf bezit te zien! Overnachting in Pori.
5
Woensdag 25 januari
 Op weg naar Pori bezoeken we waarschijnlijk een houtzagerij. Hout is een belangrijk exportproduct. Hebben we eerder al gehoord wat er allemaal bij komt kijken om bomen goed te laten groeien in dit koude klimaat, zien we hier hoe ze verder worden verwerkt.  In de middag is het tijd om de natuur op een andere manier te ervaren. Voor wie wil kan een paar uurtjes skiën of het te proberen, of een wandeling op sneeuwboots maken of lekker vanuit het warme restaurant genieten van het uitzicht en de skiënde menigte. Overnachting in Jyväskylä. 
6
Donderdag 26 januari
 Jyväskylä is een echte universiteitsstad met bijzonder gebouwen. We maken een korte stadstour en rijden daarna door naar Valtra voor een rondleiding door de bijzondere fabriek. Hier wordt trekkers van 75 tot ruim 400 pk gebouwd. We lopen langs de assemblagelijn en zien hoe de diverse modellen door elkaar van de band komen. We hebben de lunch bij Valtra en met een beetje geluk kunnen we zelf nog op een trekker rijden en ervaren op het sneeuwparcours. Overnachting in Iisalmi. 
7
Vrijdag 27 januari
 Vandaag bezoeken we Ponsse, een grote producent van houtoogstmachines die over de hele wereld worden gebruikt onder de meest extreme omstandigheden. Waar de ene machine basic is, wordt de andere volgestopt met de meest moderne technologie. Tijdens de rondleiding wordt haarfijn uitgelegd hoe verschillend de bosbouw en eisen aan de machines wereldwijd is.  In de winter is de grond bevroren en wordt er in Finland volop hout gekapt. We proberen naar een proefveld van Ponsse in de buurt te gaan om de machines ook aan het werk te zien. Zeer indrukwekkend! Overnachting in Oulu.
8
Zaterdag 28 januari
 In de winter kan scheepvaart vaak alleen plaatsvinden  doordat ijsbrekers vaargeulen vrij houden. Wij gaan vandaag met de Sampo ijsbreker varen die zich een weg baant door het dikke scheurende ijs. Onderweg stopt deze en kunnen we van boord. Voor wie het wil, zeker aan te raden!, kan een overlevingspak aantrekken en in het water tussen de ijsstukken dobberen. Na deze bijzondere ervaring bezoeken we aan land een ijshotel met verschillende sculpturen in Kemi, waar we ook overnachten.
9
Zondag 29 januari
 We rijden vanochtend verder Lapland in om daar een snowscootersafari te doen. Je ziet de natuur van een totaal andere kant terwijl je tussen de bomen door en over de rivier rijdt. Onderweg stoppen we bij een rendierfarm en leren meer over het houden van deze dieren. Overnachting in Rovaniemi en met geluk hebben we hier kans om het beroemde Noorderlicht te zien. 
10
Maandag 30 januari
 In de ochtend is er even tijd om wat souvenirs te kopen of de stad te bekijken. De lunch is vandaag voor eigen rekening, waarschijnlijk op de luchthaven. In de middag vliegen we van Rovaniemi via Helsinki terug naar Amsterdam en zit deze onvergetelijke reis er alweer op. 

Reis Locatie

Finland