Home
Reizen
Contact
Volg ons
GO UP

Australië & Tasmanië 2023

Prijs €7950 20 dagen
Scroll naar beneden

Australië & Tasmanië 2023

€7950 per persoon

20-daagse reis naar Tasmanië & Australië

19 november t/m 8 december (afhankelijk van de vluchten is een dag eerder/later vertrek/terugkomst mogelijk)

De reis is voorlopig vol 

Met bezoek aan:

 • grote akkerbouwbedrijven (graan, katoen, bonen, amandelen)
 • (melk)veebedrijven, schapen
 • groente- en fruittelers
 • natuurparken Tasmanië en de Blue Mountains
 • Great Ocean Road
 • Sydney en Melbourne

Algemene informatie en boeking

Voor deze reis heeft u een geldig paspoort/reispas nodig. Er zijn geen inentingen noodzakelijk.

De reis is volledig verzorgd en inclusief alle overnachtingen inclusief ontbijt*, excursies volgens bovengenoemd programma, vervoer in Australië, vluchten en veerdiensten, luchthavenbelastingen, entreegelden. Er is een lokale gids en vanaf Nederland gaat er een begeleider mee. De reisleiding zorgt voor de vertaling zodat u niets hoeft te missen. De prijs voor de volledige reis Tasmanië & Australië bedraagt €7950 per persoon op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. Toeslag voor een eigen kamer € 1100

* Lunches maken we zoveel mogelijk zelf, zoals broodjes/picknick lunch, om tijd te besparen en op mooie plekken te kunnen stoppen. Voor de diners zullen we meest in een restaurant zitten, en een enkele keer bijvoorbeeld een pizza eten de barbecue aan te steken. Voor lunch en diner kun je gemiddeld 45 dollar/30 euro per dag rekenen.

Het is eventueel mogelijk om alleen Australië te bezoeken. Je vliegt dan zelfstandig naar Melbourne(vertrek rond 24 november) en komt op 26 november aan in Melbourne. Je reist vanaf hier met de groep en vliegt samen terug vanaf Brisbane. De prijs voor alleen Australië bedraagt €5950.

Abonnees van Trekker (+1 introducé) krijgen €100 korting op de reissom

U kunt zich telefonisch opgeven voor deze reis op maandag t/m zaterdag 10 – 21 uur tel +31 (0) 53 461 61 15 of mail info@trekkerreizen.nl o.v.v. “Australië 2023” of

Vul hier het boekingsformulier in

 

Voorafgaand aan de reis ontvangt u een reisboek met hierin nuttige informatie over de reis, informatie over de gebieden die we gaan bezoeken en wie uw reisgenoten zijn.

 

 

20 dagen
 • Vertrek Locatie
  Amsterdam, Schiphol
 • Vertrek Datum
  19 november
 • Terugkomst Datum
  8 december
1
Zondag 19 en maandag 20 november
Vlucht vanaf Amsterdam/Dusseldorf naar Melbourne met een overstap in Azië of Midden-Oosten. De totale vluchttijd duurt gemiddeld 24 uur. De aanvraag voor vluchten loopt nog.
2
Dinsdag 21 november
Aankomst in Melbourne waar onze Nederlandstalige gids op ons wacht. We rijden naar Geelong, een mooie omgeving vanwaar de nachtboot naar Tasmanië vertrekt die we deze avond nemen. Overnachting aan boord.
3
Woensdag 22 november
Rond 6 uur komen we aan in de haven en gaan naar een lokaal restaurantje voor het ontbijt. Daarna bezoeken we een Nederlandse tomatenteler gespecialiseerd in snoeptomaten. Indrukwekkend om te zien hoe de torenhoge planten in de kassen groeien en de tomaten worden geselecteerd. In de binnenlanden gaan we een van de mooiste grotten in ‘Gunns Plains Caves’ waar je de bijzondere gloeiwormen kunt zien. Aansluitend rijden we verder door Tasmanian Wilderness World Heritage en maken diverse stops voor geweldige uitzichten. We gaan aan boord van een speciale bus om Dove Lake met Cradle Mountain op de achtergrond te bewonderen. Overnachting in Launceston voor 2 nachten.
4
Donderdag 23 november
Na het ontbijt wandelen we door de Cataract Gorge met mooie uitzichten op de Esk River. Daarna een rondleiding en proeverij op een van de grootste hazelnootplantages gevolgd door een bezoek aan een schitterende collectie oude trekkers en auto’s. In de middag bezoeken we een gemengd bedrijf met irrigatie en teelt van papaver, erwten, aardappelen en graszaad met daarnaast vleesvee en schapen. We sluiten de dag met een bezoek aan een kleine wijngaard waar de druiven onder koele omstandigheden groeien. Natuurlijk gaan we de wijnen proeven!
5
Vrijdag 24 november
Vandaag reizen we dwars over het eiland naar Hobart. Een schitterende route waar we o.a. in Campbell Town en Ross stoppen. In Hobart bezoeken we de stad en de haven waarna we naar Mount Wellington rijden voor het mooiste uitzicht over het eiland (mits het weer het toelaat). Overnachting in Hobart.
6
Zaterdag 25 november
We rijden naar het meest zuiderlijk fruitgebied, Huon Valley, met vooral appels en kersen. We krijgen een rondleiding door de boomgaard, verpakking en opslag. Daarna bezoeken we Tahune Forest voor een bijzondere wandeling door de boomtoppen. Overnachting in Hobart of aan boord van de nachtboot.
7
Zondag 26 november
Vanochtend komen we aan in Melbourne per boot of vliegtuig, dat wordt later bepaald. In Melbourne hebben we na aankomst vrije tijd om de stad te verkennen en een beetje tot rust te komen voordat we verder gaan met de rondreis op het vasteland van Australië. Reizigers die enkel Australië bezoeken komen vandaag aan in Melbourne.
8
Maandag 27 november
Via de Great Ocean Road, een kustweg met geweldige uitzichten, rijden we naar de bekende 12 Apostelen. Een opvallende rotsformatie waar we de tijd nemen om hier te wandelen en te genieten van de omgeving en het mooie uitzicht. Voor wie wil kan er wellicht een helicoptervlucht worden geboekt. Iedereen krijgt hier vrije tijd om zelf te kiezen voor een uitgebreide lunch of snelle hap en langere wandeling. Hierna bekijken we een biologisch melkveebedrijf die zelf de melk verwerkt en afzet. Overnachting in het oude goudzoekersplaatsje Ballarat.
9
Dinsdag 28 november
We zetten koers richting het noorden waarbij we de Murray river oversteken. Vanmiddag bezoeken we een bedrijf waar graan, katoen en pistachenoten worden verbouwd, zowel met als zonder beregening. We overnachten in Hay, een klein plaatsje, waar we in kleine groepjes in diverse restaurantjes voor eigen rekening gaan dineren of we proberen een BBQ of iets dergelijks te regelen. Het platteland van Australië biedt niet altijd evenveel restaurants en omdat we toch de meest bijzondere bedrijven willen bezoeken, zullen we af en toe wat moeten improviseren, op z’n Australisch, no worries!
10
Woensdag 29 november
Vanochtend bezoeken we een bedrijf met zowel geïrrigeerde als dryland winter- en zomergewassen, als oa tarwe en raapzaad, en amandelen en sinaasappelen. We krijgen hier een uitgebreide rondleiding over dit mooie bedrijf. Daarna bezoeken we een co- operatie, soort Boerenbond, en een dealer in Griffith. Hier krijg je een goede indruk over welke afstanden wordt gesproken als het gaat om aanvoer van water en levering van onderdelen en reparaties. Overnachting in Griffith.
11
Donderdag 30 november
Vandaag reizen we van Griffith naar Katoomba. Het is een vrij lange reisdag die we onderbreken met een bezoek aan een akkerbouwbedrijf of gemengd bedrijf. In de avond komen we aan in Katoomba, gelegen in het Blue Mountains nationaal park. Hier wandelen we naar een van de bekende rotsformaties, de Three Sisters.
12
Vrijdag 1 december
Na het ontbijt trekken we de wandelschoenen aan en gaan de Blue Mountains in. Met de skytram of de kabelbaan gaan we naar het dal, waar we kunnen wandelen of zitten en genieten van de mooie natuur en eucalyptusbomen. Westelijk van Sydney bezoek aan een melkveebedrijf met 2000 koeien, een unieke locatie voor een bedrijf van deze grootte met verschillende uitdagingen zo dicht op de stedelijk gebied. Aankomst in Sydney voor een verblijf van twee nachten.
13
 Zaterdag 2 december
We beginnen deze ochtend met een wandeling langs de mooiste bezienswaardigheden als Harbour Bridge, Victoria Building, The Rock Area en natuurlijk het Opera House. Vanmiddag is er de mogelijkheid per veerboot de dierentuin van Sydney of het strand van Manly te bezoeken, of bijvoorbeeld wat souvenirs te kopen. Overnachting weer in Sydney.
14
Zondag 3 december
Zondag is een lange reisdag van Sydney, via Hunter Valley naar Narrabri. Onderweg bezoek aan het Gunnedah Rural Museum, met een grote collectie oldtimer trekkers en oude landbouwmachines. Overnachting in Narrabri.
15
 Maandag 4 december
De dag begint met een bezoek aan Collarenebri waar we een graanbedrijf met enorme machines bezoeken welke vergaand gemoderniseerd is om deels het tekort aan werklui op te vangen en anderzijds meer ha te kunnen doen in een kortere tijd (aanvraag staat uit bij dit bekende bedrijf, maar we hebben nog geen toezegging ontvangen op moment van schrijven). Vandaag een lunchpakket om zo min mogelijk tijd te verliezen. In de middag bezoeken we een grondverzetbedrijf en turfverbouwer. We doen ons best naar een locatie te gaan waar ze aan het werk zijn, want dat is natuurlijk het mooist! We blijven 2 nachten in Moree.
16
Dinsdag 5 december
Vandaag zijn we te gast bij Kurstjens voor een uitgebreid bezoek. Gerrit schrijft al geruime tijd column voor de Boerderij en kent het land op z’n duimpje. Moderne machines, precisielandbouw en keihard werken onder soms bizarre omstandigheden. Een rondleiding van en bij Gerrit mag natuurlijk niet ontbreken tijdens onze reis! Hierna bezoeken we een transporteur om Road Trains te bekijken: enorme vrachtwagens met meerdere aanhangers en een flinke bull bar voorop. We sluiten de dag af met een bezoek aan een enorme graanopslag waar hopelijk nog diverse roadtrains binnenkomen.
17
Woensdag 6 december
Na vetrek uit Moree gaan we op bezoek bij een bedrijf waar diverse landbouwwerktuigen worden gemaakt geschikt voor de harde Australische bodem en omstandigheden. Vanaf hier rijden we naar Brisbane luchthaven en aan het begin van de nacht vliegen we terug naar huis met waarschijnlijk een tussenstop in Azië (vluchten nog op voorbehoud).
18
Donderdag 7 december & vrijdag 8 december
Internationale vlucht vanaf Brisbane, via Azië of het Midden-Oosten. Aankomst op 7 december of 8 december in Amsterdam/Dusseldorf

Reis Locatie

Australia