Home
Reizen
Contact
Volg ons
GO UP

Argentinië / Brazilië

Prijs €6495 17 dagen
Scroll naar beneden

Argentinië / Brazilië

€6495 per persoon
Argentinië / Brazilië 2024

27 januari t/m 12 februari

17-daagse reis naar Zuid-Amerika

Een bijzondere combinatie van twee indrukwekkende landen

 • Gevarieerde landbouwbedrijven van klein tot groot
 • Schitterende natuur
 • Nederlandse kolonies
 • Indrukwekkende landbouwbeurs
 • Trekker- en combinefabriek
 • Wereldberoemde watervallen van Foz de Iguaçu met boottocht
 • Gigantische steden en uitgestrekte akkers
 • Carnavalsoptocht bijwonen in Brazilië
 • Stadstour door Buenos Aires en Sao Paulo
Algemene informatie en boeking

Voor deze reis heeft u een geldig paspoort/reispas nodig. Vertrek vanaf Schiphol, Düsseldorf of Brussel, aanvragen lopen nog.

De reis is volledig verzorgd en inclusief alle maaltijden (behalve op de luchthavens, op de beurs en carnavalsoptocht), alle excursies, vervoer, alle vluchten, visa (deze regelen wij voor u), luchthavenbelastingen en overnachtingen.  De reisleiding zorgt voor de vertaling zodat u niets hoeft te missen. De prijs voor deze rondreis bedraagt € 6495 per persoon op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. Abonnees van TREKKER en/of lezers van de nieuwsbrief van Trekker Reizen krijgen €100 korting (deze is nog niet verrekend in genoemde prijs). Toeslag voor een eigen kamer € 900. Vanuit Nederland gaan 1 of 2 begeleiders mee en in Argentinië reist een Nederlandstalige reisleidster mee.

U kunt zich telefonisch opgeven voor deze reis op maandag t/m zaterdag 10 – 20 uur tel +31 (0) 6 266 433 85 / 053 461 61 15 of mail info@trekkerreizen.nl o.v.v. “Zuid-Amerika 2024” of klik hier om naar het boekingsformulier te gaan 

 

Voorafgaand aan de reis ontvangt u een reisboek met hierin nuttige informatie over de reis, informatie over de gebieden die we gaan bezoeken en wie uw reisgenoten zijn.

 

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Als deze zich voordoen, zoeken we een passend alternatief.

 • Vertrek Locatie
  Amsterdam, Schiphol
 • Vertrek Datum
  27 januari
 • Terugkomst Datum
  12 februari
1
zaterdag 27 januari
We verlaten het winterse Nederland en vliegen naar het warme Argentinië. Aan boord van het vliegtuig worden maaltijden en drinken geserveerd. Overnachting in het vliegtuig. 
2
zondag 28 januari
Aankomst in de hoofdstad van Argentinië, Buenos Aires. Hier worden we opgewacht door de Nederlandse Marloes, die de volledige reis met ons rondreist en onderweg van alles laat zien. We gaan naar ons hotel en in de middag maken we een wandeling door de stad met de vele mooie gebouwen van waartussen je tangomuziek hoort en soms ook mensen deze bijzondere dans op straat ziet uitvoeren. Diner en overnachting in Buenos Aires.  
3
maandag 29 januari
 Op zo’n 2 uur rijden van de hoofdstad Buenos Aires, ligt General Las Heras waar we een varkensbedrijf bezoeken. Het bedrijf bezit 300 hectare grond, waarvan het grootste deel wordt gebruikt voor de verbouw van hun eigen graan voor de ruim 550 zeugen en mestvarkens waarvan het vlees voor de locale markt is bestemd.  In de middag bezoeken we een groot geitenbedrijf. Ze verwerken hun geitenmelk tot kaas waarbij ze deze tevens mengen met koeien- en schapenmelk. We krijgen een rondleiding over het bedrijf, door de kaasmakerij en sluiten het bezoek af met het proeven van diverse soorten kaas.  Diner en overnachting in de omgeving van Lujan. 
4
dinsdag 30 januari
 Argentinië kent nog veel coöperaties. Van klein tot groot. Vandaag bezoeken we een kleine coöperatie met 12 leden die gezamenlijk 7.000 melkkoeien hebben en een productie van 126.000 liter/dag. We bekijken 2 bedrijven en laten ons daarna verrassen door een typisch Argentijnse barbecue: heel veel vlees!  Dit alles wordt in de tuin geserveerd met op de achtergrond de bekende Gauchos, Argentijnse cowboys. We overnachten in Rosario, een belangrijke handelsstad aan de Parana rivier. 
5
woensdag 31 januari
 Rosario is een van de grote steden met een belangrijke haven van waaruit veel graan uit het achterland wordt verscheept. We beginnen de dag met een rondleiding door de fabriek van John Deere.   Na dit indrukwekkende bezoek maken we een rondvaart over de rivier Parana waarbij we aan het water lunchen. Daarna varen we het natuurgebied in en genieten van enorme waterlelies, grote schepen en hopelijk ook nog diverse mooie dieren. Diner en overnachting in Rosario.
6
donderdag 1 februari
 De delta’s rondom Rosario zijn vruchtbaar en hier worden diverse gewassen verbouwd. Vandaag bezoeken we een groot graanbedrijf. Daarna rijden we terug naar Buenos Aires, een rit van zo’n 4 uur. Onderweg is van alles te zien en wellicht dat we daar nog een paar spontane stops maken. We checken in en maken ons klaar voor een typisch Argentijnse avond, een diner met tangoshow. Geniet van de muziek, dans en indrukwekkende voorstellingen.
7
vrijdag 2 februari
Vanochtend bezoeken we de grootste veemarkt van Buenos Aires waar  dagelijks duizenden stuks vee worden geveild. Een bijzonder schouwspel om een keer mee te maken. Daarna bezoeken we een bedrijf met een capaciteit van 5.000 stuks mestvee. Een deel mesten ze voor derden af. We krijgen een uitgebreide uitleg tijdens de rondleiding. Vanmiddag bezoeken we met de bus enkele hoogtepunten van de mooie stad Buenos Aires die verder van het centrum liggen. Diner en overnachting in Buenos Aires.  
8
zaterdag 3 februari
 Vandaag vliegen we van Buenos Aires in zo’n 1,5 uur naar Iguazu (Argentinië). We bezoeken de wereldberoemde watervallen waarbij je bijna tot aan het begin kunt wandelen van waar het water naar beneden stort. Een schitterende wandeling door een indrukwekkend natuurgebied! Daarna stappen we in safaritrucks die ons 8 km door de jungle rijden en naar de oevers van de rivier brengen. Stap over in de boot en geniet van de watervallen van de onderkant. Na deze mooie ervaringen gaan we de grens over met Brazilië voor diner en overnachting in Foz do Iguaçu. 
9
zondag 4 februari
 Na de drukke dagen doen we het vandaag een beetje rustiger aan. We beginnen met een bezoek aan de enorme Itaipu stuwdam en bezoeken de watervallen aan de Braziliaanse kant waarbij je ze heel mooi van de onderkant kunt zien. Als je wilt is het wellicht mogelijk een helikoptervlucht te maken over de watervallen of het vogelpark, met onder andere de blauwe ara en toekan, te bezoeken. We overnachten vannacht weer in Foz do Iguaçu. 
10
maandag 5 februari
 eder jaar wordt de landbouwbeurs Show Rural Coopavel gehouden. Hier komen duizenden bezoekers naar toe, waaronder ook veel emigranten uit o.a. Nederland. Je krijgt hier een mooie indruk van de mechanisatie in Zuid-Amerika en de diverse gewassen die worden verbouwd. Daarnaast kun je genieten van diverse streekproducten. Lunch is vandaag voor eigen rekening. In de middag rijden we weer verder richting Ponta Grossa met halverwege diner en overnachting.  
11
dinsdag 6 februari
 Vanochtend leggen we het laatste stuk richting Ponta Grossa af. Onderweg kun je genieten van de veranderende natuur, landbouw en vele vrachtwagens. In de middag bezoeken we de fabriek van DAF en National Park Estadual de Vilha Velha. Overnachting Ponta Grossa.  
12
woensdag 7 en donderdag 8 februari
Op woensdag bezoeken we de gastvrije Nederlandse kolonie Castrolanda. Hier bezoeken we een gemengd bedrijf met fokzeugen, vleesvarkens en ruim 1.000 ha waarop soja, mais, tarwe, haver, consumptie-aardappelen en bonen worden verbouwd.    In het vruchtbare gebied rondom Ponta Grossa bezoeken we donderdag nog een akkerbouwer en wellicht ook een dealer. We sluiten af met een bezoek aan de schitterende molen en museum waar we een goed beeld krijgen onder welke erbarmelijke omstandigheden zij vroeger zijn begonnen en wat ze hebben gerealiseerd. Dit belooft weer een mooie en onvergetelijke dag te worden!  
13
vrijdag 9 februari
 Op zo’n 2 uur rijden van Ponta Grossa bezoeken we CNH in Curitiba waar de combines, trekkers en maaiborden worden geproduceerd in de hypermoderne fabriek. Na dit bezoek rijden we naar een andere Nederlandse kolonie voor een bedrijfsbezoek. We rijden nog een stukje verder richting Sao Paulo voor diner en overnachting.
14
zaterdag 10 februari
 We rijden verder richting Sao Paulo. Onderweg is er van alles te zien en beleven. We bezoeken het laatste bedrijf van deze reis met uiteenlopende gewassen als aardappelen, bonen, mais, tarwe, soja, haver, sorghum en katoen. In de middag komen we aan in de grootste stad van Brazilië. Vanavond maken we het feest van Brazilië mee: carnaval! Hier leven miljoenen mensen het hele jaar naar toe. We gaan naar de wereldberoemde Sambadromo, een permanente tribune waar de beste carnavalsgroepen/sambadansscholen optreden. Het is een veilige, afgesloten omgeving waar je volop kunt genieten van een mega-spektakel met schitterende wagens, danseressen met enorme kostuums en vooral veel plezier! 
15
zondag 11 februari
 Na het ontbijt gaat we Sao Paulo rustig verkennen. De stad heeft ruim 12 miljoen inwoners en wordt ook wel de beton-jungle genoemd. Tussen al het beton, wat op zich indrukwekkend is een keer gezien te hebben, zijn er nog diverse mooie pareltjes te vinden. Aan het eind van de middag gaan we naar de luchthaven om in te checken voor onze terugvlucht. 
16
Maandag 12 februari
Vandaag aankomst op de luchthaven waarmee deze mooie reis door twee bijzondere landen ten einde is gekomen.

Reis Locatie

Argentina