Home
Reizen
Contact
Volg ons
GO UP

West Amerika 2024

Prijs €4450 12 of 18 dagen
Scroll naar beneden

West Amerika 2024

€4450 per persoon

12-daagse rondreis door Californië met optie verlenging naar diverse nationale Parken

Ga met ons mee naar Amerika! Californië is de staat met de meeste afwisseling in land- en tuinbouwbedrijven. Op de vruchtbare valleien en met het zonnige klimaat groeit hier bijna alles wat je maar kunt bedenken. We bezoeken diverse bedrijven, gaan kijken bij de oogst bij een Nederlandse loonwerker, bezoeken de Antique Farm Equipment Show, gaan naar de gevangenis Alcatraz, wandelen over de bekende Golden Gate bridge, genieten van het natuurschoon in Yosemite National Park en de bijzondere 17-miles drive in Monterey. Het is mogelijk te verlengen waarbij de reis schitterende parken bezoekt in de staten Utah, Nevada en Arizona met als eindbestemming Las Vegas. 

Het beloven weer verrassende en veelzijdige dagen te worden. Voor deze reis moet je het niet erg vinden om lange dagen te maken!

Algemene informatie en boeking

Voor deze rondreis heeft u een geldig paspoort/reispas nodig. Er zijn geen vaccinaties nodig op het moment van publiceren. 

De reis is volledig verzorgd en inclusief overnachtingen in goede hotels/motels, alle maaltijden (enkele uitgesloten, zie programma), alle excursies/entreegelden/vluchten/luchthavenbelastingen/visumkosten en vervoer in Amerika. De ervaren reisleiding zorgt voor de vertaling zodat u niets hoeft te missen. De reissom bedraagt € 4450 pp op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer voor de hoofdreis. Abonnees van TREKKER en lezers van de nieuwsbrief TrekkerReizen ontvangen € 100 korting en mogen 1 introducé meenemen voor abonneeprijs. Toeslag voor eigen kamer bedraagt € 750. 

De verlenging, waarbij diverse Nationale Parken worden bezocht, kost € 2950 pp. extra op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. Toeslag voor een 1-persoonskamer bedraagt € 600. Voor deze verlengingsreis dient u goed te been te zijn want er worden diverse wandelingen gemaakt om de schitterende natuur van dichtbij te zien of om van het mooiste uitzicht te genieten. De verlenging gaat naar de nationale parken: Death Valley, Zion, Bryce Canyon, Lower Antilope, Grand Canyon (incl. helicoptervlucht), Hoover Dam.

U kunt zich telefonisch opgeven voor deze reis op maandag t/m zaterdag 10 – 21 uur tel +31 (0) 53 461 61 15 of klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan. Na binnenkomst van uw aanmelding krijgt u van ons per e-mail een bevestiging. U kunt ook een geheel vrijblijvende optie nemen. Deze is 2 weken geldig. U kunt dan rustig beslissen of u mee kunt/wilt en of u wilt verlengen. Klik hier om naar het optieformulier te gaan.

Voorafgaand aan de reis ontvangt u een reisboek met hierin nuttige informatie over de reis, de bedrijven, de parken en steden die we gaan bezoeken.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Als deze zich voordoen, zoeken we een passend alternatief.

 

 

  • Vertrek Datum
    13 april 2024
  • Terugkomst Datum
    24/30 april 2024
1
Zaterdag 13 april 2024
Vandaag vliegen we naar San Francisco. Aan boord van het vliegtuig worden maaltijden en drinken geserveerd. In de middag arriveren we in San Francisco. Als we de douane zijn gepasseerd gaan we naar ons hotel om even op te frissen en daarna een hapje te gaan eten.
2
Zondag 14 april 2024
Uitzicht vanaf Alcatraz Island Door het tijdverschil ben je waarschijnlijk al vroeg wakker en gaan we op tijd op pad. We nemen de boot naar de wereldberoemde gevangenis Alcatraz. Middels een mooie audiotour in het Nederlands hoor je o.a. hoe de ontsnappingspoging is gegaan. Lunch is op eigen gelegenheid en kosten op Fisherman's Warf. In de middag rijden we naar de Golden Gate Bridge en kun je over de brug lopen en genieten van het mooie uitzicht op de stad. Daarna laten we de stad achter ons.   
3
Maandag 15 april 2024
Vandaag staat een bezoek aan een trekkerfabriek die zich heeft gespecialiseerd op autonome besturing. Aan het eind van de dag bezoek aan een loonwerker.
4
Dinsdag 16 april 2024
In de omgeving van Salinas bezoeken we twee bedrijven met groente en akkerbouw. We sluiten de dag aan de kust in Monterey (bekende 17-miles drive).
5
Woensdag 17 april 2024
Vandaag rijden we door enorme valleien waar naar verwachting volop wordt geoogst. We bezoeken een boerderij, maken een paar spontane stops onderweg waar geoogst wordt en genieten van het fantastische uitzicht als we de bergen weer in rijden en de hellingen vol staan met druiven waar we een wijnboer bezoeken.
6
Donderdag 18 en vrijdag 19 april 2024
Rondom Bakersfield zitten diverse grote telers en verwerkers die op de vruchtbare grond uiteenlopende gewassen verbouwen. Deze dagen bezoeken we diverse bedrijven en dealers.
7
Zaterdag 20 april 2024
We starten met een bezoek aan een loonwerker en groot melkveebedrijf waar Californië bekend om staat. Daarna bezoeken we een typische Amerikaanse show met oude trekkers en nog meer nostalgie (Antique Farm Equipment Show). Het mooie aan deze beurs is dat je hier machines ziet die voor ons relatief onbekend zijn. Je ziet de trekkers in actie bij o.a. tractorpulling.  Kortom, een beurs waar voor iedereen wel wat te vinden is. Wil je liever natuur bewonderen, dan kunnen we met een deel van de groep naar het Sequoia National Forest gaan (indien het weer het toelaat en er voldoende interesse is). Lunch en diner zijn vandaag voor eigen rekening.
8
Zondag 21 april 2024
Yosemite National Park Het meest bezochte park is Yosemite en deze staat vandaag op ons programma. De weg ernaar toe is al indrukwekkend, maar in het park voel je je pas echt klein bij de hoge watervallen, enorme rotsformatie El Capitan waar je met een beetje geluk mensen ziet beklimmen. We maken een paar korte wandelingen. De lunch is vandaag voor eigen rekening zodat je uitgebreid kunt gaan lunchen of even een snelle hap neemt om meer tijd voor de bezienswaardigheden te hebben. Aan het eind van de middag verlaten we het park via een schitterende route langs de rivier en door de bergen.
9
Maandag 22 april 2024
  Op weg naar Sacramento rijden we weer door een vruchtbare vallei waar veel noten, vooral amandelen worden geteeld. Als het lukt proberen we een verwerker of teler te bezoeken en een akkerbouwbedrijf.
10
Dinsdag 23 april 2024
Afhankelijk van de vluchttijd bezoeken we op weg naar San Francisco nog een dealer voordat we inchecken voor de vlucht naar huis. Maaltijden op de luchthaven zijn voor eigen rekening. In het vliegtuig krijg je diner en ontbijt. Wil je nog meer genieten van Amerika, dan is het mogelijk een verlenging te boeken, zie hieronder, waarbij we diverse Nationale Parken bezoeken in de staten Californië, Nevada, Utah en Arizona. Ook hier maken we lange dagen om zoveel mogelijk te zien!
11
Woensdag 24 april 2024
Aankomst op Schiphol en einde van deze mooie rondreis door Californië. 
12
Verlenging: Dinsdag 23 april
We rijden van Sacramento door de bergen richting de woestijn. Een heel mooie route met veel afwisseling. Onderweg maken we een paar stops om van het uitzicht te genieten.  
13
Verlenging: Woensdag 24 april 2024
Een van de meest bizarre parken is Death Valley. Hier groeit niets zonder water en 's zomers kan hier meer dan 50 graden worden. We maken een paar stops in het park en gaan, bij goed weer, genieten van een verbluffende zonsondergang vanaf grote hoogte.
14
Verlenging: Donderdag 25 april 2024
Iedere dag een ander landschap op een paar uur rijden. Van de droge roodgekleurde rotsformaties naar het groene steile Zion National Park. We maken een wandeling, bergschoenen zijn een must, door de ruigere bergen die gekenmerkt worden door mooie uitzichten en diepe dalen.
15
Verlenging: Vrijdag 26 april 2024
Vandaag staat Bryce Canyon op het programma. Wandelschoenen aan zodat je dichtbij de enorme pilaren kunt komen, of geniet van bovenaf van het geweldig natuurschoon. Als het weer goed is, maken we een lekkere lunch voor in het park.
16
Verlenging: Zaterdag 27 april 2024
Het rode gesteente wordt door water in de meest bijzondere vormen afgesleten. Vanochtend wandelen we door deze formaties en je kijkt je ogen uit. Daarna bezoeken we Horseshoe Bend. Met een lunchpakket op zak moeten we nog vier uur rijden naar de Grand Canyon waar we hopen op een mooie zonsondergang die het rode gesteente een gouden gloed geeft.
17
Verlenging: Zondag 28 april 2024
  We beginnen de dag met een helikoptervlucht over de Grand Canyon. Je komt ogen tekort!! Daarna rijden we het park in om een paar andere mooie uitzichtpunten te bezoeken waar je op ruim 1,5 km diepte de Colorado-rivier ziet. De lunch is vandaag voor eigen rekening.  
18
Verlenging: Maandag 29 april 2024
We rijden een stuk van de bekende Route 66 richting de Hoover Dam, een van de grooste stuwdammen in de Colorado-rivier, waar we een rondleiding door de dam krijgen. Daarna bekijken we het oude gedeelte van Las Vegas waar je zelf alle geluiden, lichten etc op je af kunt laten komen. We sluiten af in het nieuwe deel van de gokstad Las Vegas waar ons hotel is. Op loopafstand vind je hier de grote casino’s met haar bezienswaardigheden en we dompelen ons onder in alle pracht en praal. Het diner is vandaag voor eigen rekening, ons advies is een snelle hap zodat je zoveel mogelijk kunt bekijken of kunt genieten van de luxe van het hotel.  
19
Verlenging: Dinsdag 30 april 2024
Helaas moeten we vandaag alweer terug. Vanaf Las Vegas vliegen we, met een tussenlanding, naar huis. De maaltijden op de luchthavens zijn voor eigen rekening. Aan boord van het vliegtuig worden maaltijden en drankjes geserveerd. Aankomst dezelfde dag, of volgende dag. Vluchtschema is nog niet bekend.  

Reis Locatie

United States