Home
Reizen
Contact
Volg ons
GO UP

West Amerika 2023

Prijs €3595 11 of 16 dagen
Scroll naar beneden

West Amerika 2023

€3595 per persoon

Deze reis is vol 

We willen de reis later in 2023 nogmaals maken. Als u hiervoor interesse heeft, vul dan hier het formulier in. De data worden zo snel mogelijk vastgelegd en doorgegeven, waarna u kunt bepalen of u mee wilt. We gaan uit van hetzelfde programma, zonder de beurs in Tulare. 

Bij voldoende aanmeldingen kunnen we deze reis uitvoeren, anders wordt februari 2024 de eerstvolgende mogelijkheid.

 

Ga met ons mee naar Amerika! Californië is de staat met de meeste afwisseling in land- en tuinbouwbedrijven. Op de vruchtbare valleien en met het zonnige klimaat groeit hier bijna alles wat je maar kunt bedenken. We bezoeken diverse bedrijven, gaan kijken bij de oogst bij een Nederlandse loonwerker, bezoeken de beurs World Ag Expo, gaan naar de gevangenis Alcatraz, wandelen over de bekende Golden Gate bridge en genieten van het natuurschoon in Yosemite National Park. Het is mogelijk te verlengen waarbij de reis schitterende parken bezoekt in de staten Utah, Nevada en Arizona met als eindbestemming Las Vegas. 

Het beloven weer verrassende en veelzijdige dagen te worden. Voor deze reis moet je het niet erg vinden om lange dagen te maken!

Algemene informatie en boeking

Voor deze rondreis heeft u een geldig paspoort/reispas nodig en moet u minimaal 2 vaccinaties tegen Corona hebben gehad. Andere vaccinaties zijn niet nodig. 

De reis is volledig verzorgd en inclusief overnachtingen in goede hotels, alle maaltijden (enkele uitgesloten, zie programma), alle excursies/entreegelden/vluchten/luchthavenbelastingen/visumkosten en vervoer in Amerika. De ervaren reisleiding zorgt voor de vertaling zodat u niets hoeft te missen. De reissom bedraagt € 3595 pp op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer voor de hoofdreis. Abonnees van TREKKER en lezers van de nieuwsbrief TrekkerReizen ontvangen € 100 korting en mogen 1 introducé meenemen voor abonneeprijs. Toeslag voor eigen kamer bedraagt € 480. 

De verlenging, waarbij diverse Nationale Parken worden bezocht, kost € 2750 pp. extra op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. Toeslag voor een 1-persoonskamer bedraagt € 400. Voor deze verlengingsreis dient u goed te been te zijn want er worden diverse wandelingen gemaakt om de schitterende natuur van dichtbij te zien of om van het mooiste uitzicht te genieten.

U kunt zich telefonisch opgeven voor deze reis op maandag t/m zaterdag 10 – 21 uur tel +31 (0) 53 461 61 15 of klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan. Na binnenkomst van uw aanmelding krijgt u van ons per e-mail een bevestiging. U kunt ook een geheel vrijblijvende optie nemen. Deze is 2 weken geldig. U kunt dan rustig beslissen of u mee kunt/wilt en of u wilt verlengen. Klik hier om naar het optieformulier te gaan.

Voorafgaand aan de reis ontvangt u een reisboek met hierin nuttige informatie over de reis, de bedrijven, de parken en steden die we gaan bezoeken.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Als deze zich voordoen, zoeken we een passend alternatief.

U kunt zich telefonisch opgeven voor deze reis op maandag t/m zaterdag 10 – 21 uur tel +31 (0) 53 461 61 15 of klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan. Na binnenkomst van uw  aanmelding krijgt u van ons per e-mail een bevestiging.

Voorafgaand aan de reis ontvangt u een reisboek met hierin nuttige informatie over de reis, de bedrijven, de parken en steden die we gaan bezoeken.

Corona

In het geval de reis vanwege Corona niet kan plaatsvinden, proberen we de reis te verplaatsen.  In dit geval kunnen tickets worden omgeboekt onder de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.

 

 

  • Vertrek Datum
    8 februari 2023
  • Terugkomst Datum
    18/23 februari 2023
1
Woensdag 8 februari 2023
Vanaf Schiphol vliegen we naar San Francisco. Aan boord van het vliegtuig worden maaltijden en drinken geserveerd. In de middag arriveren we in San Francisco. Als we de douane zijn gepasseerd gaan we naar ons hotel om even op te frissen en daarna een hapje te gaan eten. Overnachting in San Francisco.
2
Donderdag 9 februari 2023
Uitzicht vanaf Alcatraz IslandDoor het tijdverschil ben je waarschijnlijk al heel vroeg wakker en kun je lekker even vanuit de hotelkamer langs de baai lopen voordat we naar Fisherman’s Warf rijden om daar de boot te pakken naar de wereldberoemde gevangenis Alcatraz. Middels een mooie audiotour in het Nederlands hoor je o.a. hoe de ontsnappingspoging is gegaan. Tegen de middag rijden we naar de Golden Gate Bridge en kun je over de brug lopen en genieten van het mooie uitzicht op de stad. Daarna laten we de stad achter ons.   
3
Vrijdag 10 februari 2023
Wellicht heb je de gekleurde snoepjes van Jelly Belly al zien liggen in de winkels. We gaan, indien het mogelijk is, een rondleiding maken door de fabriek. Californië is o.a. bekend om haar wijnen. Tijdens de lunch gaan we een paar wijntjes vergelijken voor wie wil. Een ander belangrijk exportproduct zijn amandelen en een amandelteler gaat ons alles vertellen over deze lucratieve noten. Vandaag en morgen overnachten we in Merced.
4
Zaterdag 11 februari 2023
In de omgeving van Merced bezoeken we vandaag een paar bedrijven met groenteteelt, melkvee en een loonwerker met een schitterende machinepark. In korte tijd heeft hij een mooi bedrijf neergezet waar de ijzerliefhebbers onder ons hun hart kunnen ophalen. Dat wordt genieten!
5
Zondag 12 februari 2023
Yosemite National ParkHet meest bezochte park is Yosemite en deze staat vandaag op ons programma. De weg ernaar toe is al indrukwekkend, maar in het park voel je je pas echt klein bij de hoge watervallen, enorme rotsformatie El Capitan waar je met een beetje geluk mensen ziet beklimmen. We maken een paar korte wandelingen. De lunch is vandaag voor eigen rekening zodat je zelf of uitgebreid kunt gaan lunchen of even een snelle hap neemt om meer tijd voor de bezienswaardigheden te hebben. Tegen de avond rijden we het park uit en overnachten in Oakhurst of Merced.
6
Maandag 13 februari 2023
Vanochtend bezoeken we een mooi familiebedrijf met o.a. de volgende teelten: tomaten, meloenen, katoen en alfalfa. We krijgen een uitgebreide rondleiding en kunnen natuurlijk een kijkje nemen bij het machinepark. Vanmiddag rijden we verder naar het zuiden waarbij het landschap steeds droger wordt. We zullen even stoppen bij een van de grooste mesterijen van Amerika om vervolgens door te rijden naar een eenvoudig hotel in Coalinga waar je met een beetje geluk mooie vrachtwagens op de parkeerplaats treft. 
7
Dinsdag 14 februari 2023
Vandaag bezoeken we de beurs World Ag Expo. Het mooie aan deze beurs is dat je hier machines ziet die voor ons relatief onbekend zijn. Doordat bijna alles groeit in deze staat, zie je soms ook voor ons onbekende machines. In de hallen kun je genieten van heel bijzondere oude trekkers terwijl buiten diverse shows als rodeo worden gegeven. En natuurlijk zie je hier ook de grote knietrekkers! Kortom, een beurs waar voor iedereen wel wat te vinden is. Het is Valentine vandaag en dat betekent dat er geen restaurant te reserveren is en de reisleiding vandaag een stapel pizza’s, drankjes etc gaat halen en we er een gezellige avond van gaan maken.
8
Woensdag 15 februari 2023
IMG_0474Vandaag gaan we op pad met een landgenoot die samen met zijn vrouw een mooi bedrijf heeft opgezet en het loonwerk doet op een paar enorme melkveebedrijven. Afhankelijk van waar ze bezig zijn rijden we naar het veld om hier de oogst te bekijken en wellicht even mee te rijden op de vrachtwagen of in de combine. Daarna rijden we verder waar het wordt ingekuild en gaan we het melkveebedrijf bezoeken. Een dag met veel actie in het veld!  Overnachting in Tusayan.
9
Donderdag 16 februari 2023
Rondom Bakersfield worden veel aardappels en groenten verbouwd. De grond leent zich hier goed voor diverse aardappelsoorten. Het aardappelbedrijf heeft vestigingen in verschillende staten zodat je jaarrond kunnen produceren. Verder bezoeken we nog 1 of 2 bedrijven. 
10
Vrijdag 17 februari 2023
Afhankelijk van de vluchttijd bezoeken we een paar bijzonderheden van Los Angeles voordat we de rechtstreekse vlucht naar Schiphol nemen. Maaltijden op de luchthaven zijn voor eigen rekening. In het vliegtuig krijg je diner en ontbijt. Wil je nog meer genieten van Amerika, dan is het mogelijk een verlenging te boeken. 
11
Zaterdag 18 februari 2023
Aankomst op Schiphol en einde van deze mooie rondreis door Californië. 
12
Verlenging: Vrijdag 17 februari
We nemen afscheid van de groep die alweer terug gaat en zetten koers richting Death Valley. Een rit van bijna 5 uur waar je het landschap volledig ziet veranderen van vruchtbaar groen naar dor. De Death Valley is een bijzonder park waarbij het gesteente veel mineralen bevat en bijzondere kleuren geeft. Tevens ligt hier het laagste punt van Amerika. We maken diverse stops en zien hopelijk nog een paar ‘onherkenbare’ auto’s die daar worden getest. Overnachting in Pahrump. 
13
Verlenging: Zaterdag 18 februari
Iedere dag een ander landschap op een paar uur rijden. Van de droge roodgekleurde rotsformaties naar het groene steile Zion National Park. We maken een wandeling, bergschoenen zijn een must, door de ruigere bergen die gekenmerkt worden door mooie uitzichten en diepe dalen. Overnachting in Springfield of Page.
14
Verlenging: Zondag 19 februari
Het rode gesteente wordt door water in de meest bijzondere vormen afgesleten. Vandaag wandelen we door deze formaties en je kijkt je ogen uit. Met een lunchpakket op zak gaan we, bij goed weer, genieten van weer een ander spektakel, namelijk Horse Shoe Bend. De rivier heeft het zachtere gesteende weggesleten in de vorm van een hoefijzer. Na de lunch is het vier uur rijden naar de Grand Canyon waar we hopen op een mooie zonsondergang die het rode gesteente een gouden gloed geeft. Overnachting in Tusayan.
15
Verlenging: Maandag 20 februari
Voor de vroege vogels vertrekken we op tijd om hopelijk een schitterende zonsopgang mee te maken waarbij de grauwe rotsformaties eerst rood kleuren en daarna een intens gouden kleur krijgen. Daarna terug naar het hotel voor ontbijt en vervolgens is er nog tijd om een paar andere mooie uitzichtpunten te bezoeken waar je op ruim 1,5 km diepte de Coloradorivier nog ziet. De lunch is vandaag voor eigen rekening. Tegen lunchtijd ga je een rondvlucht maken met de helikopter over de Grand Canyon! Vanmiddag rijden we een stuk van de bekende Route 66 en zullen een paar keer stoppen bij bijzondere dorpjes. Overnachting in Kingman.
16
Verlenging: Dinsdag 21 februari
De Hoover Dam is de meest bekende stuwdam van Amerika. We krijgen een rondleiding door de dam, zien de enorme generatoren en op de dam krijg je een goede indruk van de hoogte. In de middag bezoeken we het oude gedeelte van Las Vegas waar je zelf alle geluiden, lichten etc op je af kunt laten komen. We lunchen in een casino (buffet) en gaan daarna naar het nieuwe deel van de gokstad waar ons hotel is. Op loopafstand vind je hier de grote casino’s met haar bezienswaardigheden en we dompelen ons onder in alle pracht en praal. Het diner is vandaag voor eigen rekening, ons advies is een snelle hap zodat je zoveel mogelijk kunt bekijken of kunt genieten van de luxe van het hotel.
17
Verlenging: Woensdag 22 februari
Helaas moeten we vandaag alweer terug. Vanaf Las Vegas vliegen we naar Los Angeles om vervolgens een rechtstreekse vlucht naar Amsterdam te hebben. De maaltijden op de luchthavens zijn voor eigen rekening. Aan boord van het vliegtuig worden maaltijden en drankjes geserveerd.
18
Verlenging: Donderdag 23 februari
Aankomst op Schiphol en einde van deze bijzondere reis door een afwisselend deel van Amerika.

Reis Locatie

United States