z```

Alle toppers van 50 jaar en meer

Dit jaar wordt de Great Dorset Steam Fair voor de 50ste keer gehouden!
Het wordt een zeer speciaal evenement waarbij alle bijzondere modellen van de laatste halve eeuw van over de hele wereld naar de krijtheuvels in Dorset worden gehaald. Extra genieten dus. U kunt de show 2 dagen bezoeken en natuurlijk ook de kermis met de mooie attracties die met stoom aangedreven worden.

Voor wie een dag wat anders wil, gaan we naar Salisbury.

z```

Salisbury, een verrassende stad

Voor wie aan 1 dag genoeg heeft aan de Steam Fair hebben we de mogelijkheid om Salisbury te bezoeken. We beginnen met het Wilton House waar u kunt genieten van het historische interieur en schitterende tuinen. Daarna door naar Salisbury waar u de kathedraal, universiteit of winkels kunt bezoeken.

z```

Tot laat in de avond genieten op de Steam Fair

Overdag lekker slenteren langs de standjes, ploegende trekkers, parade op het hoofdterrein, oude ambachten en ga zo maar door. Even tot rust komen in de feesttent onder het genot van live-muziek en 's avonds ouderwets naar de kermis. Dat is Great Dorset Steam Fair!

Reisdata: 24 t/m 27 augustus 2018

Er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar


 

Vier mee! Speciaal Jubileum 50 jaar Great Dorset Steam Fair

Dit jaar wordt het grooste stoomfestival ter wereld voor de 50ste keer gehouden. Speciaal is dat er voor dit jubileum zeer bijzondere machines van over de hele wereld naar dit 300 ha grote terrein komen. Honderden stoommachines paraderen over de heuvels en daarnaast kun je genieten van diverse trekkers, werktuigen, auto’s, brommers, paarden, ambachten, rommel/onderdelenmarkt en natuurlijk de typisch Engelse live-muziek. Kortom, een must voor iedere oldtimerliefhebber om juist dit jaar te gaan!

inclusief entree 2 dagen Steam Fair of 1 dag Steam Fair en dag Salisbury

Vrijdag 24 augustus
We vertrekken we vanaf Deventer, Utrecht, Breda/Antwerpen naar Engeland (opstapplaatsen worden zoveel mogelijk afgestemd op de woonplaats van de deelnemers en kunnen nog gewijzigd worden). We nemen de boot van Calais naar Dover. Een comfortabele vaart waar u na een uurtje al de schitterende krijtrotsen van dover ziet opdoemen. Tegen de avond arriveren we in ons hotel in Yeovil voor een goed diner. Het hotel beschikt over een bar waar nog even nagepraat kan worden.

Zaterdag 25 augustus
Na een goed Engels ontbijt, de bekende eieren  en spek, vertrekken we naar de Great Dorset Steam Fair. Een uurtje rijden door de mooie heuvels waarbij u in de verte de stoomwolken uit de heuvels ziet opstijgen. Vandaag kunt u gaan genieten van alle festiviteiten. De technische reisleider van ons gaat vandaag uiteraard voor de machines en zoveel mogelijk stoom & rook, terwijl een andere reisleidster met, voor wie wat anders wil, naar Salisbury rijdt via een mooie route. Eerst bezoekt u het Wilton House (de reissom is inclusief entree) waar u kunt genieten van het authentieke interieur en typisch Engelse tuinen. Daarna maken we een wandeling door de mooie stad. Aan het eind van de avond komt de bus weer op het terrein van de Steam Fair om de oldtimerliefhebbers op te halen en rijden we gezamenlijk terug naar het hotel.

Zondag 26 augustus

De wandelschoenen mogen weer aan en samen gaan we genieten van de laatste dag die we op de Steam Fair doorbrengen. Rond een uur of 7 's avonds rijden we naar ons hotel voor een welverdiende overnachting of een drankje om nog even met z'n allen terug te kijken op een mooie show.

Maandag 27 augustus

Vandaag reizen we terug naar onze opstapplaatsen. Onderweg bezoeken we een oldtimerverzamelaar en nemen we afscheid met een goed diner (inclusief een drankje).

De prijs van deze unieke Steam Fair reis bedraagt € 625  p.p. op basis van een 2-persoonskamer (kan op indeling). Een eigen kamer kost € 150  extra (beperkte beschikbaarheid). De prijs is inclusief 2 dagen entree Steam Fair of 1 dag entree Steam Fair + entree Wilton House, 3 x ontbijt, 1x lunchpakket, koffie/thee in de bus, diner dag 1 & 4, vervoer met comfortabele bus, goede hotels, overtochten, belastingen, reisverzekering en ervaren reisleiding. Voor eigen rekening zijn niet genoemde maaltijden, persoonlijke uitgaven en eventuele annuleringsverzekering. Deelname gaat op volgorde van inschrijving.

Voor deze reis dient u een geldige ID-kaart of paspoort te hebben. Nadere informatie over de exacte opstapplaatsen ontvangt u ongeveer 4 weken voor vertrek.

Het programma is met de grootste zorg samengesteld en is onder voorbehoud van wijzigingen.

Trekker Reizen

Wij zijn een agrarisch reisbureau en organiseren wereldwijde reizen voor diverse uitgevers in Nederland en België, agrarische (jongeren)organisaties en verenigingen. Reizen van een dag tot enkele weken, van Nederland tot waar ook ter wereld. Voor soortgenoten, met soortgenoten. Volledig verzorgd met een persoonlijke aanpak. Wij organiseren, begeleiden en genieten samen met u.

ONTMOET HET TREKKER REIZEN TEAM

Altijd enthousiast om iedere reis-uitdaging aan te gaan

Eline ter Haar

Geboren als dochter op een melkveebedrijf in Enschede. Studeerde levensmiddelentechnologie en bedrijfskunde waarna ze van 1995 - 2008 als marketing manager bij Misset / Reed Business heeft gewerkt voor diverse landbouwbladen. Vanaf 1997 heeft ze reizen georganiseerd voor Trekker & Werktuig waarvan veel met Arend-Jan Blomsma. In 2008 heeft ze Trekker Reizen opgezet en met vol enthousiasme probeert ze iedere keer weer een nieuwe reis of route te bedenken, want routine is niet haar ding. Ze houdt ervan samen met andere enthousiaste reizigers van al het moois van de (agrarische) wereld te genieten.

Lotte Kooiker

Geboren in 1988 in Oldenzaal en na haar opleiding toerisme begonnen bij Trekker Reizen in 2014 waarvan ze nu mede-eigenaresse is. Na haar stage in Nieuw-Zeeland wist Lotte dat ze veel reizen wilde maken buiten de gebaande paden. In het weekend is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden waar de wedstrijd met een extra helft in stijl wordt afgesloten. 

Arend-Jan Blomsma

Geboren in het Drentse Vledder in 1960 en na de HAS jaren gewerkt als voorlichter en later als redacteur bij Trekker & Werktuig / Trekker. Sinds 2002 veel reizen begeleid met Eline waarbij we veel veel enthousiaste mensen en bedrijven hebben ontmoet. Op de achtergrond altijd betrokken gebleven bij Trekker Reizen en technische invulling van de reizen. Sinds 2017 werkzaam als freelance journalist en fotograaf voor Europese mechanisatiebladen.  

Anniek Pelleboer

Stagaire bij Trekker Reizen en bezig met de oldtimerreis naar de Grossglockner. Enthousiaste doorzetster die alles gezien wil hebben voordat ze goedkeuring geeft om het op te nemen in het programma. Tijdens de voorreis in 2017 heeft ze een mooie selectie gemaakt waarbij de echte trekkerliefhebber een mooi programma krijgt als ook degene die meer van kastelen en natuur wil zien. Als het mogelijk is zal ze in 2018 zelf meegaan en hiermee haar stageproject aan jullie presenteren. Neem in ieder geval je verrekijker en goede wandelschoenen mee, zij zorgt voor de rest.