Rondreis door Amerika (Westkust)

Er zijn geen plaatsen meer voor deze rondreis.

Tijdens deze rondreis bezoeken we 4 staten van Amerika: Californië, Utah, Arizona en Nevada.

De meeste tijd brengen we door in Californië, één van de belangrijkste landbouwgebieden van Amerika. Door het gunstige klimaat worden uiteenlopende gewassen verbouwd en vind je hier enorme melkveebedrijven.
We nemen een kijkje op indrukwekkende bedrijven, bezoeken een grote landbouwbeurs met zeer uiteenlopende machines en shows, trekken door de meest bekende nationale parken en doen San Francisco & Las Vegas in vogelvlucht.

Het beloven 11 verrassende en veelzijdige dagen te worden. Voor deze reis moet je het niet erg vinden om lange dagen te maken.

  Zaterdag 8 februari 2020

Vanaf Schiphol vliegen we rechtstreeks met KLM naar San Francisco. Aan boord van het vliegtuig worden maaltijden en drinken geserveerd. In de middag arriveren we in San Francisco. Als we de douane zijn gepasseerd is er nog tijd om deze stad te gaan verkennen. We wandelen door het indrukwekkende Chinatown, het meest gefilmde straatje Lombard Street.

Overnachting in San Francisco.

Zondag 9 februari 2020

Na het ontbijt bezoeken we de wereldberoemde gevangenis Alcatraz. Zet de koptelefoon op en luister in het Nederlands de verhalen over de meest beruchte gevangenen als Al Capone en de ontsnapping. Vanaf de boot heb je een mooi uitzicht op de skyline van San Francisco en de Golden Gate Bridge. De lunch is vandaag op eigen gelegenheid op Fisherman’s Warf. Deze toeristische haven heeft diverse winkeltjes, restaurantjes en zeehonden die zich luidkeels laten fotograferen. Na de lunch wandelen we over de Golden Gate bridge en verlaten San Francisco om het platteland op te gaan. Overnachting omgeving Merced.

Maandag 10 februari 2020

In de ochtend bezoeken we een bedrijf in de omgeving van Merced. Aansluitend rijden we, indien het weer het toelaat naar Yosemite National Park om de schitterende watervallen, rotsformaties en enorme sequoia bomen te bewonderen. Overnachting omgeving Merced.

Dinsdag 11 februari 2020

Vandaag hebben we de volledige dag om de World Ag Expo in Tulare te bezoeken die vandaag van start gaat. Het unieke van deze beurs is de veelzijdigheid die je ook in de staat Californië aantreft: melkveebedrijven met duizenden koeien, akkerbouwers met de grootste machines, fruitteelt, groenteteelt, verbouw van druiven en niet te vergeten de noten. Alles wat hiervoor nodig is, zie je op deze veelzijdige beurs naast een mooie collectie oldtimers. Overnachting in Bakersfield.

Woensdag 12 februari 2020

Op de planning staat een bezoek aan een schitterend loonbedrijf en een melkveebedrijf met een paar duizend melkkoeien. In de middag rijden we over een stukje Route 66 en maken diverse stops bij een paar leuke dorpjes waar de oude auto’s en nostalgie van vroeger de lange route aangenaam maken. Overnachting aan de Route 66 in Kingman.

Donderdag 13 februari 2020

Het droge gebied maakt langzamerhand plaats voor de Rocky Mountains als we de Grand Canyon naderen. Bij goed weer vliegen we met de helicopter over de 1,6 km diepe geul die de Colorado rivier door het landschap heeft gesleten. Aansluitend rijden we het park in en nemen de shuttle voor het meest mooie uitzicht over de indrukwekkende canyon. Overnachting in Grand Canyon (net buiten het park)

Vrijdag 14 februari 2020

Voor de vroege vogels rijden we al heel vroeg het park in om te genieten van de gouden gloed die de opkomende zon de rotsen doen verkleuren. Wat er dan gebeurt, is niet te beschrijven, dat moet je meegemaakt hebben. In de middag bezoeken we een ander natuurwonder in het Antilope park. Wandel door de diepe kloven en laat je verrassen door de mooie kleuren van het gesteente en aparte vormen. Voor wie minder goed te been is, kunnen we een soortgelijke tour boeken waarbij je minder hoeft te lopen en je niet via ladders hoeft te lopen. Als het lukt gaan we zonsondergang meemaken bij Horseshoe Bend. Overnachting in Page, Arizona.

Zaterdag 15 februari 2020

In de ochtend bezoeken we de Glen Canyon Dam in de Colorado rivier. Met een hoogte van 216 meter maakt deze betonnen boogdam zeker indruk en is qua hoogte en lengte groter dan de bekende Hoover Dam die we een paar dagen geleden zijn gepasseerd. Als het lukt krijgen we een rondleiding waarbij we in de dam zelf gaan. Hierna rijden we naar Zion National Park waar we een wandeling maken door de ongerepte natuur. We kunnen hier genieten van een mooie zonsondergang vanuit ons hotel op steenworp afstand van Zion.

Zondag 16 februari 2020

De mogelijkheid is er om met de  reisleiding het park nog even in te gaan voor een ochtendwandeling om te  genieten van de zonsopkomst of om afscheid te nemen van deze indrukwekkende ongerepte natuur voordat we doorrijden naar Las Vegas. Deze veelbesproken stad ligt middenin de woestijn en leeft pas als het donker is. Vanmiddag wandelen we even over de bekende Strip en bezoeken het oude Las Vegas, Fremont Street. Tegen de avond checken we in bij het hotel aan de strip. We eten een hapje en gaan de avond besteden om al het moois van de casino’s te bekijken. Overnachting in Las Vegas.

Maandag 17 februari 2020

Om 10 uur vertrekt onze vlucht vanaf de luchthaven Las Vegas richting Schiphol. Vanuit de lucht heb je nog een mooi zicht op de stad die dan niet meer schijnt te leven. Overnachting aan boord van het vliegtuig.

Dinsdag 18 februari 2020

Rond 8 uur komen we aan op Schiphol.

Algemene informatie en boeking

Voor deze reis heeft u een geldig paspoort/reispas nodig. Er zijn geen inentingen noodzakelijk.

De temperaturen kunnen deze reis aanzienlijk variëren van +20 graden tot onder het vriespunt. De natuur is zeer uiteenlopend. In Californië kunnen de  fruit- en notenbomen al beginnen te bloesemen, terwijl de omliggende bergen besneeuwd kunnen zijn. Februari is doorgaans een goede maand om te reizen en te genieten van al het natuurschoon zonder dat de parken overbevolkt zijn.

De reis is volledig verzorgd en inclusief alle maaltijden (behalve op de luchthavens, tijdens de beurs en 1 andere dag), excursies volgens bovengenoemd programma, vervoer in Amerika, vluchten, luchthavenbelastingen, overnachtingen, entreegelden, helikoptervlucht Grand Canyon en visum (wordt door ons geregeld). De reisleiding zorgt voor de vertaling zodat u niets hoeft te missen. De prijs voor de Amerika 2020 reis bedraagt € 3495 per persoon op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. Toeslag voor een eigen kamer € 540.

Maximaal aantal plaatsen: 16

U kunt zich telefonisch opgeven voor deze reis op maandag t/m zaterdag 10 - 21 uur tel +31 (0) 53 461 61 15 of klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan. Na binnenkomst van uw  aanmelding krijgt u van ons per e-mail een bevestiging.

Voorafgaand aan de reis ontvangt u een reisboek met hierin nuttige informatie over de reis, de bedrijven, de parken en steden die we gaan bezoeken.

Het programma is met de grootste zorg samengesteld en is onder voorbehoud van wijzigingen.
Foto’s zijn gemaakt door Arend Jan Blomsma, Eline ter Haar en anderen.