Reisverslagen


Foto’s Leipzig Oldtimertreffen 2019

Leipzig 2019


Kazachstan 2019

Reisverslag Kazachstan


Japan 2018

Reisverslag Japan 

 


Grossglockner 2018

Reisverslag Oostenrijk & Grossglockner 2018 

 


Canada 2018

 

Reisverslag Canada 


Big Iron 2017

Lees hier


Oldtimerreis Great Dorset Steam Fair, augustus 2017

http://trekkerreizen.nl/2017/08/30/reisverslag-steam-fair-2017/ 

 


Oldtimerreis Leipzig, juni 2017

http://trekkerreizen.nl/2017/06/28/blog-leipzig/


Nieuw-Zeeland, februari/maart 2017

Reisverslag Nieuw-Zeeland: Landbouw en unieke natuur

_1090380

_1080916

 

 


SIMA, februari 2017

Reisverslag SIMA


Californië, USA – februari 2017

IMG_2256

 

 

 

 

 

 

 

lees hier de blog van de reis door Californië 

 


The Big Iron Tour, USA – augustus 2016

In augustus reisden we naar de MidWest van de Verenigde Staten. Lees hier het reisverslag


Steam Fair – augustus 2016

We gingen van 24 t/m 27 augustus met de OTMV naar Engeland voor 2 dagen op de Steam Fair. Een indrukwekkend spektakel met gezellige Engelse sfeer en on-Engels mooie temperaturen. Onderweg bezochten we verzamelaar Piet Verschelde.

Klik hier voor de foto’s


Dagtocht OTMV naar Kröv – augustus 2016

Zaterdag 20 augustus was een lange dag voor de deelnemers aan de dagtocht naar het Kröver Oldtimertreffen aan de Moezel. Vanuit Venlo is het 240 km rijden en het Nederlandse rijtijdenbesluit helpt niet echt om er een vlotte reis van te maken. Toch was het voor de 23 deelnemers aan de reis een mooie dag. Het Kröver Oldtimertreffen is een tweejaarlijks evenement en dit jaar was het de 15e editie. In de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot een gebeuren met een heel eigen sfeer. Dat begint natuurlijk al met de prachtige ligging van het terrein aan de oevers van de Moezel, tussen de wijngaarden. Daarnaast is het niet alleen een statische uitstalling van oude trekkers, maar maken de trekkers aan het eind van de zaterdag een rondrit door het fraaie oude stadje. Dit alles leidde ertoe dat het evenement een 800 deelnemende trekkers telt. Daarmee zit het evenement aan zijn max, er is zelfs een wachtlijst. Het terrein is namelijk niet zo groot dat het meer deelnemers kan opnemen. De deelnemers komen uit heel Duitsland, maar ook uit Luxemburg, België, Zwitserland en we zagen talrijke Nederlanders met hun trekker voorbij komen. Die logeren veelal met hun tent, caravan of woonwagen aan de oevers van de Moezel. De smalle strook die daarvoor beschikbaar is strekt zich uit over ongeveer drie kilometer.

krov4site   krov5site    krovsite1

Met 800 trekkers is het festival niet het allergrootst, maar dat betekent niet dat er geen bijzondere trekkers te zien waren. Dat was zeker wel het geval. De Duitse trekkerhistorie kent veel verschillende merken die inmiddels niet meer bestaan. Veel daarvan waren vertegenwoordigd, zoals Fahr, Hanomag, Kramer, Zettelmeyer, M.A.N., Porsche, Allgaier, Lanz, Bautz en Wesseler.

krov3site     krov6site    krov2site

Echte bijzonderheden waren vier Sülchgau trekkers uit het begin van de vijftiger jaren. Er was een van de weinige nog overgebleven MWM Motorpferde, er stond een Sutter, drie Citroën motortrekkers en een van Opel, een fraaie oude Lindner uit 1949, met Warchalowski  motor. Pronkstuk op het Treffen was een Porsche P312 plantagetrekker van net na WO II, waarvan er destijds ongeveer 300 naar Brazilië werden geëxporteerd om daar in de koffieplantages het werk te vergemakkelijken. Deze trekker leidde het defilé, dat onder een lekker zonnetje plaats vond, nadat er ’s morgens nog een spatje regen was gevallen. Het maakte het evenement tot een geslaagd uitstapje, zo was het algemene gevoel bij de deelnemers.

 


Argentinië en Chili – februari 2016

In februari gingen we naar Argentinië en bezochten diverse landbouwbedrijven, enkele fabrieken, Nederlandse emigranten, steden en natuurgebieden. De doorsteek naar Chili, door het reusachtige Andesgebergte, was een belevenis op zich.

Lees hier het reisverslag

arg

 


Zuid-Afrika, Botswana en Zambia – november 2015

Lees hier het reisverslag

2015-11-27-11.16.45-AMAF


Agritechnica – november 2015

Met rondleiding bij indrukwekkend Krone en boerderijbezoek Magdeburg.

Mooie foto’s van ons bezoek aan Harry Weinans, klik hier

Trekker Reizen, Agritechnica 2015, groepsfoto


Alaska & Canada – augustus 2014

Een afwisselende reis waarin alle jaargetijden voorbij trokken.
Kijk hoe 8 combines met overlaadwagens en vrachtwagens bezig zijn met de graanoogst in Alberta.

Lees hier het reisverslag met de foto’s

 


Australië & Tasmanië – november 2013


 

Videocompilatie Kenia, Nieuw-Zeeland & Brazilië