Portugal 2019

12-04: Er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar! 

4-daagse reis naar Portugal

Met bezoek aan:

  • melkveebedrijven
  • geitenbedrijf
  • landbouwbeurs
  • steden Évora en Lissabon

25 - 28 april 2019

Portugal is een land waar kleinschalige landbouw op dorre grond wordt afgewisseld door grote bedrijven die middels beregening twee oogsten per jaar kunnen realiseren. Hier hebben zich een aantal Nederlanders gevestigd die in de loop der jaren een moderne melkveebedrijven hebben opgebouwd. We gaan op bezoek bij een aantal boeren en genieten onderweg van de mooie omgeving, kleine dorpjes met hun wit/blauwe huisjes en zien de diversiteit van de landbouw.

Donderdag 25 april

Vroeg vertrek en rechtstreekse vlucht naar Lissabon. We bezoeken kort een paar hoogtepunten van deze stad en in de middag steken we de rivier de Taag over waar op de delta's diverse gewassen worden verbouwd. We rijden binnendoor zodat je ziet hoe het gebied steeds droger wordt. Dit geeft een goede indruk van het klimaat waar de boeren mee te maken hebben: droge hete zomers en vochtige winters waarin het benodigde water moet vallen voor de volgende zomer. Overnachting en diner in de historische stad Évora. Ons hotel ligt net buiten de stadsmuur en bij goed weer kun je genieten van het grote zwembad op de binnenplaats of leuke terrasjes in het centrum. De reisleidster is hier goed bekend en zal je zoveel mogelijk van Portugal laten zien.

Vrijdag 26 april

In de provincie Alentejo, waar we verblijven, werd vroeger veel graan verbouwd, maar dat is nagenoeg volledig vervangen door druiven- en olijventeelt. We maken een rondrit door de omgeving waarbij we zien dat de landbouw een grote rol speelt en water cruciaal is. Vandaag staan 2 melkveebedrijven op het programma en we doen ons best een van de boeren vrij te maken om vandaag met ons mee te laten gaan zodat je nog meer te weten komt over de omgeving, landbouw en manier van werken. Bij goed weer lunchen we bij een staatsstuwmeer waarvan 1 van de melkveebedrijven het water betrekt. Hierdoor kunnen 2 oogsten per jaar worden gerealiseerd: in de winter gras en in de zomer mais. Met ruim 190 ha mais/gras, die ze met hun eigen hakselaar oogsten, zijn ze gedeeltelijk zelfvoorzienend voor de 450 melkkoeien die het bedrijf telt en hun eigen jongveeopfok. Het andere bedrijf heeft het melkvee op een ander bedrijf staan en in de zomer gaan de koeien bij hun naar buiten. We bespreken de voor- en nadelen hiervan en ook van het wonen & boeren in het buitenland. Bij goed weer blijven we op een van de bedrijven eten, zodat iedereen nog gezellig en ongedwongen kan napraten onder het genot van diverse soorten wijn, port en andere drankjes. Overnachting in Évora.

Zaterdag 27 april

We beginnen met een bezoek aan een typisch Portugees bedrijf waarna we tegen de middag de landbouwbeurs in Beja bezoeken. Het mooie van deze landbouwbeurzen is dat je er echt van alles vindt en het meer een soort volksfeest is. Je kunt van allerlei streekproducten proeven, diverse schapen-, geiten-, varkens- en rundveerassen zien. Daarnaast vinden diverse shows plaats met o.a. de bekende Andalusiërs (paarden) die worden gebruikt voor het stierenvechten. De beurs duurt tot laat en we overleggen ter plekke hoe lang we blijven.

Zondag 28 april

Na een rustig ontbijt beginnen we met een wandeltocht door de historische binnenstad van Évora. Portugal had vroeger diverse kolonies en was enorm rijk. De schitterende gebouwen zijn nog bewaard gebleven en we bezoeken een mooie kathedraal met een schitterend uitzicht over de stad. Niet voor niets staat deze stad op de werelderfgoedlijst. Tegen de middag rijden we terug naar Lissabon voor de vlucht naar Nederland waar we in de avond arriveren.

Prijs

De prijs voor deze geheel verzorgde reis bedraagt € 845,- per persoon op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. Reis je alleen, dan kun je worden ingedeeld met een andere alleenreizende. De toeslag voor een 1-persoonskamer is € 100,-. Deze prijs is inclusief vluchten, luchthavenbelastingen, vervoer, verblijf in een goed hotel, alle maaltijden (behalve lunch/diner op beursdag), water onderweg en begeleiding vanaf de luchthaven van vertrek.

Voor eigen rekening zijn de lunch en diner op de dag dat we de beurs bezoeken, eventuele verzekeringen, vervoer van- en naar luchthaven van vertrek en persoonlijke uitgaven. Bij een aantal maaltijden zijn de drankjes inbegrepen.

Voor deze reis is het noodzakelijk een ziektekostenverzekering te hebben, aangevuld met een reisverzekering Europadekking. Voor vier dagen kost een reisverzekering ongeveer € 10 p.p. (incl. poliskosten en assurantiebelasting). Een annuleringsverzekering bedraagt ca. € 60,- p.p. (incl. poliskosten en assurantiebelasting). Desgewenst kunnen we deze voor je afsluiten.

Reserveren

Je kunt je opgeven voor deze reis door op onderstaande button te klikken en het formulier in te vullen. Natuurlijk kun je ons ook bellen (053 - 461 61 15).

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.