Over Trekker Reizen


 

"De wereld is om te ontdekken"

Al 8 jaar organiseren we gespecialiseerde studiereizen. Dat doen we met heel veel plezier, vooral omdat we ze zelf mogen begeleiden. De afwisseling tussen agrarisch, natuur, toeristisch en natuurlijk de reizigers, maken iedere reis weer bijzonder.

Eline ter Haar

 

Trekker Reizen bestaat sinds 2008, maar onze ervaring begint al in 1998.

Toen werkte ik bij titels als Boerderij, Trekker & Werktuig, Landleven, Bit enz.
Een leuke baan als marketing manager met super leuke collega’s. Tja, een mooie tijd.
Maar na 13 jaar dagelijks 150 km woon-werkverkeer te hebben gereden werd het tijd voor een uitdaging dichterbij huis.
Ook heb ik mijn vrijwilligersbaan bij de ETPC (European Tractor Pulling Committee) verruilt voor trainer bij een zwemclub.
Lang zijn we niet dichtbij gebleven, want dat reizen naar mooie en interessante bedrijven en natuurgebieden blijft trekken.
Ook steden, maar niet teveel. Als boerendochter benauwt die drukte al snel en het is mij ook iets te onpersoonlijk.
De spontane gesprekken op het platteland hebben wat dat betreft meer te bieden. Dat is ook een van de redenen dat we vaak vrij snel van de gebaande toeristische weg gaan. De binnenlanden in. Zandwegen, gaten in het asfalt, wagens getrokken door muildieren of enorme bedrijven verscholen achter de heuvel.
En…bij een stofwolk wil je weten wat er aan de hand is, wat ze op het land aan het doen zijn.

Vroeger gingen we iedere reis zelf voorbereiden. Weken rijden, puzzelen en dan merken dat je iets mist. Kennis en gevoel voor het land. Dat kun je niet leren, daarvoor moet je er wonen. Daarom worden nu speciale agrarische gidsen ingehuurd tijdens de wereldreizen. Samen met hen wordt het programma bedacht en meestal zijn we ruim een half jaar aan het sleutelen voordat we tevreden zijn en het gepubliceerd kan worden. Het grote voordeel van deze enthousiaste mensen is dat ze veel meer over het land, de landbouw, wonen, werken, leven etc. kunnen vertellen en… als het nodig is hebben we de beschikking over een locale sterke achterban. Is het maar omdat we een andere route moeten nemen, of een boerderij heeft kort van tevoren gemeld dat ons bezoek toch niet gelegen komt of wat dan ook. Op deze manier kunnen we snel schakelen en de kwaliteit van de reizen hoog houden.

Vanuit Nederland gaat natuurlijk ook ervaren agrarische reisleiding mee. Mensen die van wanten weten en zelf uit de agrarische sector komen. En die ervoor gaan om het maximale eruit te halen. Soms is dit een redacteur, soms een cameraman en altijd een reisleidster van Trekker Reizen. Afhankelijk van de groepsgrootte proberen we 1 op 10 begeleiding aan te houden. Op die manier hebben we handen genoeg voor als iemand ziek wordt. De groep kan verder reizen terwijl een begeleider bij de zieke achterblijft. En op die manier kunnen we op bedrijven de groepen splitsen en overal voor adequate vertaling zorgen. Kortom, we doen er alles aan om het iedereen zoveel mogelijk naar de zin te maken en nieuwe wegen in te slaan op deze schitterende agrarische wereld.

Eline ter Haar

 

 

Trekker Reizen

 

 

ONTMOET HET TREKKER REIZEN TEAM

Altijd enthousiast om iedere reisuitdaging aan te gaan

Eline ter Haar

Geboren als dochter op een melkveebedrijf in Enschede. Studeerde levensmiddelentechnologie en bedrijfskunde waarna ze van 1995 - 2008 als marketing manager bij Misset / Reed Business heeft gewerkt voor diverse landbouwbladen. Vanaf 1997 heeft ze reizen georganiseerd voor o.a. Trekker & Werktuig waarvan veel met Arend-Jan. In 2008 heeft ze Trekker Reizen opgezet en met vol enthousiasme probeert ze iedere keer weer een nieuwe reis of route te bedenken, want routine is niet haar ding. Ze houdt ervan samen met andere enthousiaste reizigers van al het moois van de (agrarische) wereld te genieten.

Lotte Kooiker

Geboren in 1988 in Oldenzaal en na haar opleiding toerisme begonnen bij Trekker Reizen in 2014 waarvan ze nu mede-eigenaresse is. Na haar stage in Nieuw-Zeeland wist Lotte dat ze veel reizen wilde maken buiten de gebaande paden. In haar vrije tijd reist ze veel waarbij ze een flinke wandeling niet uit de weg gaat en dit het liefst met gezelligheid afsluit.

Arend-Jan Blomsma

Geboren in het Drentse Vledder in 1960 en na de HAS jaren gewerkt als voorlichter en later als redacteur bij Trekker & Werktuig / Trekker. Sinds 2002 veel reizen begeleid met Eline waarbij we veel veel enthousiaste mensen hebben ontmoet en bedrijven hebben bezocht. Op de achtergrond altijd betrokken gebleven bij Trekker Reizen en de technische invulling van de reizen. Sinds 2017 werkzaam als freelance journalist en fotograaf voor Europese mechanisatiebladen.

Anniek Pelleboer

Na haar stageopdracht, een oldtimerreis naar de Grossglockner uitwerken, is ze verder gegaan met een studie technische bedrijfskunde. Hier zit ze in de reiscommissie en zal voor zo'n 40 studenten een technische reis naar Kopenhagen organiseren. Daarnaast springt ze regelmatig bij en zal ze een grote invulling geven aan de reis om met eigen trekker deel te nemen aan het wereldkampioenschap op de Grossglockner 2020.