Duitsland, oldtimertreffen Leipzig


 4 t/m 7 juli 2019

23/5: voorlopig vol, u kunt op de wachtlijst geplaatst worden

Donderdag 4 juli

Vroeg vertrek vanaf diverse opstappunten. We kijken waar de reizigers vandaan komen en proberen een goede plaats op maximaal een uur rijden van uw woonplaats te vinden.

Onderweg bezoeken we in Börde een museum en rijden daarna verder naar Berlijn. Vanavond wandelen we door het centrum van deze stad met haar indrukwekkende geschiedenis. Als het goed weer is, kunnen we een terrasje nemen en een drankje nuttigen. Diner en overnachting in Berlijn.

 

 Vrijdag 5 juli

Vanochtend is er tijd om het indrukwekkende techniekmuseum in Berlijn te bezoeken. Hier staan diverse oude voertuigen opgesteld, maar tevens is hier van alles over de techniek te vinden. Vliegtuigen, ruimtevaart, (stoom)locomotieven, auto’s, schepen etc.. We zijn er in 2018 geweest en vonden m.n. de diversiteit interessant om het op te nemen in het programma. Voor degene die minder met techniek heeft, biedt Berlijn vele andere mogelijkheden!

Wilt u liever een ander museum bezoeken, of de stad in gaan, dat kan allemaal! 

We zijn met diverse begeleiders en omdat de groep niet groot is, kunnen we vooraf met elkaar overleggen wat wenselijk is. Berlijn heeft tevens een groot overdekt winkelcentrum waar sommigen van ons wellicht graag een kijkje willen nemen. 

Na de lunch bezoeken we enkele hoogtepunten van de stad zoals Checkpoint Charlie, de restanten van de Berlijnse Muur, Branderburger Tor, Gedenkteken voor de gevallen Joden en wandelen een stukje over de Unter der Linden. 

Aan het eind van de middag verlaten we Berlijn en rijden zo’n 200 km naar Leipzig voor diner en overnachting.

 

Zaterdag 6 juli 

Na een goed Duits ontbijt vertrekken we op tijd naar Leipzig-Markkleeberg om vandaag de hele dag te genieten van oude tractoren, stationaire motoren, een oldtimermarkt en nog veel meer op het evenement Bulldog, Dampf und Diesel welke iedere twee jaar gehouden wordt bij Leipzig. Trekkers rijden de hele dag  rond en staan tussendoor opgesteld zodat je ze van dichtbij kunt bekijken.  Het bijzondere is dat je hier ook, voor ons, minder bekende merken ziet uit het voormalige Oostblok.

Tegen 2 uur is een speciale optocht van trekkers op ijzeren wielen of rupsbanden.

De lunch is op eigen gelegenheid en hiervoor zijn diverse mogelijkheden op het terrein.

Tegen de avond vertrekken we naar ons hotel in Leipzig voor diner en overnachting. 

Wie wil kan vanavond ook nog de stad in met de tram. 

En wie tegen de middag Leipzig in wil om deze stad, met een begeleider van ons, te verkennen of gewoon lekker een terrasje te nemen in het centrum, is dat ook mogelijk. Tegen de avond treffen we elkaar in ons hotel waar een heerlijk diner klaar staat en waar we diverse ervaringen op het terras kunnen delen.

Zondag 7 juli

De echte liefhebbers worden na het ontbijt naar het Lanz Bulldog Treffen gebracht. Hier kunt u het vertrek van veel trekkers zien. De lunch is vandaag voor eigen rekening en rond 13 uur vertrekken we richting Nederland.

Voor wie het mooie Leipzig, ook wel de veelzijdige Saksische parel  genoemd, wil verkennen hebben we een alternatief programma. Zij bezoeken o.a. het Völkerschlachtdenkmal. Vanaf de bovenkant heeft u geen geweldig uitzicht over Leipzig. Tussendoor  nuttigen we ergens onze lunch (voor eigen rekening vandaag). Na de lunch ontmoeten we de anderen van de groep en rijden we terug naar Nederland. Onderweg maken we een korte stop voor een snel diner.

Overige informatie

De prijs van deze geheel verzorgde 4-daagse reis bedraagt €695,- per persoon op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. De toeslag voor een 1-persoonskamer bedraagt € 150,- (beperkte beschikbaarheid). Bij deze prijs is het vervoer per luxe busjes met hapjes/water/frisdrank onderweg (gratis), 3 overnachtingen in goede hotels, 3 x ontbijt, 3 x diner, 2 x lunchpakket, entree 2 dagen Oldtimertreffen en alle excursies volgens programma, begeleiding/vertaling tijdens de gehele reis. 

Voor eigen rekening zijn persoonlijke uitgaven, 1 x lunch (tijdens de oldtimershow), eventuele reis- en/of annuleringsverzekering. 

U kunt zich telefonisch aanmelden (053) 461 61 15 of meld stuur een e-mail naar info@trekkerreizen.nl

Het programma kan worden gewijzigd. Er wordt dan een passend alternatief gezocht. Er kunnen maximaal 20 personen mee. De reis gaat door bij een minimale deelname van 12 personen.