Kazachstan 2019 reis

Op dit moment is het mogelijk om op de wachtlijst geplaatst te worden. Er zijn nog een aantal geïnteresseerden die een optie hebben. Mochten ze hiervan geen gebruik maken, komen er weer plaatsen vrij. We nemen dan contact met u op zodat u dan alsnog kunt beslissen. Kortom, de wachtlijst verplicht u tot niets, maar geeft wel de mogelijkheid om eventueel nog mee te kunnen. - update 22-03-2019

25-03: De reis is volgeboekt

10-daagse Jubileumreis naar Kazachstan

Kazachstan is voor ons een relatief onbekend land, maar een aantal Nederlandse pioniers zijn hier al jaren actief. Het land typeert zich door kleine traditionele bedrijven afgezet tegen enorm moderne en grote bedrijven. Kazachstan is het 8 na grootste land ter wereld! Tijdens deze reis bezoeken we een deel van het land. Maken een binnenlandse treinreis en vlucht. Omdat Trekker Reizen 10 jaar bestaat en veel van onze vaste reizigers jaren hebben moeten wachten op deze reis, hebben zij als eerste de keuze om hieraan deel te nemen. Zij ontvangen eind februari het reisprogramma en hebben tot midden maart tijd om zich aan te melden. 

aaa

aaa

Reis

 

 

Vrijdag 7 juni

In de middag verzamelen we op de luchthaven van Dusseldorf. Vandaar vertrekt onze vlucht naar Astana, de hoofdstad van Kazachstan.

Zaterdag 8 juni

Vroeg in de ochtend arriveren we op de internationale luchthaven van Astana. Hier ontmoeten we onze tolk/gids die ons begeleidt naar het hotel waar we ons even kunnen opfrissen.

’s Middags lunchen we in de stad waarna we een gemengd bedrijf bezoeken met 3.000 melkkoeien. Daarnaast verbouwen ze harde & zachte tarwe, vlas, gerst en pootaardappelen. Ze verwerken hun eigen melk en verbouwen diverse soorten groente in kassen. 

We rijden weer terug naar Astana voor diner waarbij we genieten van lokale gerechten en drankjes. Overnachting in Astana. 

Zondag 9 juni

Astana is een verrassende stad waar je naast oude ook de meest moderne gebouwen aantreft. De Turkse invloeden zie je hier op verschillende plaatsen terug. We maken een korte stadstour om de meest belangrijke bezienswaardigheden als het onafhankelijkheidsplein, Khazret Sultan moskee, vredespaleis etc. te bekijken. Na de lunch bezoeken we het Borovoe Meer, wat door lokalen ook wel ‘Klein Zwitserland’ wordt genoemd. We maken een rondtour en dineren in het hotel in de buurt van het meer. Overnachting in Kokshetau.

Maandag 10 juni

Vanochtend bezoeken we een gemengd bedrijf met 8.000 ha tarwe en gerst. Ze hebben een eigen drooginstallatie en een opslagcapaciteit van 9.000 ton. De lunch wordt vandaag onderweg genuttigd zodat we genoeg tijd hebben om een groot hypermodern vleesveebedrijf te bezoeken met 2.000 stuks Angus en Herefords waarvan ca 1.200 stuks jongvee wordt aangehouden. Daarnaast mesten ze zo’n 9.000 stuks andere rassen per jaar af. Overnachting in Kokshetau. 

Dinsdag 11 juni

We beginnen vandaag met een bezoek aan Matrix Agritech en krijgen een goede indruk van de (Nederlandse) machines die in Kazachstan worden gebruikt. ’s Middags bezoeken we een akkerbouwbedrijf met ruim 4.300 ha. Het bouwplan is 3.200 ha tarwe, 880 ha gerst, 150 ha haver. We krijgen hier een uitgebreide uitleg en inzicht in de opbrengsten. In de middag bezoeken we nog een bedrijf waarna we tegen de avond inchecken voor de trein van Kokshetau naar Astana, een reis van een uurtje. Diner en overnachting in Astana.

Woensdag 12 juni

Na een vroeg ontbijt gaan we naar de luchthaven voor een vlucht van ruim 1,5 uur naar Almaty. Daar ontmoeten we een nieuwe gids die ons later in de middag de hoogtepunten van deze bijzondere stad laten zien zoals het Panfilov park, de Cathedraal die zonder spijkers is gebouwd, de centrale Moskee, Abay Opera en Ballet Theater, Astana Square, het Paleis en Abay Monument. 

Diner en overnachting in Almaty. 

Donderdag 13 juni

Overal ter wereld kom je Nederlanders tegen. Zo ook in Kazachstan. Hier heeft een familie een indrukwekkend bedrijf van 6.500 ha met tarwe, soja, koolzaad, alfalfa, suikerbieten, aardappels en opslagfaciliteiten. 

In de middag gaan we op bezoek bij een bedrijf van 400 ha waar groente middels druppelslangen wordt geïrrigeerd. Tegen de avond rijden we terug naar Almaty voor diner en overnachting. 

Vrijdag 14 juni 

Aansluitend bezoeken we CT Agro dat onderdeel is van Royal Reesink BV. We krijgen hier een goede indruk hoe de verkoop van machines gaat in dit deel van de wereld, waar vooral vraag naar is en gaan we ook naar het demo-centrum. In de middag bezoeken we een andere tak van landbouw dan we doorgaans doen, namelijk een bijzonder gemengd bedrijf  

waar ze steur en zalm kweken, 800 koeien melken, bloemen 

en groente verbouwen en hun eigen voer produceren.

Zaterdag 15 juni

Een typische vorm van landbouw is de jacht met valken en haviken. Het jagen met deze vogels is kenmerkend voor Kazachstan en mag daarom ook niet ontbreken tijdens deze reis. Na heel wat grootschalige landbouw te hebben gezien, is het nu tijd voor de ‘Huns’. Deze nomaden dragen schitterende kleding, hebben hun eigen manier van leven en koken. We gaan genieten van diverse shows en een typische lunch. Tegen de avond rijden we terug naar Almaty voor diner en overnachting. 

Zondag 16 juni

Na een rustig ontbijt gaan we de Kok-tobe berg bezoeken. Met 1.100 meter is dit de hoogste berg rond Almaty die opvalt met de 350 m hoge mast van waaruit je een geweldig uitzicht hebt. Na de lunch vertrekken we naar het vliegveld waar we om half 5 vertrekken en om 22 uur arriveren in Dusseldorf. De indrukwekkende jubileumreis zit er dan helaas alweer op. 

Overige informatie

Voor Kazachstan heb je een paspoort nodig die minimaal tot 6 maanden na vertrek uit Kazachstan nog geldig is. Er zijn geen vaccinaties verplicht. Vanaf Dusseldorf gaat reisleiding mee van Trekker Reizen en lokaal hebben we gidsen/tolken.

Boeking

De prijs voor deze volledig verzorgde jubileumreis bedraagt € 2995 p.p. op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. Toeslag voor een eigen kamer bedraagt € 250 p.p.. De prijs is inclusief alle genoemde excursies, entreegelden, vliegreizen, treinreis, fooien, maaltijden (behalve op de luchthavens/station), tolken/gidsen/begeleiding, alle overnachtingen in goede hotels. Om te boeken kun je onderstaande button gebruiken. Uiteraard mag je ook bellen dat je wilt boeken, tel +31 (0)53 461 61 15 of stuur een mail naar info@trekkerreizen.nl. Aanmeldingen gaan op volgorde van binnenkomst en je kunt tot eind maart aanmelden. Daarna kunnen we niet meer garanderen dat we deze reis voor dezelfde prijs kunnen aanbieden. 

Voorafgaand aan de reis ontvangt u een reisboek met hierin nuttige informatie over de reis, informatie over de gebieden die we gaan bezoeken en wie uw reisgenoten zijn.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Op al onze reizen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. ©TrekkerReizen.nl