Canada 2020

15-daagse reis naar Canada; Ontario, Saskatchewan & Alberta 

Met bezoek aan:

  • grote akkerbouwbedrijven (o.a. aardappels, graan, zaaikoolzaad, rotatiegewassen)
  • melk- en vleesveebedrijven, fabrieken, Hutterites
  • natuurpark Waterton en de Niagara watervallen

Deze reis gaat door de provincies Ontario, Saskatchewan en Alberta. Van de hoge Rocky Mountains tot de uitgestrekte prairies waar u de mooiste akkers vindt met diverse gewassen. Met een beetje geluk wordt er op diverse plaatsen nog volop geoogst en kan het zo voorkomen dat we de eerste verse sneeuw zien vallen in de bergen. 

Naast aandacht voor de landbouw bezoeken we de mooiste natuurparken. In een korte tijd krijgt u een goede indruk van een deel van Canada en hoort u wat onze landgenoten heeft bewogen de oceaan over te steken om hier het avontuur aan te gaan.

We rijden in grote zeer comfortabele auto’s om makkelijker het land op te kunnen en boerderijen te kunnen bezoeken. 

aaa

aaa

Zaterdag 22 augustus 2020

Op Schiphol ontmoeten we elkaar voor onze vlucht naar Toronto. We arriveren aan het eind van de middag in Toronto. Nadat we de douane door zijn, halen we de auto’s op en rijden we naar ons hotel. Het visum wordt overigens door ons geregeld. 

Zondag 23 augustus 2020

Rondom de Niagara watervallen wordt veel fruit verbouwd. Vandaag staat een bezoek aan een wijboer op het programma. Aansluitend rijden we naar de watervallen voor een rondvaart. Aan de oevers hebben zich diverse hotels en casino’s gevestigd. Een beetje vergane glorie, maar wel leuk om hier even langs te wandelen en een hapje te eten zodat we de watervallen ook nog kunnen bewonderen in verschillende kleuren wanneer deze worden verlicht. 

Maandag 24 augustus 2020

In de ochtend bezoeken we een Nederlandse familie die hier een mooi melkveebedrijf heeft opgebouwd. We bezichtigen het bedrijf en horen waarom ze naar Canada zijn gegaan. Na de lunch bezoeken we Marcrest, producent van balenpersen. Doordat Canada kampt met een tekort aan arbeidskrachten in de landbouw heeft dit bedrijf een ingenieus systeem ontworpen. 

Dinsdag 25 augustus 2020

De dag starten we met een bezoek aan een ‘trekkersloperij’. Dit bedrijf verkoop diverse gebruikte onderdelen en het geeft een mooi idee om een stuk historie in (onder)delen bij elkaar te zien staan. In de middag bezoeken we Salford Group en als de tijd het toelaat ook nog een landbouwbedrijf.

Woensdag 26 augustus 2020

Rondom Woodstock vind je diverse takken van landbouw. We gaan vandaag bij een aantal bedrijven kijken en zien hopelijk onderweg ook nog Mennonieten aan het werk. Aan het eind van de dag rijden richting Toronto om nog even wat indrukken van deze stad op te pakken.

Donderdag 27 augustus 2020

Afhankelijk van de mogelijkheden vliegen we van Toronto naar Saskatoon of Regina (Saskatchewan). Een vlucht van circa 3 1/2 uur. Aansluitend halen we de auto’s op en bezoeken we kort enkele bezienswaardigheden van de stad. 

Vrijdag 28 augustus 2020

Rondom de steden zitten een paar interessante mechanisatiebedrijven waar enorme machines worden gebouwd. We proberen 1 of 2 bedrijven te bezoeken en rijden daarna het binnenland in.

Zaterdag 29  en zondag 30 augustus 2020

In de omgeving van Outlook bezoeken we diverse bedrijven waar o.a. aardappels (groot en klein), graan, linzen worden verbouwd. De overnachting is in een eenvoudig plattelandshotel en samen met enkele (Nederlandse) agrariërs maken we er een gezellige avond van met goed eten. In deze regio wordt minder beregend waardoor de opbrengsten lager zijn, maar ook de kosten en werkdruk. We bezoeken ook diverse landbouwbedrijven van uiteenlopende aard, met en zonder beregening. 

Maandag 31 augustus 2020

Vanochtend is het ongeveer 4 uur rijden naar een mooi akkerbouwbedrijf in de omgeving van de  Bow rivier ligt. De kans is groot dat ze hier volop aan het oogsten zijn en dat we met de 4-wiel aangedreven auto’s het land op gaan. De aardappels vormen de belangrijkste teelt, daarnaast verbouwen ze ook zaaikoolzaad waar we meer uitleg over krijgen. Aan het eind van de dag bezoeken we een vleesveebedrijf. De manager zal ons rondleiden en vertellen hoe het afmesten werkt. Rondom het hotel zijn diverse dealers gevestigd en na het diner kan er even naar een paar grote trekkers worden gewandeld en/of in de bar een biertje worden gedronken.

Dinsdag 1 september 2020

Vandaag staan twee bedrijven op de agenda. De een van een Nederlandse familie die o.a. suikerbieten verbouwt. Zij wonen al geruime tijd in Canada en hebben samen met hun kinderen een aantal bedrijven. ’s Middags bezoeken we een Hutterite kolonie. We leren meer over de manier van wonen en werken en hopen dat ze nog bezig zijn met de graanoogst. 

Woensdag 2 september 2020

In Lethbridge woont een groenteverbouwer met een leuke verzameling oude trekkers. We krijgen een rondleiding over het bedrijf en zullen hier ook lunchen met producten uit eigen kassen. Daarna rijden we naar Fort MacLeod om ons laatste bedrijf van deze reis te bezoeken. Zij verbouwen Timotee gras wat voornamelijk als hoogwaardig hooi wordt gebruikt als voer voor huisdieren. Daarnaast verbouwen ze ook nog wat gerst, luzerne en koolzaad. De grootste uitdaging waar zij mee te maken hebben is winderosie. Vannacht verblijven we in een eenvoudig dorpshotel en bij goed weer zorgen we voor een heerlijke barbecue. 

Donderdag 3 september 2020

Een van de mooiste parken is het Waterton Lakes national Park. De bijzondere meren met de felle kleuren en vele watervallen maken een grote indruk op de bezoekers. Een paar jaar geleden is een groot deel van  het park afgebrand en in 2019 waren veel wegen nog niet open. Desondanks is het zeker de moeite waard om de wandelschoenen aan te doen of een elektrische fiets te huren om volop te genieten van de rust en natuurschoon. Aan het eind van de middag rijden we richting Calgary.

Vrijdag 4 september

Afhankelijk van de vluchttijd kunnen we vandaag nog een bijzondere jachtwinkel bezoeken of Calgary in gaan. Vandaag vlucht naar Nederland.

Zaterdag 5 september

Aankomst in Nederland. Tijd is nog onbekend.

 

Wil je de reis verlengen en op eigen gelegenheid nog een week Canada erbij doen? Dat kan natuurlijk. We helpen je graag, maar informeer tijdig naar de mogelijkheden.

aaa

aaa

aaa

aaa

Algemene informatie en boeking 

Voor deze reis heeft u een geldig paspoort/reispas nodig. Er zijn geen inentingen noodzakelijk.

De reis is volledig verzorgd en inclusief alle maaltijden (behalve op de luchthavens en/of in het vliegtuig), excursies volgens bovengenoemd programma, vervoer in Canada, vluchten, luchthavenbelastingen, overnachtingen, entreegelden. De reisleiding zorgt voor de vertaling zodat u niets hoeft te missen. De prijs voor de Canadareis bedraagt € 4750 per persoon op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. Toeslag voor een eigen kamer € 575. Maximaal aantal plaatsen: 16

U kunt zich telefonisch opgeven voor deze reis op maandag t/m zaterdag 10 - 21 uur tel +31 (0) 53 461 61 15 of mail info@trekkerreizen.nl o.v.v. “Canada 2020” of door op onderstaande button te klikken en het formulier in te vullen.

Voorafgaand aan de reis ontvangt u een reisboek met hierin nuttige informatie over de reis, informatie over de gebieden die we gaan bezoeken en wie uw reisgenoten zijn.

aaa

aaa