Canada 2019

VOL

11-daagse reis naar Canada

Met bezoek aan:

  • grote akkerbouwbedrijven (o.a. aardappels, graan, zaaikoolzaad, rotatiegewassen)
  • Fendt dealer/importeur met een geweldige showroom
  • natuurparken Waterton, Banff, Jasper

Canada is bijna 139 keer groter dan België en Nederland samen en heeft heel wat te bieden voor ons.

Deze reis gaat door de provincies Alberta en British Columbia. Van de hoge Rocky Mountains tot de uitgestrekte prairies waar u de mooiste akkers vindt met diverse gewassen. Met een beetje geluk wordt er op diverse plaatsen nog volop geoogst en kan het zo voorkomen dat we de eerste verse sneeuw zien vallen in de bergen. 

Naast aandacht voor de landbouw bezoeken we de mooiste natuurparken. In een korte tijd krijgt u een goede indruk van een deel van Canada en hoort u wat onze landgenoten heeft bewogen de oceaan over te steken om hier het avontuur aan te gaan.

We rijden in grote zeer comfortabele auto’s om makkelijker het land op te kunnen en boerderijen te kunnen bezoeken. 

aaa

aaa

 Dinsdag 27 augustus 2019

Op Schiphol ontmoeten we elkaar voor onze vlucht naar Calgary met vertrek om 12.55 uur. We arriveren aan het eind van de middag in Calgary. Dichtbij het vliegveld hebben we een goed hotel geboekt. Hier kunnen we nog wat drinken en goed slapen.

Woensdag 28 augustus 2019 

Van Calgary rijden we langs de Rocky Mountains en buigen langzaam af de heuvels in. Hier zijn veel melkvee- en vleesveebedrijven gevestigd. We naderen de prairie / vlakte waar een Nederlands gezin zich heeft gevestigd en een indrukwekkend akkerbouwbedrijf heeft opgebouwd. De bodem bestaat hier uit een dikke laag vruchtbaar sediment waarop o.a. aardappels voor patat  worden verbouwd. We nemen de tijd om te praten over emigratie, boeren en leven in Canada. Diner en overnachting in Taber.

Donderdag 29 augustus 2019

Vandaag gaan we bij Hutterites op bezoek. Deze boeren leven in een kolonie en zijn zeer goed gemechaniseerd en georganiseerd. De mannen runnen het bedrijf en de vrouwen zorgen voor de kolonie. Tijdens de rondleiding krijgt u een mooie indruk van hun manier van wonen en werken . De rit gaat door een groot agrarisch gebied waarbij we stoppen bij een dam waar men het water op aanvraag het irrigatiekanaal in laat stromen. Aansluitend bezoeken we een groot vleesveebedrijf. Hier komen de koeien binnen om in een paar maanden afgemest te worden. Diner en overnachting in Taber.

Vrijdag 30 augustus 2016

Taber is een klein stadje met een paar grote dealers waar we even langs rijden. De dames kunnen intussen wat anders gaan bezoeken. Vandaag bezoeken we een Nederlandse akkerbouwer die hier al een aantal jaren zit en diverse soorten groente en fruit verbouwd. Daarnaast heeft hij een paar oldtimers die we kunnen bekijken. Na deze bezoeken rijden we door naar Fort McLeod voor diner en overnachting.

Zaterdag 31 augustus

Op de grens met Amerika ligt het Waterton National Park, één van de mooiste parken van Canada met haar vele watervallen. Trek je wandelschoenen aan, want bij goed weer is het de moeite waard om hier een eindje omhoog te wandelen voor een schitterend uitzicht! Wil je niet wandelen, geen  probleem. Geniet van de natuur met een heerlijke kop koffie op een van de vele bankjes aan het meer. Vanuit het park is het een uurtje rijden naar Pincher Creek waar we dineren en overnachten.

Zondag 1 september

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een wat langere rit. Afhankelijk van het weer rijden we de Oostkant van het Banff National Park in of volgen we de Rocky Mountains aan de Zuidkant. We maken diverse stops bij de meest bekende bezienswaardigheden en als er tijd is maken we een wandeling naar een gebied met geisers. We overnachten in Radium Hot Springs aan de westkant van de Rocky Mountains.

Maandag 2 september

Vandaag is een Nationale feestdag in Canada en we besteden de hele dag om diverse natuurwonderen te  bekijken in Jasper National Park. Watervallen, stroomversnellingen, wilde dieren en mooie vergezichten zijn kenmerken waarom vele toeristen jaarlijks dit park bezoeken. We stoppen regelmatig, maken een korte wandeling en hopen natuurlijk om nog beren te zien. Via de Trans Canadian Highway rijden we naar Jasper en vervolgen daarna onze route naar Edson waar we tegen de avond aankomen.

Dinsdag 3 september

Na het ontbijt rijden we richting Edmonton. Hier vindt vandaag waarschijnlijk een veiling plaats van Richie Bros die we vanmiddag willen bezoeken. Voor degene die dat niet wil, bezoeken we de grootste mall (winkelcentrum) van Canada. Mocht er geen veiling zijn, zullen we een alternatief bezoek plannen. 

Diner en overnachting in de omgeving van Edmonton.

Woensdag 4 september

De omgeving van Ponoka is weer een heel ander landschap. Een beetje heuvelachtig en geschikt voor intensieve veehouderij. We gaan vandaag op bezoek bij een indrukwekkende Fendt dealer/importeur die naast dit merk diverse andere (Europese) machines op de plas heeft staan. 

Aansluitend bezoeken we een Nederlandse familie met een schitterend melkveebedrijf. Vannacht blijven we in de omgeving van Ponoka of rijden door richting Calgary.

Donderdag 5 september 

In Calgary gaan we het centrum in om vanuit de Calgary Tower (191 m) te genieten van een mooi uitzicht over de stad. Als er tijd is bezoeken we op weg naar de luchthaven een van de grootste jachtwinkels van Canada. Daarna is het helaas alweer tijd om naar de luchthaven te gaan. Onze vlucht vertrekt om 19.30 uur. 

Vrijdag 6 september

Net na de middag komen we aan op Schiphol. We hopen dat u een goede indruk heeft gekregen van de grootschalige landbouw in Canada, heeft genoten van de schitterende natuur en gastvrijheid van de mensen.

Algemene informatie en boeking 

Voor deze reis heeft u een geldig paspoort/reispas nodig. Er zijn geen inentingen noodzakelijk. 

De reis is volledig verzorgd en inclusief alle maaltijden (behalve op de luchthavens en/of in het vliegtuig), excursies volgens bovengenoemd programma, vervoer in Canada, vluchten, luchthavenbelastingen, overnachtingen, entreegelden. De reisleiding zorgt voor de vertaling zodat u niets hoeft te missen. De prijs voor de Canadareis bedraagt € 3495 per persoon op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. Toeslag voor een eigen kamer € 540. Maximaal aantal plaatsen: 16

U kunt zich telefonisch opgeven voor deze reis op maandag t/m zaterdag 10 - 21 uur tel +31 (0) 53 461 61 15 of mail info@trekkerreizen.nl o.v.v. “Canada 2019” of door op onderstaande button te klikken en het formulier in te vullen.

 

 

Voorafgaand aan de reis ontvangt u een reisboek met hierin nuttige informatie over de reis, informatie over de gebieden die we gaan bezoeken en wie uw reisgenoten zijn.

aaa

aaa