Amerika Jubileumreis

AGRITRADER GOES USA

speciale JUBILEUMREIS

Alle grote merken komen voorbij: John Deere, CNH, CAT, Fendt, MF, Claas, Harley Davidson en nog veel meer!

25 augustus - 1 september

Enkele hoogtepunten:

  • bezoek aan diverse fabrieken
  • de nieuwste & grootste trekkers en werktuigen op de Farm Progress Show
  • shoppen en kijken bij Harley Davidson
  • de ogen uitkijken op een trekkersloperij
  • bekijk Chicago vanuit de wolkenkrabber

Opgeven kan voorlopig tot 1 mei, daarna kunnen we geen tickets meer garanderen

Tijdens de reis wordt er voor vertaling naar het Nederlands gezorgd. Verder wordt alles voor je geregeld zodat je een super jubileumreis hebt.

Zondag 25-8

Vandaag vertrekt vanaf Schiphol en tegen de avond landen we in Chicago op één van de grootste luchthavens ter wereld. Je visum is al voor je geregeld en de ervaren reisleiding helpt je om door de immigratiedienst en douane te komen. Wanneer we onze koffers hebben, maken we kennis met onze chauffeur. In de omgeving van Chicago is het hotel geboekt en kun je gaan genieten van een goed bed om een drankje in de bar.

Maandag 26-8

Door het tijdverschil ben je waarschijnlijk al vroeg wakker en bijtijds vertrekken we richting Peoria. Onderweg zie je hoe buiten de stad de akkers steeds groter worden en langs de snelweg diverse dealers zitten van diverse merken. In Peoria gaan we naar het Caterpillar museum waar je in de bak van een dumper een ware bioscoop aantreft. Overnachting omg. Decatur in de staat Illinois.

Dinsdag 27-8

De eerste dag van de Farm Progress Show waar veel merken hun nieuwste modellen tonen. Het is de grooste outdoor landbouwshow van Amerika! Maak een proefrit op een grote (knik)trekker, vette jeep of ga kijken naar de diverse demo’s in het veld. Na de beurs moeten we nog ruim 250 km rijden en kunnen die tijd mooi gebruiken om even bij te praten. Overnachting in Moline. 

Woensdag 28-8

Vanochtend rondleiding bij John Deere Harvester works waar je kunt zien hoe de combines worden geassembleerd. Zo’n 250 km verderop bezoeken we John Deere hoofdkantoor en de enorme shop. Overnachting omgeving Waterloo in de staat Iowa. 

Donderdag 29-8

We beginnen met een rondleiding bij John Deere Tractor Plant. Hier zie je hoe de grootste modellen op wielen en rupsen door elkaar worden gebouwd. Vanmiddag gaan we naar een sloperij waar diverse merken trekkers, combines, hakselaars ed. in het veld staan of deels zijn gedemonteerd. Overnachting omgeving Milwaukee in de staat Wisconsin.

Vrijdag 30-8

Als eerste wordt de motorenfabriek van Harley Davidson bezocht. Hier wordt o.a. de Big Twin gebouwd. Van dichtbij ga je zien hoe deze legendarische motoren worden gebouwd. Mocht dit niet lukken, dan wijken we uit naar het museum. In de middag bezoeken we CNH waar de grootste trekkers van beide merken door elkaar worden geassembleerd. Overnachting in de omgeving van Chicago.

Zaterdag 31-8

Chicago wordt ook wel de windy city genoemd. We wandelen een stuk langs het water en door het centrum waar je tussen de wolkenkrabbers loopt. Even later kijk je vanaf een paar honderd meter neer op de stad. Om 19 uur vertrekken we met veel indrukken weer richting Amsterdam.

Zondag 1-9

Tegen de middag komen we aan op Schiphol en zit deze bijzondere jubileumreis er helaas alweer op.

In korte tijd heb je veel gezien van de grootschalige landbouw in de staten Illinois, Iowa en Wisconsin, heb je de meest toonaangevende fabrieken bezocht, de grootste landbouwbeurs en natuurlijk de wereldberoemde stad Chicago. Het is een druk programma, want we willen je zoveel mogelijk laten zien tijdens deze speciale jubileumreis van Agritrader. Een aantal bezoeken kunnen we pas 3 maanden vooraf aanvragen, daarom kunnen we niet garanderen dat we alle geplande fabrieken kunnen bezoeken. Uit ervaring weten we dat John Deere zeer meewerkend is, maar soms van hogerhand beslist wordt dat een fabriek gesloten is voor publiek. We proberen dan uit te wijken naar een andere fabriek of een ander goed alternatief te bieden. CNH heeft al toegezegd dat we daar een schitterende rondleiding krijgen!

Prijs

De prijs voor deze geheel verzorgde reis bedraagt € 2495,- per persoon op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. Reis je alleen, dan kun je worden ingedeeld met een andere alleenreizende. De toeslag voor een 1-persoonskamer is € 350,-. Deze prijs is inclusief alle vluchten, luchthavenbelasting, vervoer, verblijf in een goede hotels, alle maaltijden (behalve lunch op de beursdag en maaltijden op de luchthavens), alle genoemde excursies, entreegelden, fooien, visum, water/drinken onderweg en begeleiding vanaf Schiphol.

Voor eigen rekening zijn de lunch op de dag dat we de beurs bezoeken en op de luchthavens, eventuele verzekeringen, vervoer van- en naar plaats van vertrek en persoonlijke uitgaven. In het vliegtuig verstrekt de vliegmaatschappij (gratis) maaltijden en drankjes.

Voor deze reis is het noodzakelijk een ziektekostenverzekering te hebben, aangevuld met een reisverzekering Werelddekking. Desgewenst kunnen we deze voor je afsluiten. Na het boeken krijg je hier meer informatie over.

Reserveren

Je kunt je opgeven voor deze reis door op onderstaande button te klikken en het formulier in te vullen. Natuurlijk kun je ons ook bellen (053 - 461 61 15).


 

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.