Leipzig & Oldtimertreffen 


 30 juni t/m 3 juli 2017 

 

Vrijdag 30 juni, heenreis

Vroeg vertrek per bus vanaf Deventer, Utrecht, Eindhoven. Onderweg wordt een goedgevuld lunchpakket uitgedeeld en gaan we regelmatig rond met drinken en hapjes. ’s Middags bezoeken we het IFA museum in Nordhausen.  De onderneming IFA Vereniging Volkseigener Fahrzeugbau stond in het voormalige Oost-Duitsland. Het is ontstaan uit het verwoeste Maschinenbau & Bahnbedarfs AG en het onteigende Nordhäuser Maschinenbau AG (Normag). In 1949 rolde de eerste trekker van de band. In 1956 is de fabriek omgebouwd om motoren te produceren en is de trekkerproductie hier gestopt.   In 1992 is de fabriek gesloten. In het museum is gelukkig nog een mooie collectie te zien en geeft de geschiedenis weer van ruim 100 jaar industriële ontwikkeling van locomotieven, trekkers en voertuigen en die in Nordhausen zijn gebouwd.

Diner en overnachting in een goed hotel in Leipzig.

 

Zaterdag 1 juli, Bulldog Dampf & Diesel

Na een goed Duits ontbijt vertrekken we op tijd naar Leipzig-Markkleeberg om vandaag de hele dag te genieten van oude tractoren, stationaire motoren, een oldtimermarkt en nog veel meer op het evenement Bulldog, Dampf und Diesel welke iedere twee jaar gehouden wordt bij Leipzig. Trekkers, auto's rijden de hele dag rond en staan tussendoor opgesteld zodat je ze van dichtbij kunt bekijken. Het bijzondere is dat je hier ook, voor ons, minder bekende merken ziet uit het voormalige Oostblok.

De lunch is op eigen gelegenheid en hiervoor zijn diverse mogelijkheden op het terrein.

Tegen de avond vertrekken we naar ons hotel in Leipzig voor diner en overnachting.

Als het weer het toelaat kunnen we vanavond genieten van een terrasje en napraten over al het moois we gezien hebben!

Zondag 2 juli, oldtimertreffen of Leipzig bezichtigen

De echte liefhebbers worden na het ontbijt weer naar het Lanz Bulldog Treffen gebracht.

Voor wie het mooie Leipzig, ook wel de veelzijdige Saksische parel  genoemd, wil verkennen hebben we een alternatief programma. Vandaag gaan we een aantal bijzondere gebouwen bekijken onder leiding van een Nederlandstalige gids en bezoeken we o.a. het  Völkerschlachtdenkmal,  het Stasimuseum en de Hauptbahnhof waar ook gelegenheid is om te winkelen. Tussendoor nuttigen we ergens onze lunch (vandaag voor eigen rekening). Aan het eind van de middag ontmoeten we de anderen van de groep en rijden we naar Leipzig.

Maandag 3  juli, terugreis

We onderbreken de terugreis van Leipzig naar Nederland met een bezoek aan een museum/oldtimercollectie. Na dit bezoek rijden we terug naar Nederland voor een heerlijk afscheidsdiner waarna u wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.

 

Informatie over prijzen en boekingen

De prijs van deze geheel verzorgde 4-daagse reis bedraagt €495,- per persoon op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer in een zeer goed hotel in Leipzig. De toeslag voor een 1-persoonskamer bedraagt € 100,- (beperkte beschikbaarheid). Bij deze prijs is het vervoer per luxe touringcar met hapjes/koffie/thee onderweg (gratis), overnachtingen, 3 x ontbijt, 3 x diner, 2 x lunchpakket, entree 2 dagen Oldtimertreffen, alle excursies en entrees volgens programma, begeleiding/vertaling tijdens de gehele reis.

Voor eigen rekening zijn persoonlijke uitgaven, 2 x lunch, eventuele reis- en/of annuleringsverzekering.

U kunt zich bij ons reisbureau aanmelden voor deze reis. Telefoon (053) 461 61 15 of meld je aan via onze site www.trekkerreizen.nl  of stuur een e-mail. Het is mogelijk om een vrijblijvende optie te nemen van 2 weken. Er zijn minimaal 20 deelnemers nodig.

Het programma kan worden gewijzigd. Er wordt dan een passend alternatief gezocht.