z```

Grootschalige landbouw en natuur

De reis gaat door Alberta en Saskatchewan waar diverse bedrijven worden bezocht. We ontmoeten emigranten, krijgen de nieuwste ontwikkelingen te zien op de landbouwbeurs en zien hoe robots in de toekomst het werk overnemen. We rijden door de schitterende Canadese Rocky Mountains en nemen uitgebreid tijd voor de parken Banff en Jesper.  Voor deze reis zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. In overleg wordt een alternatief programma aangeboden tijdens de vaktechnische bezoeken voor wie dat wil.

z```

Ongerepte natuur

Tijdens de rondreis door Canada bezoeken we ook de Nationale parken Banff en Jasper met hun ongerepte natuur en wilde dieren. Met een beetje geluk komen we beren tegen die hun best doen een vis te vangen en kunnen we daarnaast genieten van de schitterende meren en vergezichten afgewisseld met watervallen en woeste rivieren. 

z```

Ervaren reisleiding

Dit gebied is een van de favoriete gebieden van de reisleiders van Trekker Reizen vanwege de afwisseling in landbouw en natuur. En vanwege de hartelijkheid van de mensen waarbij we op bezoek mogen komen en hun verhalen. Tijdens deze reis stoppen we regelmatig voor een korte wandeling naar mooie uitzichtpunten. Het is daarom van belang dat u goed te been bent. Er zijn maximaal 18 personen plaatsen beschikbaar.

Reisdata: 16 t/m 26 juni 2018 

Verlenging Alaska t/m 3 juli 


 

Voorafgaand aan de reis ontvangt u een reisboek met hierin nuttige informatie over de reis, informatie over de gebieden die we gaan bezoeken en wie uw reisgenoten zijn.

Dag 1 zaterdag 16 juni 2018

Op Schiphol ontmoeten we elkaar voor onze vlucht naar Calgary waar we aan het eind van de middag arriveren. De maaltijden worden aan boord van het vliegen geserveerd. Diner en overnachting in Calgary. 

Dag 2 zondag 17 juni 2018

Van Calgary en rijden langs de Rocky Mountains naar een groot trekkermuseum waar buiten een grote hoeveelheid bijzondere trekkers, werktuigen, treinen etc te bewonderen zijn. In de schuren zijn diverse huishoudelijke apparaten te zien en vergeet niet binnen te lopen op het station met stoomlocomotief .
In de middag bezoeken we een Nederlandse akkerbouwer (aardappels en graan). Overnachting omgeving Lethbridge.

Dag 3 maandag 18 juni

Vandaag gaan we bij Hutterites op bezoek. Deze boeren leven in een kolonie en zijn zeer goed gemechaniseerd. De rit gaat door een groot agrarisch gebied waarbij we stoppen bij een dam waar men het water op aanvraag het irrigatiekanaal in laat stromen. Aansluitend bezoeken we een andere Nederlanders die hier al jaren hun bedrijven runnen. Overnachting omgeving Taber.

Dag 4 dinsdag 19 juni

Vandaag moeten we een lange afstand afleggen. We laten de Rocky Mountains achter ons en gaan steeds meer de vlakte op. Onderweg maken we diverse stops o.a. bij een trekkersloperij, een dealer en stoppen we bij een kalimijn. Vannacht slapen we in Moose Jaw en als de tijd het toelaat kunnen we nog even naar het casino een gokje wagen.

Dag 5 woensdag 20 juni

Vandaag is de eerste dag van de internationale mechanisatiebeurs de Farm Progress Show in Regina. Zowel binnen als buiten is een enorm scala aan machines te vinden van over de gehele wereld. Overnachting omgeving Regina. 

Dag 6 donderdag 21 juni

Na alle indrukken gisteren op de beurs gaan we straks zien hoe enorme zaaimachines met de nieuwste technieken op het gebied van precisielandbouw worden gebouwd. Een primeur is dat DOT sinds oktober 2017 een autonome werktuigdrager heeft ontwikkeld. Men verwacht er 4 als test te hebben lopen wanneer wij er zijn. We laten ons informeren over de mogelijkheden van robots in de landbouw en gaan, als het lukt, de robots in de praktijk aan het werk zien. Als de tijd het toelaat rijden we via een mooie route naar Saskatoon, de hoofdstad van de provincie Saskatchewan. 

Dag 7 vrijdag 22 juni

Vandaag staat New Holland op het programma (onder voorbehoud).  Tegen de middag verlaten we de stad en gaan door een olierijk gebied. Middenin de 'prairie' eindigt onze reis vandaag om deze om een typisch Canadese manier af te sluiten met een Stampede (grotere rodeo). Zie hoe behendig de cowboys en hun paarden zijn. Vannacht overnachting in een eenvoudig hotel omgeving Wainwright.  

Dag 8 zaterdag 23 juni

We vertrekken we op tijd om een grote dealer van o.a. Fendt te bezoeken en aansluitend een melkveebedrijf. We sluiten de dag af tussen de bizons waar, indien het mogelijk is, we het land in gaan om deze dieren van dichterbij te bekijken. 

Dag 9 & 10 zondag 24 en maandag 25 juni

De komende twee dagen is het genieten van de schitterende natuur in de wereldberoemde parken Jasper en Banff in de Rocky Mountains waar de bergtoppen waarschijnlijk nog besneeuwd zijn. Hierdoor zijn veel dieren genoodzaakt hun voedsel op lagere vlaktes te zoeken, waardoor de kans op het zien van beren en ander wild groot is. Deze natuurparken zijn de drukstbezochte van Canada vanwege de indrukwekkende ongerepte natuur. We maken onderweg verschillende stops en korte wandelingen. Als het weer meezit sluiten we het bezoek af met een gondeltocht en diner waarbij u kunt genieten van een zeer bijzonder uitzicht vanaf de toppen van de Rockies. 

Dag 11 dinsdag 26 juni

In Calgary is de grootste jachtwinkel te vinden die zeker niet mag ontbreken. Daarnaast is er nog even tijd om wat van de stad te gaan bekijken. In de middag vertrekt onze vlucht naar Amsterdam vliegen waar we de volgende dag landen. 

Dag 12 woensdag 27 juni

Aankomst op Schiphol en helaas alweer het einde van deze indrukwekkende reis door een mooi Canada.

Algemene informatie en boeking 

Voor deze reis heeft u een geldig paspoort/reispas nodig. Er zijn geen inentingen noodzakelijk. De Canada reis is volledig verzorgd en inclusief alle maaltijden (behalve op de luchthavens, en lunches op 20, 24 en 25 juni), excursies, vervoer, vluchten, luchthavenbelastingen, overnachtingen, entreegelden. De reisleiding zorgt voor de vertaling zodat u niets hoeft te missen. De prijs bedraagt € 3495 per persoon op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. Toeslag voor een eigen kamer € 540. 

U kunt zich telefonisch aanmelden van maandag t/m zaterdag 10 - 21 uur tel +31 (0) 53 461 61 15 of mail boeken@trekkerreizen.nl o.v.v. naam Canada 2018 en het aantal personen of klik op onderstaande button.

Het programma is met de grootste zorg samengesteld en is onder voorbehoud van wijzigingen.

aagg

Trekker Reizen

Wij zijn een agrarisch reisbureau en organiseren wereldwijde reizen voor diverse uitgevers in Nederland en België, agrarische (jongeren)organisaties en verenigingen. Reizen van een dag tot enkele weken, van Nederland tot waar ook ter wereld. Voor soortgenoten, met soortgenoten. Volledig verzorgd met een persoonlijke aanpak. Wij organiseren, begeleiden en genieten samen met u.

ONTMOET HET TREKKER REIZEN TEAM

Altijd enthousiast om iedere reis-uitdaging aan te gaan

Eline ter Haar

Geboren als dochter op een melkveebedrijf in Enschede. Studeerde levensmiddelentechnologie en bedrijfskunde waarna ze van 1995 - 2008 als marketing manager bij Misset / Reed Business heeft gewerkt voor diverse landbouwbladen. Vanaf 1997 heeft ze reizen georganiseerd voor Trekker & Werktuig waarvan veel met Arend-Jan Blomsma. In 2008 heeft ze Trekker Reizen opgezet en met vol enthousiasme probeert ze iedere keer weer een nieuwe reis of route te bedenken, want routine is niet haar ding. Ze houdt ervan samen met andere enthousiaste reizigers van al het moois van de (agrarische) wereld te genieten.

Lotte Kooiker

Geboren in 1988 in Oldenzaal en na haar opleiding toerisme begonnen bij Trekker Reizen in 2014 waarvan ze nu mede-eigenaresse is. Na haar stage in Nieuw-Zeeland wist Lotte dat ze veel reizen wilde maken buiten de gebaande paden. In het weekend is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden waar de wedstrijd met een extra helft in stijl wordt afgesloten. 

Arend-Jan Blomsma

Geboren in het Drentse Vledder in 1960 en na de HAS jaren gewerkt als voorlichter en later als redacteur bij Trekker & Werktuig / Trekker. Sinds 2002 veel reizen begeleid met Eline waarbij we veel veel enthousiaste mensen en bedrijven hebben ontmoet. Op de achtergrond altijd betrokken gebleven bij Trekker Reizen en technische invulling van de reizen. Sinds 2017 werkzaam als freelance journalist en fotograaf voor Europese mechanisatiebladen.  

Anniek Pelleboer

Stagaire bij Trekker Reizen en bezig met de oldtimerreis naar de Grossglockner. Enthousiaste doorzetster die alles gezien wil hebben voordat ze goedkeuring geeft om het op te nemen in het programma. Tijdens de voorreis in 2017 heeft ze een mooie selectie gemaakt waarbij de echte trekkerliefhebber een mooi programma krijgt als ook degene die meer van kastelen en natuur wil zien. Als het mogelijk is zal ze in 2018 zelf meegaan en hiermee haar stageproject aan jullie presenteren. Neem in ieder geval je verrekijker en goede wandelschoenen mee, zij zorgt voor de rest.