Japan, het land van contrasten

日本、国土のコントラスト

 

Wordt verplaatst naar 2018/2019 (zomer) 

22-daagse rondreis

24 september - 15 oktober 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Japan, het land van de rijzende zon

dag 1, zondag 24 september (O, L, D)

Vandaag verzamelen we om 9 uur op Schiphol. Onze vlucht vertrekt om 12.40 uur naar Shanghai (China). Daar hebben we een korte stop waarna we verder vliegen naar Fukuoka, Japan. De maaltijden worden aan boord van het vliegtuig geserveerd. 

 

Dag 2, maandag 25 september (D)

Fukuoka

We arriveren om 12.55 uur locale tijd op Fukuoka Airport. Nadat we door de douane zijn ontmoeten we Keiko, onze Japanse gids. Zij gaat al jaren mee met diverse agrarische reizen en zal ervoor zorgen dat alles voor ons wordt geregeld en het een onvergetelijke reis wordt. Fukuoka staat bekend als een van de beste steden ter wereld om te wonen. De stad ligt in het noorden van het eiland Kyushu en heeft 2 centra: een in Hakata en de ander in Tenjin waar een groot winkelcentrum is gevestigd. Vanavond hebben we een welkomstdiner in ons hotel in Fukuoka.   

dag 3, dinsdag 26 september (O,L)

Fukuoka - Yamecha, ISEKI combine fabriek, Hiroshima

Kyushu is qua grootte het derde eiland van Japan en het meest zuidwest gelegen van de vier belangrijkste eilanden. De meeste actieve vulkanen  zijn hier te vinden tussen de ruige bergen. De belangrijkste producten die hier worden verbouwd zijn: rijst, thee, tabak, zoete aardappels, uien, zijde, aardbeien, Saga rundvlees en soja. De Saga regio is de grootste producent van plakrijst en kasmandarijnen. Kyushu is vooral bekend van de diverse soorten porselein als Arita, Imari etc.. 

Vanochtend bezoeken we de groene theefabriek in Fukuoka, Yame-cha genoemd. Na de lunch rijden we naar Kumamoto. Een rit van 1,5-2 uur door het mooie landschap. We krijgen een rondleiding bij ISEKI combine fabriek waar we kunnen zien hoe de machines worden geassembleerd. Daarna rijden we naar het station en nemen de bullet trein, waar Japan bekend om staat, voor een reis naar Hiroshima.

dag 4, woensdag 27 september (O,L)

Hiroshima sightseeing - Osaka

Hiroshima ligt in de zuidwest regio van Honshu, het grootste eiland van Japan. Het is vooral bekend van de eerste atoombom die hier tot ontploffing is gebracht op 6 augustus 1945. Hierbij zijn ca. 80.000 mensen om het leven gekomen en 69% van de gebouwen zijn verwoest. 3 dagen later kwam een tweede atoombom op Nagasaki terecht wat ervoor zorgde dat Japan op 16 september capituleerde. We beginnen vandaag met een bezoek aan Miyajima en Itsukishima Shinto shrine. We maken een boottocht waarbij we de grote rode Torii poort op zee zullen zien. Deze staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. In Hiroshima genieten we van de Okonomiyaki (hartige pannenkoek) als lunch. Daarna stoppen we bij het monument in het vrijheidspark waar alles is gelaten zoals het na de bomaanslag was. Voordat we de trein nemen, bezoeken we de Shukkei-en Japanse tuin. Met de Shinkansen rijden we comfortabel van Nozomi naar Osaka waar we overnachten.

Dag 5, donderdag 28 september (O,L,D)

Kubota fabriek, Asahi brouwerij, Hankyu

Osaka ligt aan de mond van de Yodo rivier en Osaka baai en is de derde stad van Japan na Tokyo en Yokohama. Het is een van de belangrijkste economische centra van het land. We beginnen met een bezoek aan de Kubota fabriek in Sakai waar combines, trekkers en werktuigen worden gemaakt. Na de lunch bezoeken we de Asahi brouwerij en we sluiten af met een bezoek aan Hankyu, een van de belangrijkste wol en voedsel winkelcentra. Vanavond dineren we in Izakaya stijl en genieten van heerlijk vers eten.

Dag 6, vrijdag 29 september (O,L)

Osaka, Takami boerderij, Kyoto

We verlaten Osaka om een bezoek te brengen aan de Kobe Tajima Wagyu vleesvee. Matsuzaka vlees komt van de Tajima vaarzen die hoofdzakelijk uit de Hyogo regio komen. Ze leven in een rustige, serene omgeving waar ze volop worden gevoerd met o.a. tofu droesem en gemalen tarwe. Wanneer ze niet goed eten, wordt hun eetlust extra gestimuleerd door ze bier te voeren en ze te masseren. Met rustgevende muziek worden ze rustig gehouden zodat we een betere vet-vlees-verhouding krijgen. Tijdens de lunch kunnen we genieten van het Tajima rundvlees. ’s Middags bezoeken we een bedrijf waar sojabonen worden verbouwd. De typische Tamba sojabonen, en dan vooral de zwarte soort, worden hier verbouwd en verkocht door heel Japan. We overnachten in Osaka in het New Miyako hotel. In het hotel zijn diverse restaurants waar je heel gemakkelijk kunt kiezen wat je wilt eten.

Dag 7, zaterdag 30 september (O,L)

Kyoto sightseeing

Vandaag doen we het een beetje rustig aan. We beginnen de stadstour per bus om de meest bijzondere gebouwen, heiligdommen, tempels, tuinen en winkeltjes te kunnen bewonderen. We bezoeken de Rokuonji tempel die bekend is als Kinkakuji gouden paviljoen en Nijo kasteel, de oude Shogun woning. Na de lunch bezoeken we het 7 etages tellend Kyoto Handicraft Center, een handwerkcentrum waar o.a. de traditionele zwaarden, kimono’s etc. worden gemaakt. Je ziet de mensen de producten maken die te koop worden aangeboden. Daarna rijden we verder naar het Gion district, het traditionele uitgaanscentrum van Kyoto. We overnachten in hetzelfde hotel als gisteren.

Dag 8, zondag 1 oktober (B,L)

Nakabsyashi boerderij, Mikimoto pareleiland, Nagoya

We verlaten de stad om de Wagyu farm in Iga te bezoeken. Dit bedrijf was de eerste met een HACCP certificaat. In de middag gaan we verder naar Toba wat op de noordelijke helft van het schiereiland Shima van waar we een geweldig uitzicht hebben over de baai. Dit gebied is bekend om de oesters en gekweekte parels. We bezoeken het Mikimoto pareleiland. Hier komen veel toeristen op af om de kunstwerken met parels te bewonderen en de show van de vrouwelijke Ama duikers. Zij kunnen hun adem ongelooflijk lang inhouden om naar de oesters te duiken. We overnachten in Nagoya voor 2 nachten.

Dag 9, maandag 2 oktober (O,L)

Toyota fabriek, Ichinomiya, Nayoga

Nagoya ligt aan de stille oceaan en is een van de belangrijkste havensteden waar veel auto’s, aardewerk en agrarische producten worden verscheept die hier in de regio worden geproduceerd. Vanochtend bezoeken we de Toyota fabriek waar we kunnen zien hoe de auto’s worden gemaakt. Daarna rijden we verder naar Ichinomiya, een gebied met veel schapenbedrijven en wolindustrie. We krijgen een rondleiding in een textielbedrijf. Overnachting in Nagoya. 

Dag 10, dinsdag 3 oktober (O,L)

Tanaka farm, Watanabe brouwerij, Takayama

Met de bus is het ca 3 uur rijden naar het geïsoleerde stadje Takayama dat in het hart van de Japanse alpen ligt. De condities zijn hier perfect voor het brouwen van Sake. De bergen leveren zuiver water en op de terrasjes op de hellingen wordt de benodigde rijst verbouwd om de beste Sake (rijstdrank) te brouwen. Het klimaat is hier zo gunstig voor de juiste body van deze Japanse drank, dat hier maar liefst 8 brouwerijen te vinden zijn. We bezoeken Tanaka farm waar  Hida koeien worden gemest. Dit is een concurrent van Kobe en behoort ook tot de duurste vleessoorten. Tijdens de lunch mogen we het zelf gaan beoordelen. In de middag bezoeken we een Sake brouwerij en proeven natuurlijk ook van deze drank. We overnachten in Takayama Green hotel.

Dag 11, woensdag 4 oktober (O,L,D)

Markt, Frusic, Daio Wasabi farm

Na het ontbijt bezoeken we de boerenmarkt in Takayama. Hier kun je zien wat er in deze regio wordt verbouwd aan groente, fruit en bloemen. Daarna rijden we naar de Oku-Hida Onsen-Kyo voor een bezoek aan een fruitbedrijf wat gebruik maakt van de thermische warmte die afkomstig is van de heet water bronnen. Na de lunch rijden we naar Azumini om een wasabi plantage te bezoeken. Wasabi planten groeien in extreem schoon water, vandaar dat het vooral in de centrale alpen wordt verbouwd op zo’n 900 meter hoogte. Dit gebied wordt ook wel de ‘salad bowl’ van Japan genoemd. Aan het eind van de middag rijden we naar Matsumoto, een stad omringd door bergen en bekend van het mooie uitzicht. We dineren in ons hotel. 

 

Dag 12, donderdag 5 oktober (O,L)

Matsumoto Kasteel, National Agricultural Research Institute, Tokyo

We beginnen vandaag met een stadstour door Matsumoto waarbij we ook een bezoek brengen aan de oude straat en het Matsumoto Kasteel, een van Japans oudste kastelen daterend uit 1593. 

Na dit bijzondere bezoek krijgen we uitleg over de landbouwpolitiek in Japan bij het Agrarisch Onderzoeksinstituut van Tokyo. Hier bekijken we ook een aantal typische machines die speciaal voor de teelt hier zijn ontwikkeld. Daarna reizen we verder naar Tokyo, de hoofdstad en grootste stad van Japan en grootste metropool ter wereld met 38,2 miljoen inwoners. De regering en keizerlijke familie is hier gezeteld. Hier wordt naast New York en Londen de wereldeconomie bepaald en daarnaast staat het bekend om een van de duurste steden ter wereld. We verblijven de komende 3 nachten in het Prince Park Tower hotel in Tokyo.

Dag 13, vrijdag 6 oktober (O,L)

Tokyo en Mount Fuji

Vroeg in de ochtend bezoeken we Tsjukiji, de grootste vismarkt ter wereld. Deze is nu nog gevestigd op de oude locatie, maar zal eind dit jaar waarschijnlijk verhuizen naar het kunstmatig aangelegde eiland Toyosu. Hier wordt veel tonijn, gebruikt voor sushi, verhandeld.

Na dit drukke bezoek rijden we naar een schitterend natuurgebied, namelijk Mount Fuji. Dit is geen berg, maar een vulkaan van ruim 3700 m hoogte waarvan de krater een diameter van 4 km heeft. De berg is door de Japanners als heilig verklaard. Na de lunch in Hakone maken we een rondvaart op Lake Ashi gevolgd door een tocht met de kabelbaan wat een geweldig uitzicht oplevert. Overnachting in Tokyo.

Dag 14, zaterdag 7 oktober (O)

Vrije dag in Tokyo

Vandaag trekken we er samen met onze gids Keiko op uit om Tokyo te voet te ontdekken. Er is zoveel in deze stad te beleven, dat we ons geen moment zullen vervelen en voor wie wil kan vandaag wat tot rust komen en genieten van de luxe van ons hotel waar we vannacht voor de laatste keer slapen. 

Dag 15, zondag 8 oktober (O,L,D)

Tokyo - Hakodate

De bagage gaat vandaag met koerier en wij gaan naar het station van Tokyo om daar de Shinkansen, ook wel bullet train genoemd, te nemen naar Hakodate. Deze lijn is pas sinds 2016 actief en in slechts 4 uur leggen we ruim 800 km af! We gaan door de “Seikan” tunnel, de langste tunnel onder de zee. Aan boord krijgen we een lunchbox en ondertussen kunnen we genieten van de luxe van de trein en mooie uitzichten. Wanneer we aankomen in Hakodate maken we een stadstour voordat we inchecken in een typisch Japans hotel “Ryokan” bij de Yunokawa warmwaterbronnen. Dit wordt een geweldige ervaring!

Dag 16, maandag 9 oktober (O,L,D)

Hakodate, Onuma, Sapporo

Na het typisch Japanse ontbijt bezoeken we de markt van havenstad Hakodate. Vooral pijlinktvis en krabben worden hier gevangen. We bezoeken een fabriek waar “Shiokara”, gefermenteerde inktvis, en “Matsumaezuke”, gezouten zeewier, wordt geproduceerd. Voor ons klinkt dat niet als een delicatesse, maar in Japan worden deze lekkernijen vooral bij het ontbijt gegeten. We lunchen in het Onuma Nationale Park en hebben daarna een lange rit naar Sapporo, de 5e stad van Japan. We checken in in het Okura hotel, waar we 3 nachten verblijven, en gaan daarna dineren in de stad.

Dag 17, dinsdag 10 oktober (O,L,D)

Sapporo sightseeing

Vandaag bezoeken we diverse bezienswaardigheden van Sapporo zoals Odori Park, de klokkentoren en Okurayama skischans waar in 1970 de Olympische winterspelen werden gehouden. Aansluitend bezoeken we de Kururu no Mori, een boerderij die valt onder de coöperatie en het hoofdkantoor is van alle locale landbouwverenigingen in Japan. We krijgen uitleg over de landbouw op Hokkaido en een rondleiding over het bedrijf. In de middag bezoeken we een Yanmar dealer waar we de nieuwste machines kunnen bekijken en met een beetje geluk kunnen testen. Aan het eind van de middag nemen we een biertje in het brouwerij museum van Sapporo Beer waar we ook een BBQ-diner hebben. 

Dag 18, woensdag 11 oktober (O,L)

Bedrijfsbezoeken Sapporo

We beginnen vandaag met de Takimoto boerderij, een biologisch bedrijf waar asperge, pompoen, suikermais en knoflook wordt verbouwd. In Yoichi bezoeken we de Nikka whisky distilleerderij. De eigenaar heeft de schotse traditie gekopieerd toen hij zich realiseerde dat het water en klimaat hier gelijk was aan dat van Schotland. Na de lunch bezoeken we de distilleerderij. Later in de middag wandelen we langs het Otaru Canal, een soort openluchtmuseum.  

Dag 19, donderdag 12 oktober (O,L,D)

Sapporo - Obihiro

Na het ontbijt nemen we de bus voor een rit van zo’n 3,5 uur naar Obihiro in het Tokachi district, centraal in Hokkaido, een groot landbouwgebied. We bezoeken hier een Yorkshire schapenhouder waarna we vrije tijd hebben om Obihiro, waar we 2 nachten verblijven, te verkennen. Als het mogelijk is zullen we hier ook nog een melkveebedrijf bezoeken.

Dag 20, vrijdag 13 oktober (O,L,D)

Bedrijfsbezoeken rond Obihiro

We beginnen met een bezoek aan een kaasfabriek waar melk van de Tokachi koe wordt verwerkt. Daarna bezoeken we een gemengd bedrijf in dit mooie agrarische gebied waar ook druiven voor wijnproductie worden verbouwd. We gaan de wijnkelder in en proeven natuurlijk een aantal wijntjes voordat we aan tafel gaan voor ons afscheidsdiner in een lokaal Izakaya restaurant. 

Dag 21, zaterdag 14 oktober (O,L)

Afscheid, terugvlucht

Vanochtend rijden we door het mooie Hokkaido en nemen afscheid van Japan. We vliegen vanaf de luchthaven van Chitose via Shanghai naar Schiphol.

Dag 22, zondag 15 oktober (O,L,D)

Aankomst op Schiphol

We arriveren vandaag om 6.35 uur op de luchthaven van Schiphol.

De reis door wonderlijk Japan zit erop. Hoog tijd om de foto’s uit te zoeken en ervaringen te vertellen.

Overige informatie

Voor Japan heeft u een geldig paspoort nodig tot minimaal de tijd dat we in Japan verblijven. We adviseren een geldigheid van uw paspoort tot minimaal 3 maanden na vertrek.

Eten en drinken

Niet alle maaltijden zijn inclusief in het programma. De afkortingen: O=ontbijt, L=lunch, D=diner geven aan wat die dag inclusief is. In de grote steden is een scala aan restaurants te vinden waar we goed kunnen eten tegen een veel lager tarief dan wanneer we de maaltijden vooraf bespreken, waarbij we gedwongen worden naar de grote internationale restaurants te gaan. Tevens geeft ons dit meer flexibiliteit. Reken voor een goed diner ca. € 25-30 per persoon in een lokaal restaurant en in een internationaal restaurant ca € 50-60 per persoon. Onze gids gaat met ons mee en laat ons het echte Japan ervaren, en zal uiteraard zoveel mogelijk rekening houden met ieders wensen.

Vervoer

In Japan reizen we met een eigen bus en de langere trajecten leggen we per bullet train, hogesnelheidstrein, af. Zo ziet u meer van het landschap en legt u in korte tijd een lange afstand af op de meest comfortabele manier.

Bedrijfsbezoeken

De bezoeken worden door de gids vertaald naar Engels en door ons naar het Nederlands. Alle bezoeken zijn geregeld, echter kan het altijd voorkomen dat een bezoek komt te vervallen. In dat geval zoeken we naar het best mogelijke alternatief. In september-oktober is men druk bezig met de oogst van o.a. rijst, mais, gras, soja. 

Hotels

De hotels die we hebben geboekt zijn goed tot zeer goed. De kamers zijn doorgaans van internationale afmeting, dus ruimer dan de gemiddelde Japanse kamer die voor onze begrippen als zeer klein wordt  ervaren. De hotels liggen in goede, veilige wijken. De bedden zijn geschikt voor onze lengte. Eén nacht slapen we in een typisch Japans hotel omdat u dat ook een keer beleefd moet hebben.

Prijzen

Japan is een van de duurste landen ter wereld. Daar kunnen we helaas niets aan veranderen. De prijs van deze reis zoals in het programma beschreven bedraagt € 6950,- per persoon op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. Wilt u een 1-persoonskamer, dan bedraagt de toeslag € 1050,-. Reist u alleen, dan kunnen we u indelen bij een andere alleen reizende. Hierbij houden we rekening met interesse, leeftijd etc.. Bent u een alleen reizende dame, dan kunt u bij deze reis worden ingedeeld bij de reisleidster van Trekker Reizen. 

De prijs is inclusief vluchten, luchthavenbelasting, overnachtingen in (zeer) goede hotels, maaltijden zoals in het programma zijn beschreven, excursies & entreegelden volgens programma, locale Engelstalige gids met agrarische kennis, begeleiding van Trekker Reizen vanaf Schiphol, vertaling naar het Nederlands, vervoer volgens programma. Voor eigen rekening zijn uw persoonlijke uitgaven, niet genoemde maaltijden, eventuele reis- en/of annuleringsverzekering. 

Verzekeringen

Het is verplicht om een reisverzekering met werelddekking te hebben. Mocht u deze nog niet hebben, dan kunt u die bij uw bank/agent afsluiten of bij ons, zie boekingsformulier. Een annuleringsverzekering is niet verplicht. Heeft u een doorlopende reisverzekering, controleer tot welk bedrag deze uitkeert. U kunt eventueel het restantbedrag bijverzekeren met een kortlopende annuleringsverzekering, zie boekingsformulier.

Wij sluiten de verzekeringen af bij Allianz. Heeft u nog geen annuleringsverzekering, dan is het voordeliger om voor 1 jaar een doorlopende annuleringsverzekering te nemen aangevuld met een kortlopende voor het restantbedrag. We rekenen het graag voor uw uit en dan kunt u altijd beslissen waar u het wilt onderbrengen.

Voorwaarden

Op al onze reizen en diensten gelden onze algemene voorwaarden. U kunt deze vinden op onze site en tevens ontvangt u ze samen met de factuur voor de reis. 

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Reserveren

Het is mogelijk om voor deze bijzondere rondreis te reserveren. We hebben dan een kopie van uw paspoort nodig. De reis gaat door bij een minimale deelname van 20 personen en sluit bij 26 personen. Wilt u een vrijblijvende optie, neem dan contact met ons op. Voor de tickets hebben we een uiterste datum waarop geboekt kan worden. Daarna kunnen we niet meer garanderen dat u voor hetzelfde tarief mee kunt. 

Wilt u van het buitenland aanvliegen, dan worden de vluchtkosten in mindering gebracht. Indien wenselijk kunnen we uw vlucht naar Japan regelen of een offerte uitbrengen. 

Contactgegevens

Wij zijn dagelijks van 10 - 21 uur bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)53 461 61 15. Boeken kan op dit telefoonnummer of u kunt hieronder klikken op de knop om naar het boekingsformulier te gaan. 

Heeft u vragen of suggesties, neem gerust contact met ons op. 

 

 

 

 

Posted in nieuwe reizen and tagged , , , , , .