Great Dorset Steam Fair 2017


 23 t/m 27 augustus 2017 

De reis is met een dag verlengd, vertrek op 23 augustus. U kunt zich nog opgeven voor deze mooie reis met ook een bezoek aan Londen & Oxford.

Woensdag 23 augustus 2017, heenreis

We vertrekken vanaf omgeving Heerenveen, Almere, Breda en Antwerpen richting Calais (Frankrijk) voor de overtocht. Onderweg bezoeken we een oldtimerverzamelaar. Aan het eind van de middag varen we naar Dover. Diner aan boord en overnachting in de omgeving van Dover, pal aan de kust. 

 Donderdag 24 augustus 2017, Londen en Oxford

Vanochtend brengen we een bezoek aan Londen. Een mooie stad waar we in een paar uurtjes langs de hoogtepunten rijden. In de middag arriveren we in Oxford waar je, als je door de steegjes loopt, je middenin een serie van Inspector Morse waant. In het centrum zijn vele restaurantjes te vinden waar iedereen op eigen gelegenheid kan lunchen of de tijd kan besteden om het centrum te verkennen. Later in de middag rijden we langs enkele universiteitsgebouwen om daarna door te reizen naar ons hotel voor een goed diner.

Vrijdag 25 augustus, Steam Fair 

We vertrekken vroeg richting de heuvels van Dorset.  Meestal zie je van verre al de rookpluimen tussen de heuvels opstijgen, en dan…  genieten op een van de grootste stoomfestivals van Europa. En alles op z’n Engels. 

Op het terrein is zoveel te zien en te beleven, want naast stoomlocomotieven is er een groot scala oude trekkers, stationaire motoren, brommers, ploegen etc. etc.. En een heuse ‘rommelmarkt’ met de meest bijzondere koopwaar. Lunch en diner zijn vandaag op eigen gelegenheid. In diverse tenten treden bandjes op en overal op het terrein worden oude ambachten gedemonstreerd. 

Als het donker begint te worden stoppen de rijdende demonstraties en begint er iets anders waar de Steam Fair bekend om staat, namelijk de kermis met diverse stoom-aangedreven attracties. Je voelt de warmte van de stoomketels en ruikt het hete ijzer. Kortom, van vroeg tot laat kan jong tot oud volop genieten. Aan het eind van de avond gaan we naar het hotel in de omgeving

Zaterdag 26 augustus, Steam Fair 

Vroeg uit de veren, ontbijten en dan wederom naar de Steam Fair. We zijn er vandaag tot ongeveer 19 uur. Lunch en diner zijn wederom voor eigen gelegenheid. 's Avonds rijden we naar het hotel. 

Zondag 27 augustus, terugreis  

Na een goed Engels ontbijt vertrekken we naar Dover voor de overtocht naar Calais. Onderweg serveren we een lunch tijdens een mooie stop. Voordat u wordt teruggebracht naar uw opstapplaats hebben we nog een gezamenlijk diner. 

 

Informatie over prijzen en boekingen

De prijs van deze geheel verzorgde reis bedraagt € 575,- p.p. op basis van een 2-persoonskamer. De toeslag voor een 1-persoonskamer bedraagt € 175,-. 

De prijs is inclusief vervoer per luxe touringcar, overtochten, 4 overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer, alle maaltijden (behalve tijdens het beursbezoek en de lunch in Oxford), alle genoemde excursies en entreeprijzen Steam Fair, reisleiding/vertaling, koffie/thee onderweg.  

Voor eigen rekening zijn alle persoonlijke uitgaven en eventuele reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u desgewenst gelijk met uw boeking doorgeven.